A Quiet Place: The Road Ahead - fejlesztői tippek a helyes közlekedésről

Link másolása
Simon és Garfunkel óta imádjuk a csend hangjait, a Hang Nélkül játékverziója tovább mélyíti a zajtalanság szeretetét. Nem is csoda, hiszen az életünk függhet tőle.

Ahogy a korábbi fejlesztői videóból is kiderült, a játék igyekszik autentikusan az alapanyagot feldolgozni, ezért nagyon fontos lesz, hogy minél halkabban közlekedjünk majd. Az új bemutató betekintést nyújt a részletekbe, milyen lehetőségeink lesznek, hogy elkerüljük az idegenekkel való találkozást.

A játékbeli ellenfelek hangok alapján tájékozódnak, és találnak rá a következő áldozatukra, így nem kell aggódni, hogy a zseblámpát elővegyük a sötétben, sőt, nagyon is hasznos lesz, hogy megkeressük a leghalkabb útvonalat, elkerüljük a felesleges zajongást. Az Alien szériához hasonló érzékelő is nélkülözhetetlen társunk lesz a játék során, csak itt nem a mozgást, hanem a környezeti és az általuk keltett zajok erősségét mutatja majd. 

Értelemszerűen, ameddig a körülöttünk lévő alapzajt nem harsogjuk túl séta vagy egy-egy feladat megoldása közben, akkor biztonságban érezhetjük majd magunkat. Ellenkező esetben viszont, az földönkívüli bestiák gyorsan ránk találnak. Volt már szó róla (és most sajnálatos aktualitása is van), hogy milyen hasznos tud lenni egy zsák homok, amit zajos felületre szórva biztonságossá teszi a területet.

Egyre közelebb a játék megjelenése, október 17-én érkezik Xbox Series X/S, PlayStation 5 konzolokra és PC-re.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...