Hírarchívum - 2012. március

Jövő héten jön az új Wing Commander

Jövő héten mutatkozik be, ráadásul ingyenes lesz az új Wing Commander, ami ugyan nem hivatalos folytatása a szériának, de az Electronic Arts és az eredeti alkotók teljes jóváhagyásával készült. A Wing Commander Saga tíz évnyi munka gyümölcse, ezzel együtt pedig egy új sorozat kezdete is.

Modolható lesz a PC-s XCOM: Enemy Unknown

Ha modolásról van szó, manapság mindenkinek a The Elder Scrolls-széria és persze annak legújabb felvonása, a Skyrim jut eszébe. Pedig a Firaxis által készített játékok mindig is nagyon modbarátok voltak: a Civilization V körül kialakult közösség a mai napig módosítgatja az alapjátékot.

Még idén jöhet a Kingdoms of Amalur MMO

A Kingdoms of Amalur sokszor tűnt inkább egyjátékos MMO-nak, mint klasszikus szerepjátéknak, és persze ha olvastad az általam írt tesztet, akkor azt is tudod, hogy miért. A játék "csak" ráhangolódásnak készült, felvezetésnek az ebben a világban játszódó MMO érkezésére.

Mass Effect 3 multiplayer statisztikák

Akarod tudni, hány fűszálon mentek át a játékosok, netán azt, hogy mennyien kaptak szívrohamot a Mass Effect 3 multiplayer részét tolva? Nos, ezek az adatok mind nem derülnek ki a BioWare által kiadott infografikából, mindenféle lényeges dolog azonban igen.

Űrhajós játékot fejleszthet Notch

Mióta Notch átadta a Minecraft fejlesztésének vezetését egy másik kollégájának, mindenki azt találgatja, mihez kezd legközelebb a zseniális játéktervező. Nos, egy BBC-nek adott interjúból kiderül, hogy valószínűleg valamiféle űrhajós kalandjátékot készít majd.

BAFTA 2012: A Portal 2 lett a legjobb játék

A British Academy Video Game Awards zsűrije sokszor (mindig) a saját országa felé kacsintgat, mielőtt eldönti, hogy melyik játék fogja megnyerni az adott évben a díjakat. Nem történt ez másként most sem, bár a legjobb játék és több más díj nyertese a nem brit fejlesztésű Portal 2 lett.

Felújítva térnek vissza a Shenmue-játékok?

A pletykák szerint a Sega jó ideje befejezte a Shenmue-játékok felturbózását, jelenleg a sorozat jövőjén agyal, ezért vár még a kiadásukkal. Hivatalos megerősítést nem kaptunk, viszont a kiadó azt elárulta, hogy rendkívül mozgatja a fantáziáját a Dreamcast-éra klasszikusainak felújítása.

A Bosszúállókkal erősít a Marvel Pinball

Nem igazán szoktunk flipperekkel foglalkozni, de ha már a budapesti Zen Studios mesteri szinten űzi ezt a műfajt, ráadásul a Marvelnek is köze van a legújabb projektjéhez, akkor megér nekünk egy anyagot. A magyar srácok a Marvel Pinball játékukat bővítik hamarosan, részben a Bosszúállók mozi apropóján is.

Májusban jelenthetik be az Elder Scrolls MMO-t

A pletykák szerint még az E3 előtt bemutathatják a The Elder Scrolls-univerzumban játszódó MMORPG-t. A projektről régóta hallani mendemondákat, más kérdés, hogy eddig többnyire csak az jött szóba, hogy a Bethesda csak tervezi az anyag bemutatását, a konkrétumoknak híján voltunk.

Fejlesztői naplón a Sleeping Dogs

A Square Enix fejlesztői naplóval támogatta meg a Sleeping Dogs leendő rajongóit. A srácok maguk mesélnek a játék színhelyéül szolgáló Hongkong sötét oldaláról, az utcákon tomboló bűnözésről, melyről az ihletet vették. Ha kíváncsi vagy, miért durva arcok a triádok, akkor itt az alkalom!