E3 2011: Bemutatták a Nintendo új konzolját

  • Írta: fojesz
  • 2011. június 7.
  • Bejelentés
Link másolása
A Nintendo meglepte a közönséget, legalábbis abban az értelemben, hogy teljesen szokatlan módon mutatta be legújabb konzolját, a Wii U-t. A konferencia után az olvasóink között is sokan félreértettek bizonyos alapvető dolgokat a konzollal kapcsolatban - rövid bemutatónkban ezeket is tisztázzuk.

A pletykák most is egytől-egyig beigazolódtak, a félreértéseknek inkább az ágyazott meg, hogy a Nintendo egy kicsit talán túlzottan is az új kontrollernek szentelte a műsort, és nem foglalkozott magával a játékgéppel - igen, mert hogy a képeken és videókon látott kontroller még nem a konzol, kell hozzá egy külön hardver is (erről alább láthattok fotókat), ami egyébként miniatűrizált formában végig ott feszített a háttérben, a TV alatt.

 

Az, hogy a Nintendo a kontrollert emelte ki a Wii U újdonságai közül, az tulajdonképpen nem meglepő, ugyanis ez lesz az új konzol lelke. Az irányító egy tabletre emlékeztet, 6,2 hüvelykes érintőkijelzőt kapott, illetve beépített kamerát, mikrofont, két analóg kart, d-padet és a szokásos gombfelhozatalt is megtaláljuk rajta. A kontroller használható a Wii Remote és a Balance Board társaságában is.

A konzol hardvere kétségtelenül fejlődött. A Nintendo-rajongók is HD-ben élvezhetik most már a játékokat, sőt a játék közvetlenül a kontroller képernyőjén is megjelenhet. Az irányító számtalan módszert biztosít a játékok vezérlésére - ezeket a különböző videókban elég jól szemléltetik.

 

A 2012-ben boltokba kerülő Wii U párban áll a 3DS-szel, ez elvileg annyit jelent, hogy bizonyos címek mindkét platformon futtathatók lesznek, a tartalmak megoszthatók a két kütyü között (á la PS3-Vita). A játékok terén egyébként nincs szégyenkeznivalója a gépnek: számtalan kiadó sorakozott fel a Nintendo mögé, és olyan címeket is megtalálunk az első programok között, mint a Battlefield 3 vagy a Ninja Gaiden 3. A játékokról külön összefoglalót írunk.

 

 

30.
30.
p3ti
Érdekes a kivitel , a régi Wiihez képest tényleg nem sokat változott a konzol , de viszont a kontroller nagy böhöm :) Ami sztem nem rossz... mivel a nintendo mindig mert belevágni az új dolgokba , sztem ezzel is vmi olyat alkotnak ami új , aztán a Sony meg az MS meg csak 2-3 éven belül mernek majd ilyet lépni... És nem mindig a grafika meg a teljesítmény a lényeg , csak rá kell nézni az eladásokra.. Ennek ellenére én is inkább a HC gammák felé hajlok .
29.
29.
#28: Ez a Wii U, ez nem egy kreatív név az új konzolnak, inkább akkor lett volna Wii 2 a neve, ha már ennyire hasonlít az elődjére külsőleg. Szerintem az értelmesebb lett volna.
28.
28.
Mathia$
Én csak is a kontroller miatt húznam le, lehet az okozná majd a vesztét is, DE még nem húzom le, mert a Wii is majdnem ugyanígy kezdte.
27.
27.
#26: Igen, amúgy maga a gép szép, csak a kontroller fura.
26.
26.
Nekem az alapgép tetszik, a Joystick nem, illetve az is jó lenne, ha nem lenne rajta az a 6 colos kijelző, mert az fölösleges. Inkább mentek volna jobban rá a hardverre. Persze, ha megegyező teljesítményű az X360-al vagy PS3-al, akkor viszont kicsinek tartom a konzol méretét és nem tudom, a hűtést hogyan oldották meg ilyen kis helyen.
25.
25.
Nem tudom, nekem ez már nem tűnik akkora innovációnak. Amikor HC gammát tolsz rajta, az mindössze egy nagy képernyős DS. A kezedben van a térkép, a potion-ök vagy herbek, a tv-n meg nézed az akciót. Ennyi. A sok ökörködős, dobócsillagozás, meg golfozás szerintem nem tesz hozzá sokat, például egy golf programhoz. Most a földön látod a labdát. Ha nem láttad is lehett volna ütni nem a semmivel?
Valaki írta, hogy jó a média-vezérlés. Hátnem tudom, szerintem xboxon hanggal sokkal menőbb lesz...senki nem látta a Star Trek-et? Amikor mondják hogy: Computer! - és lőn, a gép bekapcsol és felel...na az már irányítás.
24.
24.
BloodyDeath
Hát nem is tudom.
A játék felhozatala eléggé kecsegtető, de az a gond hogy a HC gémek közül mind lessz PS3-ra is, és nem hiszem, hogy akkora különbség lessz majd a két konzol között, ha csak rosszabb nem lessz a WII U. Szal pár exlusive HC gamma már könyebben megtudna győzni arról, hogy ez biza kell.
Ahogy irta #21 a kontroler/kézi konzol eléggé elretentő, mert ez frankó a japoknak, hogy kikacsolod a HD-tv oszt a nappaliban kézi konzoloznak. Ötletes, de számomra a 104" tv viszi a pámát szal........
Meg az érintő képernyős megoldás is eléggé nem kézre szabott, mert biza az egészet nem tudod elérni a hüvelyk ujjakkal.
De majd meglássuk elég idönk van még a meggyöződésre és a megrökönyödésre.
23.
23.
strike19
Hát engem a konzol része jobban érdekel mint a tablet.De szerintem nem rossz ötlet főleg majd Resident Evilbe látom majd a fegyvereket és lőszereket.Remélem hamar kijön és csinálnak hozzám homebrew programokat.Mert szerintem jó lenne ha ezt e-booknak is tudnám használni.
21.
21.
demon68
hát ez meg megint micsoda? A PC és a többi konzol a 3D-s játékokra készül/használja, itt meg attól kell hasra esni, hogy már támogat HD-t (2006 óta van blu-ray amúgy, hello Nintendo). Azt hiszem ez az egyetlen cég, ami szerint igény van arra, hogy a nappaliban a HDTV-t kikapcsolva inkább egy 6"-os tableten játszhassunk (a szobából persze nem lehet kivinni, mert a konzol nélkül nem működik). A kontroller amúgy játékok irányítására egyszerűen alkalmatlannak tűnik, elsősorban hatalmas mérete miatt. A 6"-os kijelző közepét nincs ember aki hüvelykujjal elérné, az egyik felét el kell engedni, tehát vagy a gombokat éred el, vagy az érintőkijelzőt. A gombokat amúgy nem véletlenül teszik a kontrollerekre, egy érintőkijelzőn nem egyszerű eltalálni a rajzolt gombokat úgy, hogy közben a TV-t nézed. Aki kitalálta, hogy ilyet kell fejleszteni, azt jó gyorsan ki kéne rúgni azzal együtt, aki a Víjú nevet adta neki.
19.
19.
dzsiádzsó
AMD R700-asa maximum abba a gépbe volt amin megírták a tech demot, mert ilyet a 3d mark 2006-ban láttunk kb.
18.
18.
vacheron91
#9: Hali,nekem is Android telefonom van,de nem ertem miért nem töltöd le valahonnan a játékot,holnapra megnézem neked hátha fent van valahol,se keress meg mailen,es küldök meg címeket ha kell.hali
17.
17.
Slik
tehát van ez a hypeolt kontroller és maga a konzol ? nem csak a kontroller amit bejelentettek igaz ?
16.
16.
adye
#15: Jogos, de egy-másfél évvel ezelőtt még igaz volt az előbbi állítás.
15.
15.
vuliem
#14: Tény, hogy Wii-ből viszik a legtöbbet, de én inkább gondolok a hardcore közönségre. Elismerem, hogy igazd van, bár az, hogy wii-ből annyi kelt el, mint ps3-ból és xbox360-ból összesen egy kicsit túlzás - 50+55 millió rendszerint nem egyenlő 86,1 millióval, de megkövezhetsz az adatokért, wikipédián néztem meg :D
14.
14.
xXgoronikahunXx
#7: Amúgy ha észrevetted volna a Wii-ből összesen annyit adtak el mint xboxból és ps3-ból összesen.Soha egyik konzol se vitte a közönséget maximum a Hardcore közönséget mindig is a Wii-t vette leginkább a közönség
13.
13.
vuliem
#12: Igazad van. Kicsit elkapott a csalódás heve.
12.
12.
fojesz
#7: Az igazság pedig az, hogy valójában még fogalmad sincs (ahogy senkinek sem), milyen hardver van a gépben.

Lehet bukta lesz a Wii U, de csípőből - kapásból a bejelentés után. - leírni kurva nagy butaság.
11.
11.
deviques
Úgy néz ki, mint valami áprilisi tréfa :)
10.
10.
vuliem
#8: Ennek igazat adok.
9.
9.
boxgamer12
Emberek , tudom ,hogy nem ide tartozik de aki nagyon ért az androidos telefonokhoz , főleg a játékokhoz pls irjon rám mert ma vettem egy galaxy minit és nincs bankkártyám és pl a Doodle Jump ot nem tom leszedni:S pls irjon rám vagy itt és felveszem vele levélben a kapcsolatot!!! köszi előre is
8.
8.
Netsu
#7: Nem minden a hardver.. Az első Wii is rendesen odab*szott eladásokban minden konzolnak. A Wii fanok úgyis ezt fogják megvenni, PS4 ide, új Xbox oda.
7.
7.
vuliem
#4: Nem mondta senki, hogy mindjárt bejelentenek egy új konzolt az MS-nél vagy a Sonynál is. De a Nintendo a következő konzolt valószínűleg évekkel később fogja bemutatni, addig pedig ismét az új xbox és ps fogja vinni a közönséget. Amúgy szerintem a Sony és az MS is 1-2 éven belül új rendszerrel fog jönni. Az MS biztos, ott mindig kapkodnak.

Én személy szerint csak azon vagyok fönnakadva, hogy szinte ugyanaz a teljesítménye - szinte -, mint a mai konzoloknak. Ennél én jóval többet vártam, mert ezzel nem nagyon lehet a versenytársakat megszorongatni. De ez az én szubjektív véleményem.
6.
6.
NECROSMOKE
Ez aztán NAGYON szarra sikeredett.
5.
5.
adye
#4: Naaaa azért az nagyon sok... Régebben egész korrektnek tűnő források 2012-es bejelentést, 13-mas piacra dobást rebesgettek. Szerintem inkább hihető.
4.
4.
xXgoronikahunXx
#3: Ezt nem tudom honnan veszítek, hogy már mindjárt bejelentik az új xbox-t és ps4.Már nem azért de az xbox 360 már így is elég-é fejlett technikailag hát még a ps3-om.Szóval szerintem az új konzolok minimum 4 év múlva jönnek
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...