A THQ bezárta a Homefront fejlesztőit

  • Írta: zoenn
  • 2011. június 14.
  • Gyászhír
Link másolása
A kiadó tegnap megerősítette, hogy végleg bezárják a New York-i székhelyű Kaos Studiost és a Red Faction: Battlegroundsot is tető alá hozó THQ Digital Warringtont. A nyilatkozat szerint stratégiai átszervezésre volt szükség a belső stúdiók struktúrájában. Az érintetteket már tájékoztatták.

A THQ vélhetőleg a profitmaximalizálás jegyében jelentősen átszervezi belső stúdióinak stratégiáját, ennek első lépéseként a cég brit csapatát és a New York-i Kaos Studiost is bezárja. A Homefront-frencsájz általános kreatív munkálatait a montreali kirendeltség veszi át, akik már a játék első részénél is együttműködtek a Kaosszal.

Ezzel több szakértelmet és erőforrást biztosít más belső csapatai számára, úgymint a montreali és vancouveri, valamint az austini brigád számára. Nem kell elkeserednie a két érintett teamnek sem, elvégre a világ számos táján várják őket a cégen belül a nyitott pozíciók betöltésére. A Kaos bezárására már a legutóbbi GDC-n is megindultak a spekulációk, s ezzel bizonyossá vált, hogy a Homefront 2 munkálatait a montreali csapat veszi át.

Ezen felül egy új cím is készül a kanadai társaságnál, s habár annak tudatában hozta ezt a döntést a THQ, hogy a Homefrontból az első héten egymillió példány talált gazdára, s azóta az eladások 2.6 milliónál járnak. Warringtonban hegesztették a Red Faction: Battlegrounds és a frissen bejelentett Warhammer 40k: Kill Teamet is. Utóbbi jövőbeli sorsa még kérdéses, nem tisztázott még, hogy ki veszi át a munkálatokat.

12.
12.
Vopesz
Nem fogok sírni. Főleg úgy nem, hogy ez csak egy sima átszervezés, nem hiszem, hogy sok embert rúgtak volna ki.
11.
11.
ilor14
#10: xboxon van multiplayer demó de megjelenés után xD nekem bejön de pénzt nem dobok ki rá drága :/
10.
10.
Optimus Prime
#6: Hát igen, kicsit vicces, mert ilyen rossz biztos nem lett. XD
Egyébként várható volt, bár se demó vagy béta, de nem hiszem hogy olyan átütő lett a HF sikere, akárcsak anno a FL-é. Bár utóbbi 2,5 euróért jó vétel volt és tetszik, de ennek ellenére sem lepődök meg a híren.
9.
9.
Hubert Cumberdale
Egyébként azt hallottam, hogy attól készítik a homefront 2-t. Úgy látszik a lekváros kenyeret nem elég egyszer pofára ejteni :D
7.
7.
Slik
sz@r az egész. nem fognak hiányozni
5.
5.
Hubert Cumberdale
A cím egy kicsit érdekesen van megfogalmazva.
3.
3.
DON GONDOCS
Kár értük. Tehetségesek voltak
2.
2.
vytros
Hát nehéz a játékfejlesztő élete...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...