Csődbe mentek az L.A. Noire alkotói?

  • Írta: fojesz
  • 2011. augusztus 7.
  • Pletyka
Link másolása
Mint ismeretes, az L.A. Noire-t jegyző Team Bondi sora nem ment túl egyszerűen az elmúlt hónapokban, az idegbeteg menedzsment követelései és az elképesztő munkakörülmények óriási botrányt váltottak ki. A stúdió azóta nem is tudott támogatóra lelni, a pletykák szerint már csődbe ment.

A Team Bondi helyzetén nem rágnám át magam újra, cirka egy hónappal ezelőtt már megtettem, itt olvashatjátok el újra, hogy miről volt szó. Dióhéjban: az L.A. Noire fejlesztőcégének alkalmazottait brutális munkatempóban dolgoztatta a vezetőség - főleg Brendan McNamara, a csapat feje volt okolható mindezért -, akiknek sorozatos hibás döntéseit végül mindig a Rockstar volt kénytelen korrigálni, mert nem akarta, hogy az L.A. Noire befuccsoljon.

A Rockstarral végül annyira elmérgesedett a viszony, hogy tudni lehetett: a cég nem vállal további projekteket a Team Bondival, és a pletykák szerint nemcsak nekik, másoknak sem tetszett az elmúlt hetekben kirobbant botrány - a Team Bondi azóta se talált normális támogatót, a pénzügyi problémáik pedig csődbe vitték a céget. (Hasonlóan nehéz helyzetben van a MotionScant birtokló Depth Analysis is egyébként.)

Brendan McNamara és a fejlesztők azon maradéka, akik kitartottak mellette, most állítólag a Mad Maxet kitaláló George Miller tulajdonában lévő KMM-mel (Kennedy-Mitchell Miller) tárgyal egy esetleges felvásárlásról: a hírek szerint Millert lenyűgözte az L.A. Noire, és szívesen beolvasztaná az ausztrál fejlesztőket a cégébe.

Hogy mi lesz a folytatás, nem tudjuk, viszont az L.A. Noire továbbra is a Rockstar kezében van, szóval azt a címet nem kell félteni.

18.
18.
Beetchy
#9: Te egy Low, 8 éves szintjén állsz agyilag kiskomám azt se mtudod mekkora munka egy játék lefejlesztése.
Én amúgy programozóként dolgozom és hidd el te ha egész életedet áttanulod akkor sem leszel elég h egy ilyen zseniális játékot összerakj...
Jó lenne hogy ha nem értesz hozzá nem pofáznál bele
17.
17.
Ezt anno nagyon vártam pc-re de a kritikák, vélemények után amiket olvastam hát nem is tudom, lehet egy próbát megér de nagyon érdektelen fapofával kísérem a dolog alakulását ! Akárcsak a fejlesztők kálváriáját...
16.
16.
dzsiádzsó
Vice City nem lenne rossz, kicsit olyan bohém hangulat járta át az embert, ez a IV túl komolyra sikeredett, 0 hangulat, gagyi missziók, bár kétségtelen szép grafika, eszméletlen fizika, és törés modell.
Szóval az alapok megvannak, jöhet a bővítés egy SA komoly lenne, a VC pedig mondjuk kiegészülhetne Kubával kis embercsempészés nyami :D
Jöhet bármi, nekem amúgy nem kell sietnie, jön a GoW, aztán Fifa-zok néhány idényt, és végül egy aktív félévet töltök Skyrimmel, és hoppá megint jövő szeptembert írunk, és akkor már tényleg aktuális lesz a GTA :)
14.
14.
gta5
#11: Hát én Gta V-nek szólítom mert már megszoktam mindenki így szólítja ,de az is lehet ,hogy az lesz a neve ,hogy Gta Vice City 2 mert volt már egyszer ilyen hír ,hogy a 2010-es E3-mon be jelentik a Gta Vice City 2-öt ,de nem is lett ilyen .
Remélem tényleg bejelentik a GC-n mert már nem tudok többet várni :).
13.
13.
ATi0021
#12: Na ez aztán értelmes vélemény volt. Nem mindenki csak a lófrálás miatt kerül rossz helyzetbe. Van aki olyan helyzetben van, hogy bizony kénytelen kulimunkát végezni, még akkor is ha van diploma....

Ha már a lófrálásnál tartunk tudok egypár olyat aki csak a pia, bulik, orgiák miatt van egyetemen. Tanulni nem tanul, csak elvan az egyetemen, aki ugye megtartja, mert jól jön az állam fejpénz... ja megpersze anyu-apu is besegít. Így könnyű.

Véleményem szerint, a legjobban akkor lehet érvényesülni, ha van az embernek ismerőse vagy valami protekciója. Akkor akár milyen hülye lehetsz, de jó helyre kerülsz.
12.
12.
Argetlam
Nemtom miért kell irigykedni más fizetésére azért meg a futószalag mellett dolgozva nem fogod magad halálra keresni... Egyetemet végeztek és nem csak lófráltak egész nap mint egyes emberek...
11.
11.
ATi0021
Őszintén szólva nem különösebben hat meg a Team Bondival történtek. Olyan dolog miatt panaszkodtak, ami szerintem eléggé általános egy ilyen kaliberű cégnél. Bizony van, hogy az embernek túlórázni kell. Az meg persze a másik, hogy biztos szép pénzért csinálták, elvégre ilyen szinten ebben a szakmában nem kevés pénz lehet.

8 - - > Nos valóban, jó lenne már egy hivatalos bejelentés. Remélem a GC-n megtörténik. Amúgy továbbra se értem miért hívja mindenki GTAV-nek, vagy már ennyire biztos, hogy lezárult a IV era? Az azt jelenti, hogy lesz új graf, fizikai, stb motor. Hát nem is tudom...
10.
10.
kuruc.83
Szerintem egy olyan fizuert som magyar ember meg kotickal is lefekudne.
9.
9.
kuruc.83
Most nem akarok megbantani senkit, de botranyos munkaviszonyok otthon vannak-ha van eppen- mert az ember halalragurizi magat az ehberert, amibol nemhogy szorakozasra,meg kajara se futtja neha. Szerintem egy ilyen fejleszto gardanal irdatlan nagy penzeket kereshet egy programozo-fejleszto. Botrany(?) Persze az.....
8.
8.
gta5
Bárcsak jönne már a Gta 5 !
7.
7.
Józsi_Doe
Nem mintha bármelyik céget is a dolgozók körülményei érdekelnének, csak az ezen híreket olvasó leendő vásárlók kegyét nem akarják elveszíteni azzal hogy a botrányhős céggel együttműködnek.
6.
6.
dzsiádzsó
Remélem mert egy raklap ... amit csináltak...
4.
4.
Quent1n
Az a baj, hogy ezzel a sok pletykával, híreszteléssel, a Team Bondi csak saját maga alatt vágta a fát. Így én se alkalmaznám őket. Ha valami bajuk van akkor nem egy névtelen munkatársnak kell híresztelni, hanem ki kell állni magukért. Ezt a heti 110 órás pletykát továbbra is nehéz elhinni. Nem csodálom, hogy nem kapkodnak a cégek egy ilyen csapatért.
3.
3.
vytros
A lényeg hogy McNamara-t nem szabad vezetői pozícióba engedni :P
2.
2.
fojesz
#1: Semennyire, mert a PC-s játékot már teljesen a Rockstar csinálja.
1.
1.
Giggsy
Ez a jelzett PC-s kiadást mennyiben befolyásolhatja?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...