Eladták a Neverwinter fejlesztőit, késik a játék

  • Írta: InGen
  • 2011. augusztus 16.
  • Hír
Link másolása
Be kell ismernem, a cím kissé félrevezető. Nem arról van szó ugyanis, hogy az valamiféle üzleti kavarás miatt a fejlesztők kénytelenek elcsúsztatni a játék készítését, hanem arról, hogy az új tulajdonos még jobb végeredményt akar. Ettől függetlenül azért voltak jogi csaták is, csak a kiadók frontján.

Az E3 alatt jelentette be a Cryptic Studios, hogy javában dolgozik egy főként online kooperatívra kihegyezett, Dungeons & Dragons alapú akció-szerepjátékon. A viszonylag kevés részletből már akkor arra gondoltunk, hogy kissé merész a fejlesztők által megadott 2011-es megjelenés. Nos, az eredeti kiadó, és a Cryptic tulajdonosa egy vad lépéssel eladta az egész stúdiót a projekttel együtt a Perfect Worldnek, akik nem voltak restek azonnal eltolni a megjelenési dátumot 2012-re. Az új tulajdonos elmondása szerint szeretnének több pénzt befektetni a játékba, s ezáltal egy sokkal jobb minőségű anyagot látni a fejlesztés végén.


Érdekes az Atari döntése a Cryptic eladásáról, legalábbis az időzítés mindenképp. Ugyanis 2009 óta zajlik a jogi csatározás az Atari és a Hasbro között a Dungeons & Dragons digitális licencelésének jogaiért. A küzdelmet végül a Hasbro nyerte, így a jogok visszakerültek hozzá, azonban a megegyezés szerint az Atari fejleszthet és megjelentethet különböző D&D-alapú címeket a jövőben. Ennek megfelelően nincs jogi akadály a letölthető Dungeons & Dragons: Daggerdale és a hamarosan megjelenő facebookos Heroes of Neverwinter előtt sem.

1.
1.
Sarkadi
Reméljük,hogy tényleg jobb lesz a játék és nem csak beszélnek megint össze-vissza.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...