Take-Two-jelentés: 3,7 millió BioShock Infinite

  • Írta: fojesz
  • 2013. május 14.
  • Biznisz
Link másolása
Szinte minden szempontból javított az eredményein a Take-Two, jóllehet a teljes pénzügyi évet még így is veszteséggel zárta. A BioShock Infinite és a Borderlands 2 is tarolt, utóbbi a cég legsikeresebb címe lehet.

A cikkben először a március végéig tartó 2013-as pénzügyi év utolsó negyedével, majd a teljes pénzügyi évvel foglalkozunk.

A negyedik negyedév

A januártól márciusig végéig tartó időszakra a kiadó 299,5 millió dolláros forgalmat jelentett, ez jelentős ugrást jelent a tavalyi pénzügyi év negyedik negyedének 148,1 millió dolláros bevételéhez képest. Ezek után a 21,2 millió dolláros profit ugyan nem sok, viszont tavaly 66 millió dolláros veszteséget kellett elkönyvelnie a kiadónak, tehát a javulás itt is megvan. A Take-Two jelenleg 402,5 millió dolláros készpénzállományon ül.

A negyedév egyik legerősebb címe a BioShock Infinite volt, 3,7 millió példányt vittek ki belőle a boltoknak, a Max Payne 3-ból mára 4 millió, a Borderlands 2-ből pedig 6 millió kópiát szállítottak ki - utóbbi lehet a 2K Games legsikeresebb játéka. A népszerűbb játékok között szerepelt továbbá az NBA 2K13, az MLB 2K13, a GTA IV, a Red Dead Redemption és a Civilization V is. A digitális forgalom 192 százalékkal nőtt éves szinten, miután a kiadó több klasszikus címét is újra kiadta a PlayStation Store-ban.

A teljes év

A teljes pénzügyi év tavaly áprilistól idén márciusig tartott, a kiadó forgalma ez idő alatt 1,214 milliárd dollár volt, ami csakugyan erős növekedés a 2012-es üzleti év 825,8 millió dollárjához képest. Mindehhez hajszálvékony, 31,2 millió dollárnyi veszteség társul, de a mínusz is kevesebb, mint egy éve, ami akkor 107,7 millió dollár volt - ráadásul a kiadó szerint egy kötelezettség egyszeri leírása miatt fordult vörösbe a mutató.

Ahogy arra persze lehetett számítani, a teljes évet is azok a címek erősítették, amik az utolsó negyedévet is: a Borderlands 2, az NBA 2K13, a BioShock: Infinite, a GTA IV, a Max Payne 3 és a Red Dead Redemption mellett viszont itt már az XCOM-ot is felemlegeti a kiadó. A teljes pénzügyi évet tekintve 148 százalékot erősödött a digitális forgalom.

GTA V-re várunk

A következő negyedévre 125 millió, a 2014-es pénzügyi évre pedig 1,85 milliárd dolláros bevételt vár. Érdekesség, hogy becslései szerint utóbbinak a 65 százalékát a Rockstar Games játékai adják majd, ami nem véletlen: bár a Take-Two a BioShock: Infinite tarolására is számít még, szeptemberben érkezik a GTA V, ami biztosan bombasztikus sikert arat.

A következő időszak fontosabb megjelenései között két Borderlands 2-kiegészítőre, a Civilization V új addonjára, a The Bureau-ra, a GTA V-re, valamint az NBA 2K14-re és a WWE 2K14-re számíthatunk. Utóbbi kettő október 1-jén, illetve október 29-én kerül boltokba.

A következő generáció kapcsán a már jól bejáratott játékainak next-gen verziói mellett egy teljesen új címet is ígér a kiadó a PS4 és a következő Xbox bemutatkozása apropóján. A vezérigazgatója elmondta: afelől viszont nincs kétségük, hogy a next-genben vannak rizikók, és a fejlesztés is költséges lesz az új platformokra. A Take-Two mindenesetre újra megerősítette, hogy nem lesz standja az E3-on.

2.
2.
KeXxX
na, gratula, nekem nagyon tetszett a bioshock!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...