Kína berágott a Battlefield 4 miatt

  • Írta: fojesz
  • 2013. december 22.
  • Hír
Link másolása
Levágta a biztosítékot a Battlefield 4: China Rising a kínaiaknál, egy helyi újság szerint a DLC annak a kulturális háborúnak a része, melynek célja, hogy eltorzítsa a nyugati fiatalok Kínáról alkotott képét.

A South China Morning Post cikke szerint arról írnak az állami hátterű Zhongguo Guofangbao kínai lapban, hogy a Battlefield 4: China Rising nem más, mint annak a kulturális háborúnak a része, melynek célja, hogy félrevezesse nyugati fiatalokat, hiteltelenné tegye Kína imázsát külföldön, és eltorzítsa az igazságot.

Az újság új támadási formaként írja le a videojátékokat, és bár korábban rendszerint Oroszország volt a célpont, ha a nyugatnak közös, képzelt ellenségre volt szüksége, újabban a kínai-amerikai ellentétetekre koncentrálnak ezek a programok. A cikkben arról is szó esik, hogy Kínának muszáj lenne hallatnia a hangját azokkal a játékokkal kapcsolatban, amelyek rossz fényben tüntetik fel az országot, mert csak így lehet megbirkózni a nyugati előítéletekkel.

Három fronton zajlik a támadás

Picit más téma, de nem árt tudni: egy harmadik ügyvédi iroda is mozgolódni kezdett a Battlefield 4 kapcsán, ez az előző két esethez hasonlóan azokat a befektetőket képviselné, akiket szerinte megkárosított az Electronic Arts a bugos FPS-sel. Mint tudjátok, a Battlefield 4 problémái azóta sem oldódtak meg, a DICE minden projektjét félretette a javítások fejlesztése miatt.
33.
33.
Quent1n
#30: Azért van egy másik oldala is. :) Mégpedig, hogy a játékokat el kell adni és elsősorban az amerikai piacon. Márpedig egy átlag amcsi gamer nem hiszem, hogy arra kíváncsi ahogy egy kínai katona agyonlő egy amerikait. :) Az európaiak is könnyebben azonosulnak a "nyugat a jó - kelet a rossz" felfogással. Szóval szerintem azért a gazdasági okok az elsődlegesek nem azok, hogy katonákat neveljenek. Kína amúgyse hiszem, hogy jelentős felvevő piaca a videojátékoknak hisz virágzik a warez meg a hamisítás. Érthető, hogy zavarja őket, hogy az amcsik ilyen játékot készítenek de ők is tuti csinálnak különbeket csak hozzánk sose jutnak el. Nem hiszem, hogy ezen fenn kéne akadni ami tény, hogy egyik ország sem tökéletes engem mégis legjobban a mi kis tökéletlen országunk aggaszt.
32.
32.
Mupett
Szerintem csináljanak egy fordított szitus lövölde játékot, ahol ők a jók. Szerintem itt az ideje, hogy ráálljanak a játékfejlesztésre is.
31.
31.
D-day
Csináljanak még több tálib öllős játékot, ők legalább nem háborodnak föl :D
30.
30.
xSHx
Tény, hogy Kína nem tökéletes. Elég nyiltan manipulálja és irányítja a népét, de ez az USA-ra is igaz, csak ők burkoltan teszik. Az ilyen USA centrikus játékokkal egy felnövekvő gyereket simán lehet terelgetni. Amerikának szűksége van az új katonák kinevelésére, és ezt ebben a formában kezdik. Természetesen ez csak az erre fogékony egyedekre vonatkozik. Érthető ez az egyre nagyobb félelem Kínátol, mivel potenciális ellenfele az USA-nak gazdasági, hadászati és létszámilag is. Plusz mocskosul elvannak adósodva az Amcsik Kína fele!
29.
29.
biohazard rex
http://global3.memecdn.com/democracy_o_1241504.jpg

http://www.quickmeme.com/img/03/037cf34714e55864801344a7aa3c3a30ee023f0eb3112b7ca2dfc5305be5f4c6.jpg
28.
28.
Alex81
27.
27.
Jared
igazuk van
26.
26.
Mortician
#25: Ahhoz előtte ki kellene vásárolni magukat az EA-től, mint többségtulajdonostól. Kétlem, hogy erre lenne pénzük.
25.
25.
BrendOoN
Azt javasolnám a Dice csapatnak, hogy alapítsanak egy önálló kiadót, mint ahogy a Crytek is tette.
23.
23.
Simonus18
igen, ez a klasszikus "USA! USA!" mentalitás. Nyilván ellene kell szólni, ha már gazdasági világhatalom (vagy nevezzük bárhogy), így nyilván befolyásosabb jelentőséggel bírnak a propagandikus megnyilvánulásai, bármely formában, és megtanultuk hogy igen nagy százalékban csürhe tagok teszik ki a világ populációját (tisztelet a kivételnek). A manipuláció csúnya dolog, ez nyilván megjelenik főleg a világháborús, politikai területeket érintő játékoknál. Mit is akartam ezzel mondani? ja igen, USA! USA!
22.
22.
Ez az egyetlen játék ahol nem ők a top1-ek, emiatt gurultak be igazából.
21.
21.
markoci555
kíváncsi lennék, eddig milyen volt pl Amerikában a kínaiakról alkotott kép... egyáltalán tudják melyik az a sok keleti közül, vagy simán bekeverik Indiával és Japánnal?
20.
20.
Donpedro
"a Battlefield 4 problémái azóta sem oldódtak meg"

Nem tudom hogy kiknél/milyen bugok/melyik platformon vannak, nekem az első patch óta egy szál problémám sincsen a játékkal.
16.
16.
Gamerdavid
Ezzel a játékkal csak a baj van. Kár hogy elrondította a hírnevét a per meg ez a kínai hülyeség. Remélem azért még lesz BF (biztos hogy lesz).
15.
15.
mestermagyar
#8: Látod, neked teljesen eltorzult már. Szimplán annyi az egész, hogy ahol a kommunizmus meg is maradt, azokban az országokban soha nem is volt jó élet előtte sem. Ha megszűnne a kommunizmus tippelj mennyit változna...
Felemelkedne pár milliárdos, a többiek meg tovább éheznének.

Ígyis rohadt gyors Kína fejlődése, magyarországon ez 100 évig is eltartott ha nem több ideig.
14.
14.
Machiavelli
#10: Akkor bocsi... csak így kommenteken keresztül elég nehéz éreztetni az iróniát... vagy legalábbis én nehezen tudom levenni az ilyen dolgokat mivel itt ugye nincs hangsúlyozás.
13.
13.
SCR3AMN00B
Ki nem szarja telibe Kínát?
12.
12.
siedrenn
#8: Akkor te is járj egy kicsit nyitottabb szemmel a világban.
Hol láttad te akárhol is leírva, hogy Kína demokrácia? Mert csak akkor lehet látszatdemokrácia, ha valamikor valamelyik kínai vezető azt állította volna, hogy márpedig az ő hazájában demokrácia van. És itt most ugye a Kínai Népköztársaságról beszélünk, ami jelenleg magába foglalja a történelmi Kína döntő területi hányadát, és amely területen a világtörténelem során soha egy percig nem volt demokrácia.
11.
11.
JBoy
Teljesen jogos. Én nem haboznék Kína helyében és ezért szilveszterkor tűzijáték helyett taktikai atomrakétát lőnék az égbe.
10.
10.
randall13
#7: Szerintem csak viccelt ám...
9.
9.
D-day
Rossz fénybe tüntetik fel az országot mert egy kitalált konfliktusban egy videojáték ban öljük a kínaiakat.Ha már itt tartunk több pályán is van olyan mikkor a ruszkikat is nyírjuk, multiba meg kína oldalról ölhessük az amcsikat is.Foglalkoznának ink az ür programukal az való nekik :D
8.
8.
Neo1989
"eltorzítsa a nyugati fiatalok Kínáról alkotott képét"

Ez csak azért vicces mert szerintem itt nincs mit torzítani, aki egy kicsit nyitott szemel jár a világban néha olvassa a híreket...
Az tudja h Kína az egy látszat demokrácia nincsenek emberi jogok, cenzúráznak mindent, nem érték az emberélet...
Amikor a pekingi olimpia stadionjait építetek a tetőn dolgozó munkásokon nem volt biztosító kötél.
Az Olimpiát úgy ahogy volt végig csalták nem adtak pontokat a kínai birok a nyugati versenyzőknek ha az kínaival küzdött.

És még sorolhatnám és bocs az Offért csak a torzításra reagáltam.
7.
7.
Machiavelli
#6: Szerintem azért az kicsit más tészta. Mármint arra gondolok hogy ítt azért elég erősen negatívan bemutatva Kína. A MOP-ban pedig csak az épületek textúrája és a pandák lettek ki emelve keletről. A másik pedig az hogy a pandában én nem láttam volna hogy negatív környezetbe lett volna helyezve Kína.
6.
6.
Fooxfire
Még jó hogy WoW Pandáriánál nem volt ilyen baja a keletnek :D
5.
5.
Raam989
#3: Példának okáért ott van mondjuk a C&C sorozat. Ott a kutyát nem zavarta, hogy az amerikai erőket porrá romboljuk atomrakétákkal meg mindenféle más vegyi fegyverrel.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...