GDC 2015: Új infók jönnek a Project Morpheusról

  • Írta: zoenn
  • 2015. február 20.
  • Rendezvény
Link másolása
A Sony bejelentette, hogy az idei Game Developers Conference keretében egy közel négyórás előadást tart a Project Morpheusról San Franciscóban. A cég itt fogja ismertetni a VR-szemüveggel kapcsolatos terveit.

A Sony elhozza a Project Morpheus aktuális verzióját az idei GDC-re. Március 3-án egy közel négyórás sajtókonferencia kizárólag a cég VR-szemüvegére koncentrál majd. A látogatók kipróbálhatják az új demókat, és fény derül a japánok virtuális valósággal kapcsolatos terveire.

Miért is érdemes az eseményt követni? Vélhetőleg szó lesz a várható premier dátumáról, az árszabásról, valamint a Project Morpheusra írt játékokról is megtudhatunk ezt-azt.

A Sony pont egy éve, a GDC keretében jelentette be a saját VR-szemüvegét. A mérnökök és a fejlesztők nem unatkoztak az elmúlt 12 hónapban: noha Shuhei Yoshida, a Worldwide Studios elnöke júniusban azt nyilatkozta, hogy a hardver még nem áll készen a forgalmazásra, a kütyü ősszel már 85 százalékban kész volt. Minden jel szerint egy sokkal fejlettebb technológiát csodálhatunk meg március elején.

35.
35.
tsulok
#27: Szerintem itt csak te sírsz. Igen, a MS többet fejlesztett a GPU-n, de ettől még nem lesz jobb. Az a baj, hogy te vakon azt nézed, hogy mi van az XO-ban, miközben nem sok olyan dolgot tud a GPU amit a PS4-é ne tudna.

A PS4 erősebb ez van. Azt nem értem, hogy ez miért zavar annyira? Az eddigi összehasonlítások alapján nincs óriási különbség.

Már lassan 2 éve írogatod, hogy DX12, Cloud, megatextúrázás stb. Nem unod még, majd ha esetleg kijönnek olyan játékok amiken látszik is a hatása komolyan is fogjuk venni. Addig csak süket duma.
32.
32.
supair
Nem örülök,hogy szét van offolva a Playstationnel foglalkozó hír.
Az Ms téma tényleg nem ide tartozik.

De nemsokára minden kiderül uraim.És akkor Én is írni fogok valamit! ;-)
31.
31.
Thor Vath
Mert a MS lefizeti a fejlesztőket, vagy mert a BlackBerrys főcsóka tényleg pert nyer és minden fejlesztőnek minden platformra kötelező lesz kiadni a cuccát :) Na, ez még érdekes lenne amúgy :D
27.
27.
Olvass és sírj !http://prohardver.hu/hir/tobb_grafikus_parancsprocesszor_uj_gpu.html


vagy egy új interjú Brad Warderll (STARDOCK) 2015.feb.11.

http://www.tmag.it/2015/02/11/inside-xbox-one-intervista-brad-wardell-e-chiarimenti-sulle-directx-12/

Letettek valamit,ha ez nem értékelhető akkor nem tudom mi az!
25.
25.
tsulok
#23: El vagy tévedve, ha ezt hiszed, hogy több milliárd dollár volt a GPU fejlesztése. Amúgy meg miért számít? A PS4 Celljére biztos több pénzt költöttek a az Xbox Cpu-jára, ha most visszamehetne az időben a Sony biztos bele se kezdene.

Am nézd össze a két gép GPU-ját. Nagy eltérések nincsenek. Pl írtad hogy a XO-nál van dual lane van. Nem néztem még komolyabban utána, javíts ki ha tévedek, de itt lényegében egy 2. pipelineról van szó. A PS4 esetében pedig jóval több ACE van. Mind két megoldás hasonló problémára ad megoldást, csak máshogy.

"Ha már ígérgetés!....
A fejlesztők 8gb ramot kértek......Megkapták :)"
Számít hogy miért tették bele? A lényeg hogy ott van.

Egyébként a MS se ígérgeti, hogy a DX12 majd csodákat hozz. Nézz utána mint mond Phil Spencer a témáról. Nem is hiszem, hogy annyira amatőrök lennének, hogy bármi fontoshoz is a DX12 kéne. 2 évvel a XO megjelenése után jön majd ki. Tudom későbbre tervezték az XO megjelenését, de bőven nem 2 évvel.
24.
24.
Ha vissza nyeri a bizalmam a ps4 akkor megint itt fog csücsülni,bár eddigiek alapján egyre lejjebb süllyed sajnos. Amíg így van addig beérem unokaöcsém kölcsön ps4 ével 1-2 napra.Bár a mostani ps exclusive játékokat nézve pár órára is elég!
23.
23.
#21: A microsofnak meg annyi pénze van hogy milliárd dollárokkal dobálózik egy AMD vel közösen kifejlesztett gpu miatt :)
21.
21.
kriszvandaar
19# persze persze...az x box fejlodik a sony meg csak ul es nezi...lol. es Tuco a csolatasu....mi ez valami alternativ valosag? :-)
6.
6.
DON GONDOCS
#4: jójó mert autós meg szimulációs vagy fpsekhez jó, de egy RPG-t stratégiát (ha lesz ilyen) is megnéznék ilyen szemüveggel.
4.
4.
KisFlex
#2: DON GONDOCS:
Ha jól tudom, már a Project Cars is támogatni fogja (az Oculus Rift-tel együtt).
2.
2.
DON GONDOCS
Én inkább arra leszek kíváncsi milyen játékok fogják majd támogatni az eszközt, A GT7 bisztos, de vajon egy Killzone is.
1.
1.
KisFlex
Várom már mind a GDC-t, mind magát a Project Morpheus-t. Remélem 300 € lesz a max, amiért majd lehet venni; az Oculus Rift is olyan 300 € körül mozog most.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...