Assassin's Creed - vissza a jelenbe

  • Írta: fojesz
  • 2015. február 27.
  • Hír
Link másolása
Az Assassin's Creed: Unity egyik legkiábrándítóbb része a háttérbe szorított jelenkori rész volt, jóllehet a korábbi játékokban ez is legalább annyira érdekes volt egy-egy részben, mint például az aktuális helyszín.

Az Assassin's Creed vezető írója, Darby McDevitt megnyugtatott mindenkit, hogy a sorozat következő részeiben hangsúlyosabb szerephez juthatnak a Desmond-szál befejeződésével meglehetősen elhanyagolt jelenkori történések.

A következő rész, az Assassin's Creed: Victory - több lesz a jelenkori jelenet?

McDevitt elismerte, hogy voltak ugyan terveik arra, hogy a Unitybe is izmosabb jelenkori szálat tegyenek, azonban prózai oka volt, hogy mindezt végül nem valósították meg: az új rész technikailag egy nulláról felépített játék, rengeteg időt és energiát emésztett volna fel az, hogy komplexebb modern kori környezetet teremtsenek hozzá.

Elmondta, neki a kedvence a jelenkori részek szempontjából a Brotherhood volt, az viszont azért sikerült annyira jól és tartalmasra, mert gyakorlatilag újra fel tudták használni Monteriggionit az Assassin's Creed II-ből. Az összetettebb jelenetekhez a jövőben is hasonló technikai megoldásokra lesz szükség.

McDevitt azt is elmondta, hogy az elmúlt két évet a háttértörténet mélyebb kidolgozásával töltötte az írói csapat, a First Civilisation például 500-700 éves történelmet kapott, amiből a következő 10-20 évben (vagy ameddig a sorozat él és virul) simán lehetne majd csepegtetni a különböző érdekességeket.

27.
27.
Aanash
Lopakodjon el az Ubisoft a bánatba és a probléma megoldva...
Az Ezios részeket a mai napig szeretem és ott a jelen szál is jó volt...miért nem lehetett azt megtartani?...kincskeresős vonal ahol a jelen korból láthatjuk a múltbéli vonal helyszíneit is...

Azóta csak romlik az AC-k színvonala,a Unity-t szerdán vettem meg de pénteken már másik gazdára talált...mindezt úgy hogy imádtam az AC-ket...(a régieket)...
26.
26.
Shannaro
#25: SZERK.: "kezdetleges" << törlöm, mert akkor már nem csak kezdetlegesek
16.
16.
Mr.Dead
AC3-ban szerintem rohadt jó volt a jelen szál.
13.
13.
TeddySnow
#12: "Javítgatni kellett PC-ket + járkálni és kész. Befejezésnél pedig feltölteni a szerverre a sztorit."
Ha neked csak ennyi jött le, akkor nyilván elnyomkodtad az audionaplókat és a tabletes feljegyzéseket, ami öreg hiba volt, mert rengeteg érdekességet lehet megtudni belőlük. A jelenkori szálnak mindig is a sok kis információ, easter egg, az előző részere való utalás és a sztorik összekapcsolása volt a lényege.

#11: Csak annak jelentéktelen és időhúzás a modern szál, aki gyorsan le akarja zavarni a warezolt játékot, hogy ne foglalja a helyet a vinyón.
12.
12.
KeXxX
#1: Jelen nem volt, de jövő az igen. Javítgatni kellett PC-ket + járkálni és kész. Befejezésnél pedig feltölteni a szerverre a sztorit.
9.
9.
#6: Már az AC4 jelenkori szála is egy nagy nulla gyakorlatilag, és ott engem is zavart ez az egész. Desmond után kaptunk egy noname faszit (?), idegesítő feletteseket akik senkit nem érdekelnek, és bármiféle logikát mellőzve, az arcunka dobták Shaun-t és Rebecca-t, mer hogy ez majd biztos jól megkavarja a dolgokat. (Bár lévén az előző részekkel nem játszottál, ez utóbbit nem is értheted.) Mindenesetre ne ítéld el a játéknak ezen szegmensét pont az a rész alapján, ahol a legrosszabbul sikerült.

Amúgy nem értem a kifogásokat, reused Monteriggioni ide vagy oda, nem hiszem hogy egy olyan gagyi belső tér megrajzolása, mint ami az első vagy második részben volt, akkora munka lenne. Bőven elég teret szolgáltattak ahhoz, hogy a sztori kibontakozhasson, és hiába voltak kicsik, még mindig jobb volt, mint amit a Revelations-ben láttunk. Nem technikai problémák vannak itt, hanem szarnak az egészbe.
8.
8.
Giggsy
#4: Az a különbség, hogy amíg a Mátrix nem élne meg csak az egyik világban játszódva, addig az Assain's Creed-ből minimális módosítás nélkül ki lehetne vágni a jelenkori szálat, és senkinek sem tűnne fel. És ez igazából már az AC2 óta így van. A múltbéli szál érdekes, intrikákkal, és nagyszerű karakterekkel teli, a jelenkori szál pedig totális érdektelenségbe fullad és valóban idegesítő az, mikor benne vagy a játék múltbéli világában, és erőszakkal kirángatnak belőle, hogy egy tetőre felmászva bekapcsold a riasztókat. Nem mondom, hogy ne lenne életképes egy teljes mértékben a jelenben játszódó AC, de a mostani osztott világos megoldás csak rombolja a múltbéli szál élvezhetőségét.
7.
7.
godach
#6: Az egész sorozat, arra épülne baszod, hogy a jelenkorból mennek vissza a múltba, keresni az éden töredékeit ;)
Értem én, hogy ott kapcsolódtál be ahol én még a fasorba sem vagyok, de pl engem meg pont ez érdekel.
Mondjuk kérdezte is az Ubi tőlem, mennyi jelenkori szálat rakjanak bele lol
6.
6.
Raam989
#4: Én csak az AC4-el játszottam, de ott rühelltem a jelenkori baromságot. Kalózkodni akartam, nem idegesítő hekker játékokat játszani. Ráadásul a jelenkori történetszál totál nem érdekel. Megtöri a játékmenetet és a hangulatot is...
4.
4.
godach
Bár csak egy dumagép vagyok, hisz még nem jutottam el a harmadik részig úgy pofázok, de egyszerűen nem értem azokat a fanyalgókat akik a kelen kori történetszálat kikívánják a játékból. Most komolyan?
Elhiszem én, hogy nem a legjobb a történet, de ez teszi "egyedivé".
Ez olyan, mintha a Mátrixot akarnátok Virtuális világ nélkül.

Egyébként az AC sorozat hatalmas lehetőségeket rejtene magában. Alapból lehetne Spin Off a megváltoztatott multról, így valamilyen cyberpunk jelenkorban kellene garázdálkodni. Vagy akár a távoli jövőben, ahol ismét érvénybe lépett a közelharc stb. Rengeteget lehetne rajta újítani. Nem lenne muszáj minden évben lentebb adni. Na és persze, következmények nélkül lehetne világokat generálni, mert ugye úgyis helyreállítjuk.
3.
3.
Dark_Temptation
Semmi gond nem lenne azzal, h évente jonnek a részek...a gond a minőséggel van... Ha atobbi is akkora szar lesz mint a unity akkor több ac nem kell... Amúgy hogy áll a game?? Meg mindig full bug??
2.
2.
Gykrizsi
A könyvekben nem is jönnek szóba ezek, és egy cseppet sem hiányoznak.
1.
1.
roli33
10-20 évig még évente 1-2 AC? Már csak az hiányozna! :D Inkább jegelnék ennyi időre. Amúgy az AC:Rogue-ban volt jelen szál?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...