Nem fognak késni PC-re a GTA V jövőbeli DLC-i

Link másolása
A GameSpotnak adott interjújában a Rockstar Games megerősítette, hogy a GTA V jövőben megjelenő DLC-i már nem fognak késni PC-re. Előző generációs konzolokra azonban sajnos nem fog mind megjelenni.

Interjút adott a Rockstar Games technikai csapata a GameSpotnak, amiből kiderült pár új információ a játék PC-s verziójáról.

Megerősítették, hogy a GTA V jövőben megjelenő DLC-i már nem fognak késni PC-re, hanem egyszerre fognak megjelenni a konzolos változatokkal. Decemberben már pletykáltak róla, hogy az egyjátékos módhoz is lesznek DLC-k, melyek kiegészítik majd a történetet. A játék most már megjelent az összes tervezett platformra, így reméljük, hogy ezeket is bejelentik hamarosan.

Ha már a DLC-knél tartunk: a Rockstar nemrég azt is elárulta, hogy lesznek olyan letölthető csomagok, melyek az előző generációs konzolokra nem lesznek elérhetőek. Az új konzolokra és PC-re elérhető FPS-módot például már nem készítették el Xbox 360-ra és PS3-ra.

Keddtől már előtölthető a játék Steamen - több mint 60 gigájával a legnagyobbak közé tartozik. Egy Redditre posztolt kép tanúsága szerint a dobozos verzió 7 lemezen fog érkezni.

A GTA V PC-s verziója hosszú késés után április 14-én jelenik meg.

51.
51.
frankdelgado
Már végre megjelenik a jó kis cigányszimulátor :). Legalább vége lesz a hisztinek. Azért "digitálisan" majd én is beszerzem. Remélem a modderek rágerjednek és hamarosan 1200-es Zsigulival verethetem....
50.
50.
hedzsooo
A cikk végszavához csak: Igazából nem készett semmit sem a GTA V PC-re, pont jókor adják ki, várhatóan végre normálisan, nem pedig egy gyenge konzol portot kapva csak. Plusz minden tartalommal egyben+FPS móddal is nyakonöntve, szóval KÉSZEN.
Igazából minden PC játékot így kellene kiadni, ha már el is készült teljesen.

Készen, nem hibásan, meg nem pl. 80 db DLC-re darabolva (Evolve)...
49.
49.
Red-E-Kamp Van
#48: Lehet hogy az állítás téves, de nem én találtam ki.
A feltételeket nem én szabom.
Na mindegy, azt mondom inkább szeressük egymást!
48.
48.
rappit
#47: Nekem se telefonom se TV-m nem volt így ez az állításod nem igaz.
47.
47.
Red-E-Kamp Van
#45: Nem tudom miről szeretnél meggyőzni.
El tudom dönteni hogy mi jó, mi kell vagy sem.
7 ezer forintért 2 évhűséggel telefon tv mellé.
Újfent passzolnám.Tökmindegy hogy az a plusz valami csak ennyibe meg csak annyiba kerül.Én is egy fogyasztó vagyok, ám ezek a feltételek nem felelnek meg, így nem élek velük. Se tv-m se telefonom.Hűséget meg főleg nem fogadok.
Reklámot köszönöm de itt sem kérek.
Én a magamét mondtam, nem kell egyetérteni velem, de meggyőzni valami másról is felesleges.
Digit már évekkel ezelőtt akartam, de nyugaton nem építették ki. Maximum a tv-t, de azt nem igényeltem.Örülök, hogy volt akinek megfelelt a upc, másképpen fent sem maradnának.
45.
45.
rappit
#38: 120Mbit max sebesség a T-homenál azta, lenyűgöző. (7 ezer forintér.) Egy ezressel drágábban 2x olyan gyors netet kapsz a upcnél. Diginél egy ezressel olcsóbba 10x olyan gyorsat. 6 évig voltam upc-s és meg voltam velük elégedve.
44.
44.
rappit
#41: Nem értem hogy jönnek ide a személyes problémáid. Annyit állítottam, hogy egyaltalán nem olcsóbb és nem is kényelmesebb a blu-ray a HDD-nél. Minőségen pedig nem változtat, mert ugyan azt a Blu-Rayt nézzük csak én HDD-ről te meg Blu-Ray lemezről.
43.
43.
konczyka
Azért most sajnálom hogy a többi rész csak digitálisan van meg.
41.
41.
X-Master
#28: Anyagilag úgy el vagyok eresztve, hogy jó ha havi 50 ezer forint bevételem van. 1 évig gyűjtögettem az XBOX-ra is, gépet fejleszteni legalább 5 éve nem fejlesztettem új dolgokból, csak az innen-onnan elcserélt, leselejtezett, beszámított alkatrészekből. Most kimondott szerencsés helyzetben vagyok hogy sikerült év elejétől összekuporgatni 70-80 ezer forintot új alaplapra meg procira ha nem futna a GTA 5, mert azt mondtam, bármi legyen is, olyan nem volt és soha az életben nem is lesz hogy a kedvenc játékommal ne tudjak játszani, mert nem megy a gépemen. Annak idején a San Andreas DVD-n jött ki, tök ismeretlen gyereket hajkurásztunk az unokatesómmal hogy írja ki 6 CD-ra mert nem volt DVD meghajtónk. A gyerek persze nem csinálta meg. Akkor még gimis voltam és szülinapomra kaptam egy DVD-írót, úgy tudtam vele játszani. Nem járok nyaralni évek óta, nem cigizem, nem drogozom, azon kívül hogy haverokkal összejárunk, meg néha egy-egy előadásra, dumaszínházba, koncertre elmegyünk semmi költséges dologra nem költök. (jó, évente 2-3x 1 üveg vodka vagy whiskey meg pár sör ha szülinapozunk vagy szilveszterezünk, de az nem hiszem hogy olyan luxus. A gép meg a hifi az egyetlen, amire azt mondom, nem sajnálom a pénzt, mert ennyi jár. Ha erre sem tudok legalább egy keveset költeni akkor miért dolgozzak? A létfenntartásért, mint egy biorobot?
Van hogy alig férek el a vinyón vagy alig van írható lemezem, de akkor is a maximális minőséget választom, nem adom lejjeb hogy megint kockás/homályos tömörített filmeket nézzek. Inkább nem nézem meg addig amíg nem tudok venni. 10 éve egy csomóan a kamerával felvett okádék minőségű filmeket nézték, én meg türelmesen vártam amíg kijött DVD-n, ha meg nem volt pénz DVD-re, kivettem a könyvtárból.
A "fősulis szarságokról" annyit, hogy nem akartam vele felvágni, mert szerintem is egy nagy kalap szar a magyar felsőoktatás, de az igény és piackutatás pl. egy kivételesen hasznos tárgy. Egyébként mielőtt "büfészakkal" vádolnátok meg van "rendes" szakmám is.
Az igénytelenséget pedig elsősorban azokra értettem, akik megtehetnék, de nem teszik. Akiknek a BD "túl éles" vagy "jó nekem a divx is az csak 700 mega és 10 perc alatt lejön", stb. A magyar piac csak egy vékony szelet, máshol sem népszerű a formátum számomra érthetetlen okokból.
38.
38.
Red-E-Kamp Van
#37: Amikor utoljára a házuk tájára néztem, pofátlanul túl volt árazva és nem is volt stabil a vonal. Vagy akárhogyan nevezik.
Tehát nem volt meg a beígért sávszélesség.Érdekesség pl hogy még az egyik településen van, addig 1km-el mellette lévőben már nincs is Upc.
A T-online minden megtestesítőlje, amit internetszolgáltatóban utálni lehet, ha még létezik egyáltalán.
Ami az ország ezen részén megbízható egyelőre és az árai úgy ahogy elmennek, az az Invitel.
37.
37.
rappit
#35: Mi a baj a upcvel?
35.
35.
Red-E-Kamp Van
#33: upc?
kösz, de nem.
digi jó volna, de tényleg nincs a környékünkön sem.
33.
33.
rappit
#31: Na igen ez lehet hatráltató ok, de egy upc 240-es net sem drága.
32.
32.
rappit
#24: Na megjött a fősulis mindentudó. Sok szerencsét a blu-ray lemezed újraírásához. Képzeld a merevlemezről törölni is lehet :O. Egyébként full irrelváns dolgot hoztál fel, csak azért hogy egy kicsit fitogtasd a hozzáértésedet, de akkor folytatva a témádat: igen, tényleg egyszerűbb kiírni egy blu-ray-t kb 10-20 perc alatt majd betenni a lejátszóba és elindítani, mint ugyan azt a BD50 filmet közvetlen a HTPC-m vinyójára letölteni ahol azt egyből magától bescanneli a többi 200 filmem közé amik közül egy gombnyomással válogathatok (blu-ray minőségben!!!)
31.
31.
randall13
#30: Már ahol van digi. Nem viszik túlzásba a terjeszkedést.
30.
30.
rappit
Egyedüli elfogadható érv a dobozos mellett az az, hogy "jól néz ki a polcon." (Nem mintha a steam libary nem lenne szép több száz játékkal amit még mutogatni is tudsz másoknak). Ezen kívül pazarlással jár a cd és a tok elkészítèse és egy rakat szemetet gyártanak vele. Digitalisnál nincs olyan hogy más gépen játszanál vele de otthon hagytad. Az meg a másik, hogy egy 1000Mb/s-es csomag a diginél 6ezer forint. Szerintem ezt bárki megengedheti magának.
28.
28.
Megmondókapitány
#24: A digitális verzió sem olyan drága, ha tudod hol kell beszerezni.
Kérlek beszélj még igénytelenségről. :) De ha lehet most ne felejtsd már el összevetni a hazai fizetéssel sem azt a bizonyos igénytelenséget. Lehet, hogy önmagában nem drága egy blu-ray író, meg hozzá a lemezek, de teljesen felesleges sok más dologgal szemben, az átlagnak a fontosabb dolgokra is alig telik (mondjuk egy jobb proci, évente, 2 évente 1 jobb vga stb), persze akkor a kisebb prioritásra fognak költeni :) Felvághatsz az ilyen olyan fősulis szarságokkal, de attól még mélyebb gondolatmenetet nem fogsz tükrözni vele.
Nehogy azt hidd, hogy csak azért igényesebb vagy másoknál, mert telik extrákra, mindenkinek lenne rá igénye, csak többnyire pénze nincs, de biztos én beszélek hülyeséget :D
26.
26.
strike19
#22: Ez így igaz.Nem mindig érdemes a digitális verziót előnybe részesíteni pl:
A GTA Vice City és San Andreas-ból folyamatosan vesznek ki zenéket mert lejárt a licensz idő.
Ha lemezen van meg és nem patch-els meg updatelsz akkor az örökre megmarad minden zene.
25.
25.
Szerintem kijohetett volna ~60 db cd-n is.
Ha mar olvashatatlan lesz jo lesz majd a galambok ellen bar elegge putris..
24.
24.
X-Master
A Blu-ray amúgy nem azért nem terjedt el mert elavult vagy szar, hanem mert igénytelenek az emberek, jó nekik a 700 megás Xvid is letöltve az nCore-ról. Amit tudok én Blu-rayen nézek, és egyáltalán nem értem a fanyalgókat. Akkora technológiai ugrás, mint a VHS-ről a DVD-ra váltás. És ha kiszámolod, a 25 gigás BD-R lemez ft/gb fajlagos költsége leveri a merevlemezét. A lustaság, a türelmetlenség és az igénytelenség miatt tart a BD formátum ott, ahol. Mert sem árban, sem hozzáférhetőségben nem elérhetetlen dolog. A 4K-val is küzdenek, és olcsó, nagykapacitású adattároló nélkül nehéz lesz elterjednie. Mert a HDD-k tárhelye véges, a netkapcsolatok meg nem elég gyorsak a legtöbb helyen.
Persze 35 megás nettel a 4K videót is könnyen nézem a YouTube-on, de nem mindenki ilyen szerencsés. És azért egy FullHD vagy 4K YT videó minősége (főleg hangminősége) igencsak messze áll egy gyári Blu-ray-éhez képest.
Fősulin Igénykutatatás tárgyból is szóbakerült a dolog: példaként mondtam hogy lenne igényem rá, hogy HD-ben nézzem a kedvenc sorozatomat, de mivel nem tudom így megvásárolni a Media Marktban, kénytelen vagyok letölteni.
23.
23.
kopic
"Ha már a DLC-knél tartunk: a Rockstar nemrég azt is elárulta, hogy lesznek olyan letölthető csomagok, melyek az előző generációs konzolokra nem lesznek elérhetőek"
Na elmehet a R* a p*csába !
22.
22.
X-Master
Akkor én úgy látszik a felső tízezerbe tartozom, mert legalább 5 éve van Blu-ray íróm, és írtam is már meg vele lemezt is. Akkor is 20 ezer körül vettem és most is annyi, csak most 10x-es helyet 16x-osoat kapsz.
Igaza van Yaneznek, én ezt már korábban is írtam valamelyik GTA 5-ös hírhez, hogy két BD50-re elférne az egész. És egy 16x-os olvasóval az azért elég komoly sebességet tud.
A digitális vásárlásnak akkor lenne értelme ha legalább fele annyiba kerülne mint a dobozos. Oké hogy korlátlan szélessávú net van majd' mindenhol, de pár éve még engem is lelassítottak mert egyik hónapban több, mint 200 gigát szedtem le.
Na most a dobozos:
1. olcsóbb
2. szebb
3. fizikai tárhely, nem a vinyódat foglalja el a hatalmas telepítőkészlet
4. nem kell letölteni

és ugyanúgy a kódodat használhatod ha tönkremegy
ha a digitális formátumot előnyben részesíted akkor is hülyeség 30-40%-al többet adni a semmiért.
21.
21.
PaulMarloW
#1: igen jobb úgy be szerezni
19.
19.
headhunter86
Én amúgy dobozost veszek, mert nem drágább mint a digitális és meglesz fizikai formában is és digitálisan is. Ráadásul poszter is jár mellé.
Tetszik, hogy az összes DVD más és más borítójú.
12.
12.
Yanez
#11: Mondjuk a laptopomon nekem sincs már meghajtó, és nem is hiányzik. Vicces, de miután megvettem, fél évre rá vettem csak észre, hogy nincs rajta, amikor valami cd-t akartam berakni. :D

De nem erről lököm a rizsát, csak azt mondtam, ha már dvd-n kiadják, bluray-en is lenyomtathattak volna néhány példányt. Persze nem gáz, egyáltalán nem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...