E3 2015: Summer Lesson - VR-játék barátnővel

  • Írta: zoenn
  • 2015. június 16.
  • Videó
Link másolása
A Bandai Namco fura VR-demójáról már beszámoltunk nektek korábban is, most annyi a változásró, hogy az E3-as demóban már nem egy japán lánykával múlatjuk az időnket, hanem egy jenki szőkeséggel.

A Bandai Namco új trailerrel kedveskedett nekünk a Summer Lessonről, amely egy Project Morpheusra írt kísérleti demó. Ebben a verzióban lecserélték a korábbi japán diáklányt egy jenkik által is fogyasztható szőkeségre, akivel elcseverészhetünk a tengerpari bungalónkban, sportolhatunk, tanulhatunk, gitározhatunk, egyszóval élvezhetjük a napsütést és a virtuális semmittevést. 

Noha adja magát a dolog, a fentebb taglalt dolgokon kívül közelebbi kapcsolatba nem kerülhetünk a leányzóval, már ha értitek, mire gondolok.

14.
14.
Red-E-Kamp Van
#13: Először segítség és pozitív élmény formájában hat.
Majd jön a függőség és a további, mélyebb eltorzulás.
Legalábbis az ilyen szerelemérzést keltő programokból.
De oktató és pozitív szociális jellegű, az lehetne, mint valami chatszoba, ahol a segítségre szorulók kezdetben a kialakított karaktereik mögött, majd idővel egymással tudnak kommunikálni.Hogy ez is fertőzésmentesen működjön, az még sok idő és arra talán egyéb megoldások is vannak, vagy lesznek.

Úgy hangzik, mintha a tudatfeltérképezést virtuális irányból és a mesterséges gyermektermékenyítés egy fejlett állapot lenne.
Én felfogom, viszont nem értek egyet vele és nem is támogatnám semmilyen formában.
Végső soron mindig többet ártanak ezek a dolgok, mint ellenkezőleg. Az oka pedig a mértéktelenség.Ám ha mérséklik, akkor pedig csak az jut hozzá, akinek megvan a hatalma, ők pedig 99%ban nem másért léteznek.

13.
13.
Naridar
#9: Viszont vannak olyanok, akik önhibájukon kívül szociálisan elszigeteltek (pl. valamilyen torzító vagy a hétköznapi életet megnehezítő/lehetetlenné tevő betegségben szenvednek) és emiatt depressziósak, nekik a hasonló programok legalábbis részben segítséget nyújthatnak.

Ami pedig a jövőt illeti, ha az emberi elme feltérképezhetővé és "feltölthetővé" válik valamilyen számítógépre, akkor az ember és AI közti különbség el fog mosódni (persze a valódi AI-t egy ilyen programmal összehasonlítani olyan, mintha a papírhajót a Nimitz-féle anyahajóval vetnénk össze) és a biológiától való függés mint olyan, megszűnik. Ma azt, hogy egy ilyen fejlettségi szinten a gyerekvállalás gyökeresen más lesz mint ma, egy szűklátókörű embernek felfogni olyan, mintha a 20 ezer évvel ezelőtti ember próbálná elképzelni, hogy télen is lehet majd növényeket termeszteni.
12.
12.
pécégémer
Egyre jobban halad a Kinect-es elbutulás felé. Miért kell egyből a főétellel kezdeni, amikor az előétel is csak most készül?
11.
11.
mestermagyar
#8: Már megint ellepték a nokedlik a hozzászólásokat. Az utolsó amikor beágyazva vagy szó szerint köcsög b*ziztam, az a legelső fórumban volt, akkor voltam vagy 8 éves. Te vagy olyan 23 éves.
8.
8.
Kocsis92
#4: az utolsó mondatodból látszik h neked is "úgyis mindegy" :)
5.
5.
Bazári látványosságnak jó a VR, de többre nem való, és láthattuk, hogy most is mennyire nagy durranás volt az E3-mon. Semennyire :)
4.
4.
mestermagyar
#2: A legnagyobb probléma, hogy ha egy ilyet jól elkészítenek, akkor úgy terjed mint a futótűz. Nemhogy a társadalmi problémával van a gond, hanem hogy konkrétan az emberek jelentős része ezeket fogja barátnőnek tekinteni, és ennek az egyik súlyos következménye lehet a gyerekvállalás intézményének teljes átalakulása. Konkrétan majd mesterséges gyerekgyárakat kell létrehozni. Beteg lesz, hogy keresztezik magukat genetikai változtatással egy lemodellezett AI-val.

A "Her" című filmben ez benne is van, hogy mi történik ha egy intelligens oprendszert adnak ki amivel lehet társalkodni.

Legjobb megoldás lenne csakis saját nemmel engedélyezni. A homoszexuálisaknak meg úgyis mindegy.
3.
3.
Na jó, de akkor meg mi értelme az egésznek ? :D
2.
2.
Red-E-Kamp Van
Azonkívül, hogy a fél világ várt egy ilyenre, ha más nem a poén kedvéért.
De most, hogy a küszöbön van, valahogy végtelenül gonosznak húzásnak érzem és tele lettem sajnálattal.
Mert sajnos az ezzel kapcsolatos társadalmi problémákra ez egy szép tágas szőnyeg, amit ráterítenek.
Ha már jön, akkor modot neki!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...