HWSW: Samsung Galaxy S7 és S7 Edge bejelentés

  • Írta: fojesz
  • 2016. február 22.
  • Hardver
Link másolása
A tavalyi modellek hibáiból tanulva a vízálló kialakítást és a microSD-foglalatot is visszahozta a Samsung új csúcstelefonjaiba. Az S7 és S7 Edge jóval nagyobb akkut is kapott, és a cég saját fejlesztésű processzormagjait használja.

Menetrend szerint megérkezett a Samsung idei (első) csúcstelefon-párosa. A szokott módon "kiszivárgott" képek után a barcelonai Mobile World Congress kiállításon a vállalat hivatalosan is leleplezte a Galaxy S7 széria két modelljét, részben igazodva a tavalyi, hagyományos és ívelt kijelzős verziókkal operáló stratégiához. Azért csak részben, mert a 2015-ös gyakorlattal ellentétben idén a cég nem azonos méretben dobja piacra a telefonokat: az S7 Edge az 5,1 hüvelykes elődnél jelentősen nagyobb, 5,5 hüvelykes kijelzővel lát napvilágot, ami a tavaly nyáron, a Note 5-tel párhuzamosan debütált S6 Edge+ méreteinek felel meg. A gyártó tehát idén minden valószínűség szerint elköszön a "pluszos" nevezéktantól, a kisebb Edge modelleket teljesen felváltja az 5,5-ös változat.

A Galaxy S6-ok, bár csillagászati áron debütáltak, cserébe a tavalyi év legszebb mobilkijelzőjét és legjobb mobilprocessszorát adták a vásárlóknak - kritika persze így is jutott az eszközöknek, miután azok elhagyták a 2014-es Galaxy S5-tel bevezetett vízállóságot, illetve a gyártónál addig alapvetőnek számító microSD-foglalatot, de az akkus üzemidő és a hátoldalból kiemelkedő "kamerapúp" sem aratott osztatlan sikert. A Samsung idén igyekezett orvosolni a felsorolt problémákat és első ránézésre úgy tűnik, ez sikerült is a gyártónak, az S7-ek 2016 elején igen magasra teszik a lécet.

Ez persze csak a bevezető, a további részletekért olvasd el a teljes cikket! Nagytestvérünk, a HWSW a héten folyamatosan közvetíti a barcelonai Mobile World Congress eseményeit.

7.
7.
mykice
Nekem S5 van már lassan 2 éve meg vagyok vele elégedve maximálisan szóval bátran ajánlom igaz már újonnan nem sok helyen lehet venni, használtan meg sok ami karcos, króm keret válik lefelé lusták rá egy tokot venni érdekes nekem semmi baja nem is sokat volt nálam tok nélkül + üveg fólia rajta...
6.
6.
delphijos
Sosem adnék ennyi pénzt egy telefonért, akármilyen jó is. Persze ez csak az én nyomorom.
5.
5.
Tokodboy
#3: Hol veszed? En is azt akarok.
3.
3.
dante92
Most pénteken veszek s5-öt, nyugdíjba küldve az s2-met. Ez az s7 eddig elég királynak tűnik, sajnos az ára két és fél havi keresetemre lesz szabva.
1.
1.
Sun9us
Ezt a vízállósdit tessék zárójelbe tenni. Az s6-ot és bármelyik iPhone-t bele lehet ejteni a fürdőkádba, semmi bajuk sem lesz. (Persze minél hamarabb ki kell szedni őket.) Az s7-el sem lehet uszodába menni, meg búvárkodni, mert huzamosabb idő után az is megpusztul. Az, hogy az egyiket azonnal ki kell kapni a vízből a másikat 5 percig is ott hagyhatod, attól még az utóbbi nem lesz vízálló.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...