Ezt tudja a DirectX 12

  • Írta: zoenn
  • 2016. március 4.
  • Videó
Link másolása
A Microsoft a legújabb API-jának képességeit mutatja be most egy videó keretében. Bizony, már a DirectX 12-nek is külön trailert kell szentelni, mert az jó és egyre több játék használja. De vajon mennyivel nyújt többet a DX11-nél?

A Microsoft szerint a Windows 10 a legjobb játékplatform az operációs rendszer történetében. A DirectX 12-vel a képminőség szebb, a GPU-ból 20 százalék teljesítménynövekedés csikarható ki, és a framerate is stabilabb, mint az előző API esetében.

De lássuk mindezt mozgásban is! Az alanyok: Deus Ex: Mankind Divided, Quantum Break, Ashes of the Singularity és Just Cause 3.

35.
35.
CitromH
#30: A konzol bonyolult ezért ajánlom másoknak? Ennek van egyáltalán valami értelme?
Kit érdekel, hogy a google milyen sírást hoz fel épp. Személyes, és ismerősi körből érkező tapasztalatok többnyire mind pozitívak, és ez számít. Még valami: a Gamekapcson vagyunk, itt biztos sok embert érdekel az üzleti környezet. Hozzátenném, hogy személyes tapasztalatot egyet sem említettél, hogy miért is szar a W10, így joggal gondolhatom, hogy fingod sincs, csak szar az élet, fikázzunk mindent mert attól jobban érzed magad a bőrödben.
34.
34.
Wolverine
Azért ennél ütősebb videót is összerakhattak volna, ami nem csak számadatokban (várjuk ki abból is mennyi lesz igaz) szemlélteti a dx12 lehetőségeit, hanem vizuálisan is, hogy miket rejthet magában,mert részleteiben semmit se mutattak, csak hogy nagyobb megvilágítást kapnak a textúrák, amitől még senki se fogja hanyatt vágni magát.
Ezzel persze nem a dx12-őt akarom leszólni, mert láttam már róla komoly videókat és bizony elég durva dolgokat lehet kihozni belőle, de ez a videó csak egy gyenge hatásvadászat...
33.
33.
ADMlN
#32: Nem írta át a Windows semmilyen firmware-edet. Az UEFI BIOS lehetővé teszi, hogy az operációs rendszer kommunikáljon vele. Így a Windows el tudja nevezni a BIOS-on belül azt a háttértárat amire telepítetted (hogy tudd melyik az). De pl. ugyanez a rendszer teszi azt lehetővé, hogy a Windows betöltésekor ne a Windows logo jelenjen meg, hanem az alaplapod gyártója. Valamint azt is, hogy az OEM Windows-szal telepített gépeknél a BIOS-ba írják be a telepítő kulcsot, így nem neked beírni telepítéskor.
32.
32.
Derivel
Ha már a Windows telepítéséről beszélgetünk, Win 10 volt a gépen, és a bios boot sorrendjében átnevezte a HDD nevét így: "A Windows által ajánlott: [hdd neve]" .
Eléggé meglepődtem. El lehet gondolkodni, hogy miket tud még a 10 csinálni, ha szó nélkül át tudja írni a HDD firmware-jét is.
31.
31.
godach
Ebéd előtt kezdtem bele. Megvettem a Win7-et, regisztráltam, majd letöltöttem a 10 telepítőjét. (10megés net). Frissítésre nyomtam (jelenleg elég sok játék van jegelve, nem akartam mentéseket keresgetni, blogok piszkozatait pakolgatni) így megmaradt minden. Mindent felfrissített, mindennel kész vagyok, Most.
Nincs csúcs gépem, mondjuk SSD-n van a rendszer. Nem volt ez sok idő.
Eddig tetszik bár nem sokat mászkáltam benne. Az edge, kifejezetten gyorsabbnak tűnik, mint a Firefox, de ez lehet a rendszer frissességének is köszönhető.
Na majd kiderül, ha nekiállok játszani, vagy tele szemetelem megint, hogy szuperál ;)
30.
30.
sasncore
#17: Látom IT expert vagy, a konzol neked bonyolult (ezért ajánlod másnak), ha google-ban sem találod mennyi probléma van (üzleti környezetről ne is beszéljünk). Legalább olvassatok utána. Ennél gagyibb marketing prezentációt nem láttam, vetítésre pedig megkérhetnék a prohardvert.
27.
27.
delphijos
#23: Én már túl vagyok több Win10 telepítésen, és a legfrissebb telepítő simán elfogadja a Win7 kódot. ( De a Win8-at is ) Így azért sokkal kényelmesebb a clean install.
24.
24.
godach
#22: Másik kérdés, mert nem igazán folytam bele ebbe az egészbe, hogy (ha jól emlékszem a Pro, Ultimate Tökömtudja) verziók között, annyi a különbség, hogy engedélyez e DLNA-t és hasonlókat. Lehet pont nem ezt, de most csak a funkciókra gondolok. Na most pont a DLNA-ra nekem szükségem van, mint ahogy egyéb kényelmi funkciókra. Akkor a legdurvább wint kell megvennem, vagy mind1, mert a 10-nél már nincsenek ilyen rétegkülönbségek?
Na és a Win8.1 most 14 ezer, míg a Win7 8 499. Megjegyzésként :
A WINDOWS 10-RE TÖRTÉNŐ FRISSÍTÉS EZZEL A TERMÉKKEL MINDEN TOVÁBBI KÖLTSÉG NÉLKÜL LEHETSÉGES.
Akkor elméletileg, nincs jelentősége, hogy melyik korábbi rendszert veszem meg, egész egyszerűen pénztárca barátabb a win7?
23.
23.
ADMlN
#22: Igen. Még nem próbáltam, de elvileg már úgy is működik, ha leszeded a legfrissebb Windows 10 telepítőt és az el fogja fogadni a Windows 7 kulcsodat.
22.
22.
godach
Most egy Windows 7 Professional 32 / 64Bit 8499 forint adóval. Eddig nem zsanérozott, de ha már úgyis a konzolukat, és winphonejukat használom, úgy gondoltam elérkezett az idő, hogy jogtiszta rendszerrel rendelkezzen a PC-m is.
Elvileg, akkor ezt megveszem ennyiért és innen már használhatom jogtisztán a Win10-et is?
20.
20.
delphijos
#19: Ez már volt téma egy másik topikban.

The version of DirectX that runs on the Xbox One, DirectX 11.X, already includes a subset of the features in DirectX 12.(Low-level programming API) Microsoft has stated that the performance improvements of DirectX 12 on the Xbox One will not be as substantial as that on the PC.
19.
19.
McDuff
#15: ez engem is érdekelne,anno nagyon verték Microsofték a mellényt DX12-re hogy milyen forradalmi lesz majd One-n és PC-n,erre olyan csendben vette a rajtot,hogy ha az ember maga nem keres utána,meg se tudja.
18.
18.
Stranger
#17: Ez a felfrissítés tényleg hülyeség. Nagyon jó, hogy megmaradnak a szoftvereid, csak emiatt az összes szemét is jön az előző windows-ból felesleges dll fájlok, registry bejegyzések, stb, mert nem tudja eldönteni a vindóz hogy ez most felesleges és át kell húzni vagy nem. Nyilván inkább arra mentek rá, hogy biztos működjön minden így átszed minden szemetet. Aztán jöhetnek is a driver problémák, stb.

A TH2-es frissítést tényleg elcseszte egy kicsit az MS (én addig vártam volna a véglegessel), mert az olyan durva update lett, hogy újrahúzza a drivereid is és fél tovább települ mint maga a windows... Aki még nem tette fel a W10-t az a 1511-es verziót szedje le, mert abban már benne van a TH2.

Másik dolog, hogy nem szabad a kmspico-t google első találatos helyekről leszedni, mert az jó kis malware/adware forrás. Aztán csodálkozik az ember, hogy szar, lassú a rendszer. Már aki kalózkodik ugye.
17.
17.
CitromH
#8: Upgradelt verzióval nekem is voltak bajaim. kb 1 hónapig fasza, aztán mindenféle gyermekbetegség tűnt fel. Legtöbbje nem fajsúlyos, de mikor a tálca használhatatlanná válik(a start menüvel együtt) az már nem apróság. Ezért javasolja mindenki a clean installt upgrade után. Szerintem te az a fajta ember vagy aki reflexből rávágja mindenre egyből, hogy szar és nem veszed a fáradtságot, hogy utánanézz a dolgoknak. Maradj a konzolnál szerintem. Úgyis a magadfajtáknak találták ki. Rosszul meg ne érezd magad emiatt, az emberek kétharmada olyan mint te.
16.
16.
logic5
#3: Nem unod még??? Ontod a fost magadból, de lefogadom, windows-os gépen játszol te is, vagy legalábbis használod. Már hardveraprón is elkezdted, ott is csak röhög rajtad mindenki. Azért, mert az ELSŐ játéknál gondok vannak, nem biztos, hogy később nem lesznek javítva. Én még win7-et használok, de ha jön a QB biztos megy fel a win 10. Leállíthatnád már magad, mert qrva unalmas vagy!
15.
15.
Thor Vath
Kiváncsi vagyok, hogy az Xbox ONE-t tényleg annyira dobja-e meg, amennyire ígérték...
14.
14.
hedzsooo
13.
13.
B-Shaggy
Jelenleg az a legnagyobb problémám, hogy a DX 11-et sem bírja a kártyám :'( Drága PC-újítás lesz, ha egyszer lesz rá pénzem :(
12.
12.
Neo1989
Az utolsó mondta kicsit se hatásvadász. ÁÁÁÁÁÁÁ
11.
11.
Ra1D3n
#8: Embere válogatja. Windows10 béta óta látni sem akarom a WIndows 7-et, pedig szerettem nagyon.
10.
10.
greenmelon
#8: Nem tudsz visszamenni 7-re? 1 hónap után a MS fizikálisan gátolja, hogy betedd a Win7 telepítőt a meghajtóba?:D
8.
8.
markoci555
A windows 10 nem csak a legrosszabb op rendszer amit próbáltam, de játékra is egy kalap sz*r... Bánom hogy csak 1 hónap után jelentkeztek a durva dolgok, mivel már nem tudok visszamenni 7-re...
7.
7.
Ecneb
#5: A videóból annyi derült ki, hogy dx12-vel jobban meg vannak világítva a piacterek!
5.
5.
hedzsooo
Lehet, hogy tud valamit majd idővel az a DirectX 12, de a videó egyébként ultragagyi szerintem.
3.
3.
crytek
Gears of War Ultimate is de jól sikerült .....ja nem
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...