Visszavonul a Diablo III direktora

  • Írta: fojesz
  • 2016. június 7.
  • Homo Nobilis
Link másolása
"Fuck that loser." Talán ez a kommentje vált a leghíresebbé, de amúgy is meglehetősen ellentmondásos karaktere volt a Blizzardnak, Jay Wilson, a Diablo III direktora. Az úriember a minap bejelentette, maga mögött hagyja a játékipart.

Jay Wilson tíz évvel ezelőtt kezdett el a Blizzardnál dolgozni, azelőtt a Relic Entertainmentnél szorgoskodott. Legfontosabb projektje a Diablo III volt, hét éven át direktorkodott a projektnél. Ez idő alatt igencsak megosztotta a sorozat közösségét, amelynek tagjai nemcsak az egyes dizájneri döntések, sokszor még a technikai problémák miatt is őt hibáztatták.

Intenzíven részt vett a közösségi életben, egy-egy kommentje azonban sokszor keverte bajba: a leghíresebb eset talán az volt, amikor David Breviket, az első két Diablo dizájnerét nyilvánosan lelúzerezte, méghozzá nem túl szalonképes módon. Azért bosszantotta fel magát, mert Brevik egy interjúban ki merte fejteni, hogy mi baja van a Diablo III-mal.

Wilson most elhagyja a Blizzardot, sőt a teljes játékipart is. Írással fog foglalkozni, állítása szerint ez az igazi szenvedélye, és mindig is szeretett volna visszatérni hozzá.

11.
11.
Kreto
#1: Nekem semmi bajom nem volt a póni szinttel az elején. Kifarmolható opció volt. Napokat basztam el az életemből hogy Chiltarától kifarmoljam az egyik összetevőt. Erre kiderült hogy BUGOS :D Szinte lehetetlen százalékkal dobta. Kösz blizzard.
Amúgy most már teljesen értelmetlen és hányingerem van tőle. Mert meg kell könnyíteni a játékot a sok nyavajgónak és season playernek. Basszuk tele rainbow goblinnal a játékot és ha véletlenül kihagytad volna ezt a baromira vicces kis "hidden" pályát akkor tessék, találkozz riften folyamatosan pónikkal meg macikkal. Ugyan ez a helyzet greeddel is. Teljesen értelmét vesztették az ilyen kis bónuszok. 1000+ goblin esett áldozatul mire sikerült lejutnom Greedhez és mekkora öröm volt. Most meg széttörsz egy puzzle gyűrűt és ott vagy húúúúú de izgi.
10.
10.
TheBate
Szerimtem a D3 vizuálisan nagyon ütős volt, kb ez volt benne az egyetlen beleköthetetlen dolog.
Mindemellett Wilson egy pöcs volt és senkinek nem fog hiányozni. A Blizzardba szerintem nem férnek be ilyen emberek. Ott van Jeff Kaplan, aki újabban az Overwatch game designere, kb egy good guy Jeff mémet lehetne belőle csinálni, és ha nem lenne már ilyen öreg, kb hozzáadnám a lányom. Vagy a Hearthstone lead designere, Ben Brode, akinek a nevetése egyesek szerint gyógyítja a rákot. Egy szó, mint száz, ez az ember kevés volt ide.
9.
9.
DarkLord
Eleinte engem is zavart ez a túl színes világ, valahogy nem tudtam összeegyeztetni a dolgokat. Aztán megszokta az ember vagy a fene tudja, de főleg az ACT 5 már elég dark azért, na kb. olyan feeling-nek meg kinézetnek kellett volna lennie az egész játéknak. De így is nagyon sok jó pálya van a játékban mindenegyes act-ban, ami hozza a szintet rendesen.
8.
8.
Chrysh
#7: Egyszerű: sehogy. Kár érte, tényleg javítana az összképen
7.
7.
Ecneb
#6: PS4-re vettem meg, ott nem tudom hogyan kéne megoldani a modot :D
6.
6.
Chrysh
#5: Az egyik videótesztertől láttam, hogy van hozzá egy mod, amivel "darkosabbá" lehet varázsolni a látványvilágot, pontosabb infóval sajna nem szolgálhatok
5.
5.
Ecneb
A 3. rész szerintem grafikailag túl meseszerű lett, legalább is 1 és 2-höz képest. Szinte Torchlight lett belőle, ami nem rossz játék, csak a grafikája nem tetszett.
4.
4.
DarkLord
#3: -második rész (de ugye az első részben is benn volt a beszélő boci)
3.
3.
DarkLord
Bociknak volt hangulata legalább, meg azok ugye az első részben is benn voltak, amihez sztori is van. Nem csak bumm itt a csillámfaszláma azt gyilkoljátok őket :D Amúgy sajnos Rift-ekben így is lehetetlen elkerülni, hogy ne adja be őket néha néha, de magamtól csak tényleg egyszer voltam azon a pályán.
2.
2.
Hab
#1: Mert a cow level tényleg beleillett a hangulatban :D
Néha jó érzés pónikat, meg plüssmacikat püfölni, szerintem vicces.

Jó lenne egy második kieg a diablo 3-hoz, de sajnos nem sok az esély rá.
1.
1.
DarkLord
A csillámpónik is baromira ütöttek a játékba...az egész játék alatt csak egyszer voltam azon a pályán, de komolyan ekkora fasságot belerakni egy ilyen komoly játékba csak neki köszönhetjük.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...