HWSW: Izzadtságszagú lett az iPhone 7

  • Írta: fojesz
  • 2016. szeptember 8.
  • Hardver
Link másolása
Nagyjából a korábbi elvárásoknak megfelelő újításokat hoztak a legújabb Apple-okostelefonok. Áttörésnek vagy innovációnak nyoma sincs, a fejlesztések már szinte egytől egyig ismerősök lehetnek - írja a HWSW.

Menetrendszerűen lehullott a lepel a legújabb zászlóshajó iPhone okostelefonokról. Az Apple friss készülékei az egy éve bemutatott ráncfelvarrott generáció, azaz az iPhone 6s és 6s Plus helyére érkeznek, ennek megfelelően valószínűleg sokan komolyabb, szabad szemmel is jól látható változásokat vártak, hisz az Apple 2010 óta két évente mutatott be új formatervet, illetve módosított a kijelző méretén. Ez idén elmaradt, a többéves fejlesztési stratégia megszakításával együtt pedig csak apróbb fejlesztéseket hoztak az új iPhone készülékek, ami sokak számára jelenthet majd csalódást.

A készülék dizájnja szinte teljesen megegyezik az iPhone 6 és 6s-ével, tehát az iPhone 7 egy két éves formatervet visz tovább. Míg az iPhone SE esetében ezt jó döntésnek tartottuk, addig az iPhone 7-nél már inkább az ellenkezőjét gondoljuk - sikerült az iPhone-ok történelmének legkevésbé sikerült formatervét elsütni harmadszorra is. Tekintsünk most el a szubjektív esztétikai szempontoktól, a készülékek kialakítása, illetve azok fogása sokkal komolyabb probléma, ez a forma nem túl ergonomikus. Komolyabb probléma, hogy a formaterv nagyon pazarló, az androidos gyártók hasonló méretű kijelzők köré sokkal kisebb készülékeket tudnak építeni (például LG G4), melyek így kényelmesebb fogást kínálnak. Az alsó és felső túlnyúlást azonban az Apple idén sem kurtította meg, így maradt a kellemetlen arányú készüléktest.

Természetesen ez csak a bevezető, a HWSW méretes cikket írt az új mobilról!

48.
48.
CitromH
#34: Irónikusan pont téged érdekel ahogy látom...
46.
46.
lesik20
#44: Akkor azt mond meg nekem. Mi a fenéért akarnék én 300 000 forintot költeni (A legolcsobb iPhone 7 plus) egy olyan dologra amin leginlább zenék halgatok, videót nézek meg néha uton böngészek vele. Könnyü azt mondani hogy "az iOS jobban/ optimalizáltaban fut minden, mint az androidnál" ami talán még igaz is lett volna 3 éve. Ma már rengeteget javult az Android rendszer.

https://www.youtube.com/watch?v=deB-_CQyxj0

Ebböl a videóbol kiderül hogy egy 74000Ft-s mobil egyenrangú ha nem jobb az elöző generácios 6S-nél teljesítményileg... Ami most kerül 200e-be. Nem tudom hogy az iPhone 7-es gyorsabb lesz (gyanithatoan igen) de szerinted akkor is megnérni majdhogynem a 4-szeresért kérni, csak hogy 5-15% gyorsabb készüléket kapj? Ami néhány szempontbol rosszab az Androidnál (Én speciel rohadtul örülök hogy szinte minden NES/SNES/GBA/PSP/PS1/N64 játék hibátlanul fut az én 30 000 forintos mobilomon.

Amugy meg csak 1 dolgot tudok felhozni amiben az iPhone jobb, az meg az elözö készülékekhez füzött szoftveres támogatás... meg talán a force touch... És ennyi.
44.
44.
Heldengeist
#40: "Többet tud." Mindebből kb. az amoled technológia és SD kártyás bővíthetőség érdemi különbség, bár a második sem mindenkinek. A 1440p csak egy szám, amíg az átalg 15,6"-os laptopot is csak 768p-s kijelzőkkel kínálják, a legnépszerűbb monitorok pedig 22-24"-os fullHD-k, jack dugóhoz van adapter, a 8 magos proci megint csak vér az epéniszbe, amíg más az OS és a programok optimalizációja, addig ilyen alapon hülyeség összehasonlítani, az akku kapacitásnál fontosabb mutató az üzemidő, az majd a megjelenés után kiderül mennyi.
43.
43.
Yanez
#4: Egy 50 dolcsis androidom van mar 3 eve, es hibatlanul mukodik! Egyedul a "legmenobb" jatekokat kell kihagynom, de bevallom, ugysem jatszanek veluk, mivel volt erre is alkalmam mar. Tehat tudok telefonalni, uzenetet kuldeni, skype-ozni, szamomra fontos appokat futtatni, netezni, filmeket nezni, zeneket hallgatni, stb. Egyaltalan nem erzem, hogy lemaradnek barmirol is. Azt pedig vegkepp ne felejtsuk el, hogy konnyuszerrel vehetnek egy "dogosebb" telot... barmikor! A kerdes: MINEK???
42.
42.
delphijos
Én mindíg azt hozom csak fel amikor az ára jön szóba, hogy tényleg van egy csomó amerikai ismerősöm, és saját bevallásuk szerint ők sem vesznek boltban full áron IPhone-t. Két évente "bagóért" cserélnek a szolgáltatójuknál. Szerintem több százezer forintot kiadni egy telefonért őrültség. De mindenkinek joga van a saját pénzét arra költeni amire akarja.
41.
41.
lesik20
#40: Bocsánat a káromkodásért, meg akartam változtatni féluton csak elfeljtettem
40.
40.
lesik20
#38: A Note 7 is kurva drága, viszont valamivel többet tud mint az új Iphone 7-es

Nagyobb aksi
Micro SD támogatás, (256 GB)
1440p kijelző, (Bár szerintem 720p bőven elég egy 5-6 inches telonak)
8 magos proci (Bár Apple-nak jobb a single thread/Core-os teljesítménye)
Jack Dugo (Oké... mondjuk gáz hogy az Apple lábon lötte magát ezzel)
Super Amoled Kijelző (Bár nagy hátránya hogy néhány év után fakulnak a szinek)

Amúgy mint mondom, szerintem ez így is piszok drága. Szerintem hülyeség manapság 100-120e fölött telefont venni. Én magam csak 40-70000 körül veszek mobilokat. Ha most lenne 370 ezer forintom elkölteni, akkor is ezt venném meg

http://www.arukereso.hu/mobiltelefon-c3277/huawei/p9-lite-dual-p336967056/#termek-leiras
38.
38.
Heldengeist
#37: Rendben, de akkor ne az legyen, hogy csak azt szidod. Itt van oldalt kiemelve a Galaxy Note 7, az is drága. Szeretnék majd ott is látni egy lesik20-at pattogni, hogy hülye aki 300 ezerért vesz telefont.
36.
36.
lesik20
#35: Amugy bírom hogy valaki szídja az Androidos mobilokat miközben fingja sincs mennyi minden változot az elmúlt 4-5 évben..

35.
35.
lesik20
#5: Ja bocs el is felejtetem, gondolom ez is úgy hajlik mint a 6-os :D
32.
32.
xanatos0911
Ezt en sem ertem... Megjelenik egy cikk az iPhonerol es mi az elso? Öljük meg egymast. Tok logikus. Csucskategorias Samsung ugyanazon az aron van, mint az iPhone, csak iPhonebol nincs 40-50.000 FT-ert lebutitott tipus, ennyi. Nem akarok senkit megbantani, de itt nem az a kerdes, hogy azert idiota-e valaki mert almát vagy samut vesz-e, hanem hogy ezen ossze tud veszni a masikkal. Komolyan siralmas, ahogy egyesek olik egymast itt. Nem teljesen mindegy, hogy a masik mit vesz? De. Iphonet veszel de a masik Samsungot mert neki az jon be jobban.. Es? Vagy neked nem eri meg 100k folott egy telefon sem, ezert veszel egy 50-60 ezres droidot vagy hasznalt almat.... Es akkor mivan? Semmi. Mindenki azt teszi, ami eppen jol esik neki. Agyamra megy mar ez a telefonos hittérítés, meg a miert ne vegyel xy telefont tema...
31.
31.
lafesz
Mivel olcsóbb egy samsung s7 edge?? Semmivel! 300 000 mindegyik.
Iphone SE-m van jailbreakkel mindent tud amit akarok, 120 000 Ft-ért vettem, csúcskategoriás telefon, ennél olcsóbb nincs a piacon!
27.
27.
#24: Nem most hanem 2 ev elteltevel. Milyen ordog, milyen reszletekben? Szerinted 2 es fel ev alatt nem derult ki hogy jo e a telom vagy sem? Es bluetooth headsetet is hasznaltam kocsiban, ha mar emlitetted.
24.
24.
zsocwargear
#20: #20: Minek cserélném le? Bőven elvagyok jelenleg a hatossal (az iOS 10 egyelőre hasít rajta), ugyanakkor az ki tudja csapni a biztosítékot, hogy emberek fogalom nélkül írnak, és anyáznak másokra.

Lehet, hogy vannak jó modellek máshol is, de azokat ki kell fogni. Másrészt az ördög a részletekben lakozik, nyilván ha valaki nem használ mondjuk bluetooth-t, vagy 5ghz-es wifi-t, akkor nem szembesül az ilyesmivel.
23.
23.
Dízel
A vizállóság jó kezdet, de én addig várok amíg nem rakják bele a zafir kijelzőt. Karcálló és törhetetlen. Már a 6-osba is szerették volna, de túl drága lett volna az előállítása. Komolyan, egy NEGYED MILLIÓ forintos telefonra 1 év garancia?... nonszenz. Leesik az asztalrol aztan betörik a kijelzője. A vezeték nélküli fülessel semmi baj nem lenne ha beleépítették volna az árba... mert ugye eddig is járt a sima az iphoneokhoz. Most ezt kispórolták és 60000ért megveheted az újat.... remek. Szerencse adnak hozzá átalakítót. Ez mondjuk becsülendő. Remek telefon ez, ha megcsinalják a karcalló és ütésálló kijelzőt engem megvettek kilóra, de addig nekem nem éri meg. Ja! adják hozzá a füleseket is! ennyi pénztért...
22.
22.
#14: Neked meg látszik, hogy nincs autód, vagy BMW-vel kezdtél apucid által, mert a Suzuki Swift-ek (2005-től) kurvajó gépek, agyonüthetetlenek.
21.
21.
giga321
#13: 16 éves és nem roncs :'(
20.
20.
#19: Szerintem te nézz inkább utána, Huawei Y300-am két és fél évig csapattam, egy kurva karcolás nincs rajta, akksija nem rossz, bár nyilván gyengült már, de semmi nem rohadt el rajta, nem volt elcseszve az alaplap sem. Ekkora agymosott buziságot is csak te tudsz írni ember...

Ugynazért cseréltem le pár hete, amiért Te is le fogod az iPhone-odat, egy idő után elkezd lassulni, az újabb appok több teljesítményt akarnak. Nővérem az iPhone 4S-t 6S-re cserélte, de kihagyta az 5-öt, nem votl szükség cserére, de végül miért cserélt? Mert kezdett lassulni már a frissített op. rendszer után. Ennyi, ugyanazt csinálta, ugyanaz volt az oka. A kompromisszum nem ott van, hogy szétrohad meg gagyi, hanem hogy mire használod, mire kell. Y300-nak nincs hd ready kamerája se, meg kevesebb a ram, de ha tudod mire akarod használni akkor olyat veszel amilyen neked megéri. Ennyit erről.
19.
19.
zsocwargear
Az Androidos telefonokat ajánlgató emberek szerintem nézzenek utána, hogy mit mondanak, mert olcsó húsnak, mindig híg a leve. Az az androidos ipari hulladék, amit te megveszel 40-80 ezer forintért, vagy berendeled kínából occón, az valszeg szétrohad fél év alatt, el van cseszve az alaplap, és még sorolhatnám. Az Androidot meg akár hagyhatnánk is szép csendben elrohadni, mert amit a google művel, az egy rossz vicc, amire csak rájátszik az összes többi gyártó az ócska drivereivel, és a bloat szoftvereivel. Például láttam már olyan Androidos telefont, amiben csak mutatóban volt BLE, de 5 méter után dobta a jelet. (112-es szabvánnyal 100 méter az elméleti távolság, 114-nél pedig azt hiszem, hogy már 200, de ebben magam se vagyok biztos – innentől kezdve csak az antenna dizájntól függ, hogy mit hozol ki belőle).

Ennyit erről. Az iPhone-ok legalább stabil OS-el jönnek, és legalább ugyanaz a nyűgje hardveresen is mindegyiknek.

Fejlesztői, és üzleti szempontból hadd ne mondjam, hogy merre billen a mérleg nyelve.
18.
18.
Dreadlox
Te úristen, először azt hittem páran szarkazmusból beszélnek itt, de rájöttem, hogy a kapitalizmus így agyat még soha nem mosott....vicc bazdmeg. Értem én ha valaki Iphonet vesz mert menő meg drága meg éhezik mellette, tök szuper. De azt ne próbáljátok beadni másoknak hogy jobb mindennél mert most fosok valakit pofán. Semmi ismétlem, semmi innováció nincs ebben. Összekanalazták a legegyedibb melléktermékeket és összemaszírozták egy telóban. De ez nem feltétlen jelenti hogy jó is. A proci erősebb lett, de az aksi maradt ugyan az. Androidot használok, de volt szerencsém Iphone-hoz. A felhasználó felület egyszerüen kaotikus. Voltak pillanatok hogy majdnem földhöz vágtam annyira idegesített. És még az Itunes is rákurt egy lapáttal. Én úgy vagyok vele vegyétek vigyétek ha ez kell nektek, de az árából sokkal jobb telefont veszel és marad még pénzed is.
14.
14.
Heldengeist
Én ezt a sok seggfájást mindig csak annak tudom be, hogy az apple csak csúcskategóriás telefont gyárt. Az, hogy ugyanannyiért van Samsung meg HTC, ami legfeljebb csak specifikációkban különbözik, már nem bántja annyira az embereket, mert azok a gyártók gyártanak fele és negyed annyiért is telefont.

Azoknak a csúcsmodelljeinél valahogy nem is érzi senki szükségét, hogy a telefonok Suzuki Swiftjéhez hasonlítsa őket (a.k.a. noname kínai vackok).
13.
13.
CitromH
#2: Örülök, hogy véleményt formálsz olyan emberekről akik megtehetik. Annak is örülök, hogy sikerült venned 330ért egy 20+ éves roncsot.

Mi értelme van fikázni a másikat, csak mert megteheti/nem teheti meg?
Miért nem döntheti el mindenki, mi a fontos neki anélkül, hogy a szokásos fikagépezet beindulna?
12.
12.
bema695
nekem a 4s volt az utolsó iphone-om, arra még azt mondtam, hogy többen nyújt, mint a zöld droid. a kijelző méret, a bővíthetőség és az ár már akkor is az A mellett szólt, mostanra szerintem minden más téren is felzárkózott. én szívesen vennék ájfónt, de csak akkor, ha meg is éri és mive a pro modell tuti nem az árával fog meggyőzni, az utolsó reményem, hogy kb minden jó át fog venni a pad pro-től és nem fogok tudni ellenálni
11.
11.
Gykrizsi
#8: Jó ég, ennek nincs is értelme. Ha az ősember nem találja fel a kereket, akkor ma nincs autó, de attól még nem az xy ősember az autógyártás királya. Meséld már el, melyik része az innováció. Dual cam, vízálló? Jack elhagyása sem innováció, hanem hülyeség. És egyébként is rohadt ronda lett, legalább lett volna matt, mert valami ocsmány.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...