Egyre nagyobb szerep jut a PC-nek és a mobilnak a Sony stratégiájában

  • Írta: fojesz
  • 2022. május 26.
  • Biznisz
Link másolása
A Sony Interactive Entertainment vezetője arról beszélt egy üzleti előadás alkalmával, hogy a terveik szerint a 2025-ös üzleti évben már a PC és a mobilplatformok adják a megjelenéseik felét.

Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnöke üzleti előadást tartott a minap, ahol több érdekes részletet is megosztott a cég tervei kapcsán. A legfontosabb, hogy leszögezte: a Sony jelentős átalakulás előtt áll, mert bár a PlayStation Studios kiváló single player játékokat szállított az elmúlt évtizedekben, ezzel lekorlátozták magukat a videojátékos piac egy szűk szegmensére.

A Sony márpedig terjeszkedne, ennek az egyik legfontosabb eleme pedig az, hogy a stratégiájukban egyre nagyobb szerephez jut a PC és a mobil: érdemes megnézni a fenti diát, a cég azt tervezi, hogy a 2025-ös üzleti évre már ezt a két platformot célozza a megjelenéseik fele - a következő, most júniusban kezdődő üzleti évben még 70 százalékos előnyt fognak élvezni a PlayStation-konzolok. (Érdemes megfigyelni ugyanakkor, hogy a PS4-gyel már egyáltalán nem számol a Sony addigra.)

A terjeszkedési stratégia másik pillérét a live service-játékok jelentik: azt már tudjuk egy ideje, hogy a Sony rágyúrna erre a műfajra, Ryan most ezt úgy pontosította, hogy jelenleg tizenkét live service-cím készül náluk, amelyek közül kettő már a következő üzleti évben bemutatkozhat. Az elnök úgy gondolja, ha mindent jól csinálnak, exponenciálisan több játékosuk, illetve exponenciálisan több fizető játékosuk lehet, és ha a live service-projektjeiknek csak egy töredéke jön be, már az is jelentős hatással lehet az átalakulásukra. A Sony egyébként egyetlen játékát tekinti jelenleg live service-programnak, ez az MLB The Show 22.

Ryan egyébként a PlayStation VR2-re is kitért, megjegyezve, hogy több mint húsz nyitócíme lesz az új VR-szemüvegnek - ebben természetesen first-party és third-party címek is megtalálhatóak.

1.
1.
crytek
Ez jó hír. Butaság is lenne a PC-t mellőzni.
Az a single player katalógus kép pont jó minden jöhet onnan pcre :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...