Megújult a Steam

  • Írta: pandaril
  • 2023. június 15.
  • Hír
Link másolása
Az áprilisban bejelentett frissítést a béta verzióban már kipróbálhatták a játékosok, azonban mostantól a végleges verzió is elérhető mindenkinek, aki frissíti a klienst.

A hivatalos bejelentés alapján az egyik legfontosabb frissítés a program magját érinti, ugyanis a PC-s kliens, a Nagy Kép mód és a Steam Decken futó verzió is most már egy programkódon osztozik, így a jövőbeli frissítések és változtatások sokkal gördülékenyebben adhatók ki minden verzióra.

Persze, ezek a mélyben megbúvó változások szépek és jók, azonban a játékosok nagy részét a kezelőfelület fogja érdekelni, ami mi tagadás, nem változott drasztikusan, mégis frissnek hat.

A dizájn a kliens minden részét érinti, kezdve az áruházi oldaltól az értesítésekig, azonban a legnagyobb és legjobb változásokat a játékbeli átfedés kapta. Itt az alapértelmezett ablakok mellett elérhető egy áttekintés a játékunkkal kapcsolatos frissítésekről és hírekről, a saját előrehaladásunkról és akár a mentett képernyőképeinkről is.

Új funkció is bekerült ide, a jegyzetfüzet. Ez egy Rich Text formátumot használó, bármikor előhívható ablak, amibe képeket is menthetünk, sőt a szöveg egy részét ki is tűzhetjük, hogy az folyamatosan látható legyen játék közben.

Ez a funkció elsőre feleslegesnek tűnhet, azonban hasznos lehet olyan játékok esetében, ahol könnyen elveszhetünk a nagy szabadság miatt, vagy akár MMO-k esetében is, hogy miből mennyit kell grindolni. Ja, és a legjobb benne, hogy játékonként menti a kliens, és a játékmentésekkel együtt szinkronizálja, így bármilyen gépen vagy eszközön lépünk be a Steambe, a jegyzeteink ott lesznek.

Ezeken a jól látható újításokon kívül még egy sor más, technikaibb újítás került be most a Steambe, a teljes lista itt olvasható.

5.
5.
Extol
Kétszer frissítettem, most már jó. Ez a jegyzetelés valóban jó ötlet, már tele az íróasztalom cetlikkel
4.
4.
csete1
#3: Szerintem a hiba az Ön készülékében van. :D Melyik felületen nem tudsz tekerni? Nálam minden ok.
Nincs valami ultra széles vásznú monitorod vagy ilyesmi?
3.
3.
markoci555
nekem az egyik problémám most már biztos több mint 1 éve (nem tudom pontosan mikor jött be), hogy jobb oldalt a tekerő nem a szélén van, hanem beljebb, és ha elviszed az egeret, nem tudsz csak úgy tekerni, nem tudom melyik idiótának sikerült így programoznia, vagy miért jó, de azt gondoltam, hogy egy ilyen frissítés után ez meg lesz csinálva...
semmilyen másik programban nem láttam még ilyet, mindenhol a szélén van a tekerő
2.
2.
honest guy
#1: Úgy-úgy! Point and clickben, meg egy rakás logikai játéknál is jól jön.
1.
1.
silkgoat
ez a notes es hogy pin-elheto eszeveszetten jol jon mikor fol akarja jegyezni az ember egy rpg-ben hol es mit is akar meg csinalni :D
Engem megvettek...megint
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...