Geralt is visszatér majd a The Witcher 4-ben

  • Írta: pandaril
  • 2023. december 4.
  • Hír
Link másolása
A fejlesztők egyszerre szeretnék megszólítani az eddigi játékok rajongóit és azokat az újoncokat is, akik még nem élték át a szörnyvadász kalandjait, az ikonikus vaják pedig biztos összekötő lesz az eddigi és az új játékok között.

A Project Polaris, ami valójában a The Witcher 4 lesz, még javában fejlesztés alatt áll, és nem valószínű, hogy egyhamar meg fog jelenni. Azonban, ahogy az lenni szokott az ilyen kaliberű franchise-oknál, A CD Projekt RED elárult pár apróságot a következő résszel kapcsolatban, még ha konkrétumokba nem is mentek bele.

Tekintve, hogy a harmadik rész is 2015-ös, és nem tudni, hogy a 10 éves évfordulóra elkészülnek-e a lengyelek a negyedik résszel, egy igen nagy időhézagról beszélhetünk a kontinuitásban. Egy interjú alapján ez a fejlesztőkben is felmerült, így a világsiker harmadik, és a készülő negyedik rész összekötése mellett döntöttek, a legfőbb kapocs pedig Geralt karaktere lesz.

Hogy a vaják pontosan hogyan, milyen állapotban, sőt milyen mértékben lesz jelen a negyedik részben, egyelőre rejtély. Lehet, hogy játszható karakter lesz, lehet, hogy NPC. Természetesen az is kérdés, hogy milyen új fenyegetéssel kell számolni a vaják bájos világában. Reméljük, hogy ezekre a kérdésekre hamarosan, de legalábbis 2024-ben válaszokat kapunk majd.

4.
4.
csoki0619
#3: Ez az elképzelés amúgy tetszik, kvázi Geralt lenne az új Vesemir.
3.
3.
pszihoapu
#2: en teljesen el tok kepzelni egy witcher gamet krealt karakterrel-kivalasztod meg a "klant" is, es total kezdokent neki indulsz egy nyitott vilagnak, kis szornyvadaszatokkal, amig bele nem keveredsz a politikaba, meg a sors jatszmaiba es belefutsz a ven geraltba, aki inkabb a mentorod lesz, mint mellek NPC es rendre kioktat megmondja a tutit. es ha nem aszerint cselekszel amit mond, akkor is csak a fejet csovalja es max aszondja, pont olyan vagy mint en voltam... :)
2.
2.
Doomsayer
Lehetne Geralt valami olyasmi szerepű karakter, mint Snake a Metal Gear Solid 2-ben, csak ha lehet, akkor ne az legyen a neve, hogy Pliskin...

Egyébként ha már MGS párhuzam, Geralt-ot is annyira megszerette az ember egyedi karakterként a végére, mint Snake-et és emiatt a mai napig arra hajlok, hogy ne legyen szabad karakterválasztás, hanem írjanak egy karaktert és max csak annyit lehessen dönteni a sztoriban, hogy az a karakter éppen gonosz szerű, vagy jó, vagy barom, de akkor is maga a karakter legyen totál adott - mint ahogy Shepard és végső soron Geralt is volt. Tehát ahogy Geralt-nál is fix volt, hogy Witcher, és Shep is fix volt, hogy katona és volt egy alap személyiségük.

Persze nem mondom, hogy teljesen szabadon választott karakterrel már nem is lehet egy jó játékot megcsinálni. Ott volt pl a Dragon Age Origins, mint atom zseniális játék, vagy akár a BG3, amikben bármiféle bárhonnani bárki lehetett a főhős. De a Warden és "Tav" olyanok mint egy jó mellékszereplő a saját játékukban és a csapat viszi a dolgot karakterizáció szempontjából. Míg ugye a Witcher-ben Geralt-tal és a Mass Effect-ben Shepard-del teljesen más a helyzet még úgy is, hogy az utóbbiban nemet is lehetett választani. Ezeknek a játékoknak a második/harmadik része elé is úgy ült le az ember, hogy várta a főszereplőt, mert "ez itt a valaki", míg pl a CP2077-ben a főszereplő nem elég, hogy egy senki macskajancsi, de még látni sem lehet. Míg mondjuk a Dragon Age: Iretardáltvizsön-ben lehet látni a karaktert, de ott csak simán rossz a karakter.

Szóval csak azt akartam mondani, hogy a karakteren nagyon sok múlik és nem hiába nem akarják nyugdíjban hagyni Gearlt-ot. De ha 75 évesen kell vele nindzsázni, az is komolyan visszasülhet. Akik meg Cirit várják nem értem, hogy esetleg egy teleportálós supergirl-lel akarják a réten ütni az egereket egyes szinten, vagy mi?
1.
1.
Kamukaze
Még ha ez egy "apróság" is mint hírérték, ezt most kifejezetten értékelem. Köszi az infót ;)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...