Remastert kaphat az eredeti God of War-trilógia

  • Írta: pandaril
  • 2023. december 27.
  • Pletyka
Link másolása
Egyelőre még csak egy masszív pletykáról van szó, viszont bármennyire is nem hivatalos a dolog, legalább ugyan annyira logikusnak tűnik a régebbi játékok újrázása.

A 2018-as soft reboot egészen új utakra terelte a Sony Santa Monica vérengző, ikonikus karakterét, egy sokkal érettebb Kratost kaptunk, akinek kalandjai egy nem mindennapi ívet írtak le, és a folytatás frissen megjelent DLC-jében végül feloldozást nyert múltbéli tetteinek súlya alól. Talán ez az új perspektíva is hozzájárult ahhoz, hogy az eredeti trilógia újra felkeltette az emberek érdeklődését.

Egy podcast adásban ejtette el Nick Baker, aki számos hasonló pletyka kapcsán már tévedett korábban, hogy értesülései szerint a Sony nagyon is számol a görög panteon kiirtásáról szóló játékokkal, sőt: nem kizárt, hogy megkapjuk az eredeti trilógia remasterelt verzióját PlayStation 5-re. Ezen felül persze még PSP és PS Vita spinoff részek is kaphatnának egy ráncfelvarrást és teljes értékű portokat a Sony jelenlegi konzoljára, viszont már az is hatalmas előreugrás lenne, ha a jelenleg csak PlayStation 3-on játszható első két rész is elérhető lenne a jelen generációs gépen.

Ha valóban lesz ebből valami, kérdés marad, hogy egy remastert kapunk-e, vagy csak egy Konami-féle újrakiadást, esetleg egy remake-et, ami jobban közelít a soft reboot stílusához? Ez utóbbi a legvalószínűtlenebb, de ha belegondolunk a Sony utóbbi időben tanúsított üzletpolitikájába, akkor még az egyszerű újrakiadás sem logikus, hisz a trilógia PlayStation 3-as (a harmadik rész esetében PlayStation 4-es) verziója jelenleg is elérhető a PlayStation Plus Premium csomag részeként, igaz, csak streamelve játszhatunk velük. Kíváncsian várjuk, hogy igaz-e ez a pletyka, vagy sem.

37.
37.
logic5
fúbmeg mi van itt :D :D Szakadok. Ennyit tudtok, mind!
36.
36.
Spazz Maticus
#34: Semmi gond, látod mennyire az. XD...
35.
35.
Doomsayer
#34: LOL XD. Hát halál komoly az eset. Meg lehet nézni az értelmiségi kommenteket a munkatársakat keres a GK cikk alatt, meg ezeknek az írásait. Ez a troll is teleteszi az oldalt az ilyen "hülye a nép, süllyed a vásárlók értelmi képessége, mindenki megérdemli, hogy átverik, meg írja a naív embernek, hogy "Igen, ez a hülyék "ultimate érve" a témában hogy : "Mindenki arra költi a megkeresett pénzét amire szeretné"..." és folyamatosan fossa ki magából mindenkinek a szemetet, aztán a normáisak nem mernek majd ezek után kommentelni, utána meg idejön és van érkezése ideokádni a 25-ös kommentet, mint valami igazi erkölcscsősz és nem veszi észre magát. Az ilyen Spazz Maticus sosem csinál semmi mást, csak balhét, a lételeme fenntartani a vitát és ha valaki azt zárni akarja, akkor nem fogja hagyni. Értelmes mondanivalója és beszélgetése nincs.

Azért kell elkerülni az ilyeneket, mert mániákusak és elolvassák, hogy mit írsz és időnként ugyan azt odaírják, hátha össze tudnak veled barátkozni. Utána meg megy az írtam privátban, meg legyünk barátok facebook-on, aztán az első ízlésbeli eltérésnél meg visszaélnek vele és zaklatnak meg kiadják az adataid meg csesztetik a családod. Valamelyik hasonló szintű is kitalálta, hogy mi a neve crytek-nek a Facebook-on és már itt az oldalon lovagol rajta és ráadásul ez olyan emberek között is ragályos, akikről nem is feltétleztem volna.

Itt a nagyon komoly ügy, hogy azt írtam, hogy a régi GoW részeknek még volt egyéniségük, mire feljött begyógyszerezve részegen delphijos és megcsinálta a szokásos dühöngését, aztán amire válaszoltam neki, már meg is jelent ez a senki és az óta is csinálja tovább, de látod, hogy az éjszaka közepén sem volt neki semmi fontosabb. A legeslegelső kommentje után mondtam, hogy ki kell szórni innen, de hát nem csinált semmit, úgyhogy maradhat és formálja az oldal színvonalát és a kommentelők hangvételét a jövőre nézve és tolja nekem a "Mindenki más elfogadhatónak tartja ezeket az adminokkal együtt, kivéve téged. :)" szintű menéseket. Hát okés, akkor közkívánatra most már én is elfogadhatónak tartom ezeket, de előre szólok, hogy ennek senki nem szokott örülni, mert agy nélkül arcozni és beszólni sokan tudnak, de amikor visszaszólnak nekik ugyan abban a stílusban, akkor meg megütköznek és besérül a lelkük és tolják a hattyú halálát. Nem egyszer láttuk, de úgy látszik újra végig kell néznünk.

Szerintem sokat segítene, ha az arcoknál a barátnak jelölöm és üzenetet írok neki lehetőségek mellett lenne egy ilyen, hogy "felhasználó letiltása" és így mindenki magának be tudná jelölni, hogy kinek nem kíváncsi a dumájára és ez után a karatertől jövő privátok és a kommentjei nem jelennének meg. Így például sokan, akiket nem érdekel valaki, akár én, akár más, be tudná ezt jelölni, aztán ennyi. Lehet az ember bármilyen pozitív hozzáállással és próbálhat bármennyire aranyos maradni, ha hetekig cseszegetik, előfordulhat, hogy egyszer elpisszen az ember agya és olyat mond, amit utána megbán. Akkor egyszerűbb kiszűrni egyénileg a barmokat és kész.
34.
34.
Ca$Hman
33: Nem tudtam, hogy ennyire komoly az ügy, elnézést.
33.
33.
Spazz Maticus
#31: És akkor persze jössz te, és megmondod a "tutit", hogy ne legyen már mindenki "óvodás", de bezzeg te felül tudsz emelkedni az ilyen "századrangú drámákon"... XD

Szerintem pedig csak vagy egy szimpla alreg vagy aki jött terelni, vagy nem tudsz/akarsz sem olvasni, sem szöveget értelmezni, és úgy osztod itt az észt magas lóról, hogy gőzöd nincs arról, hogy miről volt itt szó. :)

Lehet ignorálni ezt a vitát, úgy dönteni hogy nem szólsz közbe. Lehet érvelni egyik, vagy masik "oldal" mellett. Még azt is lehet jelezni hogy ez szerinted nem tartozik ide, -még egyébként volna is igazságod henne- bár sem nem a tiéd, sem nem más fórumozó tiszte ezt eldönteni.
De idejönni állásfoglalás nélkül és "leóvodásozni" mindenkit, az pont az a rendkívül alacsony szint, amin te saját állításod szerint felülemelkedsz...XD

Így azután a nagy "megmondásodból" csak az lett, hogy te lettél itt a harmadik, aki előadja a "mindenki hülye csak én vagyok a helikopter"-t.

Ha tényleg békítő szándékkal csinálod, akkor szólok : Eddig sz@rul megy. XD.

Próbáld kisebb mellényel, úgy hátha...



32.
32.
Yonkou
#20: Do it :D have fun. Nekem nem kell bizonyítanom semmit, mindenki le tudja vonni magának az igazságot aki régóta idejár. Egyébként nem rád kívántam terelni a "gyanút", szimplán a tapasztalataim mások az elmúlt évekre visszatekintve delphijost illetően. Legnagyobb troll a GK történelmében pl crytek ha a korábbi bannolt regjeit is ide vesszük.
31.
31.
Ca$Hman
Úgy veszekedtek mint az óvodások:D Most komolyan azon drámáztok ki mit ír egy gamer oldalon egy századrangú hír alatt? :D
30.
30.
zoli12i
#29: Legjobb lenne ha mindenkit bannolnának végre!
És csak a te 150 sorosaidat és crytek baromságait lehetne olvasni.
29.
29.
Doomsayer
#27: Csak tudnám, hogyan lehet, hogy magadra vetted XD. Nézd, írd be az emlékkönyvedbe és elmélkedj rajta, hogy titektet sem dobtak ki és moderáltak, ami azt jelentette, hogy nekem is szabad volt. De azért minden jónak egyszer vége kéne, hogy szakadjon és nem kéne a végtelenség feszíteni a húrt és ha erőlteted, akkor rád lehet mondani, hogy erőlteted. És az nem, jó. Úgyhogy ha már értelmesen nem tudsz hozzászólni soha semmihez, akkor ilyen módon meg szerintem amúgy felesleges is. De te tudjad.
28.
28.
Ca$Hman
Én sem estem hanyatt az új God of Waroktól. Nem rosszak, meg vannak epikus pillanataik, de én is elalszom a mai Sony gameken általában. Ps3on másképp volt.,Resistance, motorstorm, killzone, little big planet, még az uncharted sem volt izzadtságszagú mint manapság, meg nyalánkságok, mint pl. Time Crisis, Tokyo Jungle, Folklore,Heavenly Sword... De akinek kell vegye-vigye, mert nem rossz játékok a Ps4/Ps5 cimek sem, de nem kell szétszedni senkit, csak mert nem esett hanyatt ezektől a játékoktól. Egy jó Order vagy Infamous Second son folytatást mondjuk adnék. Nálam az utóbbi évek legjobb játéka amúgy a High on Life ami multiplatform. Na annak van karaktere és hangulata, régen kapcsolt ki játék annyira,nagyon élveztem.
27.
27.
zoli12i
“Most mondanám, hogy nekem személy szerint és egyedilg szimpatikus, hogy egy játékban egy nagy, szőrös macika bunyózik, mert ez a személyes tetszésem, de nem merem, nehogy megjelenjen a GK rendőrség & mega atom nyomorékok™ és leírják, hogy gyógyszerre ittam, meg hogy a közízlés ellen vétkeztem és nem egyezik bele a fogyatékos nyomorék hülye fejük a kommentembe. Szóval, nem: nem jó a macika <3 fuj fuj gyűlölet

Valaki dobja már őket ki innen :)”

Ezt csak úgy itt hagyom.
26.
26.
Doomsayer
#25: Na akkor most elmondom még egyszer. A legelső kommented után a legelső nap mondtam, hogy nem vagyok kíváncsi erre és hogy szerintem ignoráljuk egymást. Az óta én neked egy árva betüt egyszer sem írtam soha never ever EVER és nem is emlegettelek. De te mást nem csinálsz az óta sem, csak kb minden egyes, vagy minden második kommentemre tolod a vitát. Azt a vitát, amit totál egyedül vitázol egymagadban. De lásd meg, hogy szerintem egy nagyon nagyon jó és komoly dolog, hogy ennyi hónap után előrukkoltál azzal, hogy akkor ezt most így zárod is :) Kész szerencse XD

Amúgy meg mindenki azt csinál, amit akar, de delphijos-t meg igazából szerintem felesleges védeni, már nagyon sok éve mindig meg tudtuk valahogy, vagy éppen sehogy beszélni a dolgainkat. Valamikor egyetértünk és valamikor nem. Ez egy olyan nap volt, hogy nem annyira értettünk egyet. Elhiszed, hogy túléli majd.

Szóval mindazonáltal, hogy volt neked is egy-két olyan kommented, amivel amúgy egyetértettem, továbbra sem szeretnék veled parádézni, mert az első mondatodnál látni lehetett, hogy troll vagy és kőkeményen játszod az agyad minden accodon. Úgyhogy szia, aztán majd olvasd el ezt mindig, amikor rám gondolsz. További jó... nem tudom. Jó életet. :)
25.
25.
Spazz Maticus
#23: Akkor most menj át a Tekken-es "Medvés" hír alá, és nézd meg mi lett ennek a "vitának" az utóélete a részéről.
Utána tedd fel magadnak a kérdést hogy ki csinál ilyet, fejez be egy beszélgetést, kezel így egy -úgymond- konfliktushelyzetet, (ugye ez egy játékfórum emberek, a világ hatezerötszázhuszonhatodrangú dolga, egyszerű hobbi/szórakozás) hogyan viszonyul más véleményéhez, azután amit gondolsz te is meg én is, azt tartsuk meg magunknak inkább... :)
Nem alkohol lesz ez szerintem, de az illendőség, a jóízlés meg a szánalom arra int hogy részemről zárom is ezt a témát, maradjunk ennyiben...
24.
24.
Doomsayer
#23: Persze, persze, de komolyan évek óta, amikor meglátom, hogy nekem válaszolsz az 80%, hogy úgy kezdődik, hogy gyógyszerre ivás. Kezdődhetne máshogy is, mondjuk "fejlövést kaptál vietnámban", vagy "elvittek az ufók és kísérleteket hajtottak végre rajtad", vagy bánom is én, valami fantáziadús... de mindig ez a gyógyszerre pia. Ezért gondolja már azt az ember, hogy hazamész, bekarmolsz egy lapát tablettát és megiszol rá egy kanyiszter bort, mert félreértelmezed a tablettás bor fogalmát és utána feljössz ide hőzöngeni. :)

Más részt meg mit meséljek minden kommentben egy métert?
Etyénisége volt a rékieknek pasztmek ércset mek.

A kemeraállás sűrű változása, néha távolabbról, néha közelebbről volt az akció. Azok a fajta bunyók és boss-ok valamelyest újak voltak, a játékot meg bőszen másolták ilyenek, mint pl Darksiders. Akkoriban sem voltam oda a QTE-ért, de azok a kivégzések a boss-oknál marha jól néztek ki, de újak is voltak. Aztán amikor mondjuk a 2 elején a nagy szobor rossz fát tetta tűzre, te meg a monumentális nagy ellenséggel küzdöttél, ott is a méretek, a scope, a kameraállások, később a fejtörők. Mindezt olyan grafikával, hogy már hiába kijött a PS3, de a PS2-es GoW2 volt a legszebb játék az egész platformon és nem is láttunk addig még olyat. Meg az, hogy így jelent meg a PS3 után és ekkorát szaladt a cucc. Tök jó idők voltak, ezek meg tök jó játékok voltak és akkor még nem is említettem azt, amit az 5-ös versenyző ír, hogy az a fajta story és storytelling is új és jó volt és.. well... egyedi volt és azoknak a részeknek volt egyénisége.

Miért kell ehhez fél oldal, hogy valaki megértse? Enélkül csak üres puffogtatás? Hiszen senki nem látta és ismeri a játékokat és nem is emlékszik? Az új meg teljesen más stílus, más hangvétel, más minden és nem olyan egyedi és nincs akkora egyénisége, és a Kratos is úgy néz ki, mint a szomszédom, csak nem olyan izmos. Amúgy meg a platform ex játékainak több, mint a fele TPS családi karakterdráma lett és a GoW is az lett és annyira hiányzott neki, mint mókusnak az erdőtűz. Csak az a baj, hogy szeintem ezt nem csak mindenki, hanem te is tudod és látod anélkül, hogy leírnám. Sima parádé az a kommented, semmi több és nem lehet kimagyarázni.
23.
23.
delphijos
#20: Bakker, nem én vagyok az egyetlen akinek már többször feltűnt hogy rendszeresen becsúszik tőled egy olyan komment ami full olyan mintha vagy azt, vagy az előző 10-et nem is te írtad volna. Ilyenkor kapunk valami személyeskedő kioktató kisregényt amiben kifejted hogy "sose fogjuk ezt megérteni" mert ez csak a nagyok sajátja. Ezért tippelek piára, mert nem a tudathasadás az első amire gondolnék. Olvasd el a 4. kommentedet, szóvá tettem hogy az "azoknak volt még egyénisége" szerintem üres frázis, ha nem tetszik valami, írd le, de ne ilyeneket puffogtass, és hogy erre ki kezdett "kultúráltan" személyeskedni.
22.
22.
Spazz Maticus
#20: ....Azután mégsem bannolja "ezeket a kötekedőket" senki soha.

És segítek, nem azért ám mert nem olyan éleslátók, szerények, visszafogottak, kultúráltak stb, stb. mint becses személyed, és nem látják át -pedig te bölcsen mindíg irányt mutatsz nekik- kit kellene bannolni innen örökre, hanem egyszerűen nem úgy látják, máshogyan gondolkodnak ugyanezen megnyilvánulásokról mint te.

Tehát összefoglalva : Mindenki más elfogadhatónak tartja ezeket az adminokkal együtt, kivéve téged. :)
Már megint az a fránya többségi vélemény, amivel szemben géniuszod fénye itt magányosan ragyog...
Amivel te itt egyszerű kommentelőként pontosan el tudod dönteni, kit kellene innen kitiltani, és kit nem...XD

Tényleg nem érzel ebben csöppnyi iróniát sem ?
21.
21.
hoaw
Sanyi. Most negyedszerre akarod eladni ugyanazta a játékot? Kösz, inkább kihagyom.
20.
20.
Doomsayer
#17: Hát mivel ezek a fránya kommentek 15-20 évig is megmaradnak, aztért így elfogadoma linkeket, hogy mikor jöttem én fel részegen és bedrogozva ide bármi kommentre így válaszolni kezdvén, hogy "Gyógyszerre ittál", mint ahogy a Delphijos már évente csinálja amellett, hogy egy kommentje nincs, ami nem kötekedés. Sima bannolás alapanyag.
19.
19.
Spazz Maticus
#16: Végre valami önkritika mester !
Azt hittem pedig ilyet tőled sosem fogok olvasni, az EGO-d sosem bírná...XD
18.
18.
Spazz Maticus
#15: +1.

Mennyire más ez így, hogy vetted a fáradsagot és megindokoltad a véleményed !

Ez így számomra tökéletesen elfogadható, még ha mindennel nem is értek egyet. Kösz hogy leirtad. :)
17.
17.
Yonkou
#16: Aki régóta követi a GK-s híreket és olvassa a kommenteket, tudja ki szokta a másikat cseszegetni mindenféle alap nélkül. Spoiler veszély, nem delphijos...
16.
16.
Doomsayer
#15: Hiába írod neki, nem fogja megérteni és eleve nem azért kérdezte, mert érdekli. Az addig rendben van, hogy te nem tartod magad zseniális kritikusnak, de ők viszont annak tartanak téged és csak azért kérdezik, hogy utána a saját invazív stílusukban másokat tudjanak később cseszegetni. Az ilyennek nincsen saját témája, hanem csak mint egy rossz tükör, csak csalfán reflektál másokra. De ahogy a koszos tükör nem jól mutatja a világot, úgy a rothadt és keserű vízből sem tudod a szomjadat oltani.
15.
15.
DragonBleacPiece
#14: Engem csak a sok mesterkélt youtube videó zavar ahol arról papolnak hogy a god of war sose volt még ennyire mélyérzésű játék, mint amilyen az új, és hogy ez egy más Kratos aki nem csak darálógép hanem apa. Holott ez a régi részekben is megmutatkozott, kb 15 éve volt de emlékszem hogy elvesztette a feleségét és a lányát is fel kellett áldoznia vagy valami hasonló volt, és nagyon érzelmes és szomorú jelenetek voltak. Szóval mindig is jelen volt Kratos mint férj, apa stb nem az új részekben jött ez elő, amik direkt be vannak lassítva hogy színpadiasabb legyen az egész. Nem tartom magam egy zseni kritikusnak, én csak egy gamer vagyok aki várja a parasztvakítás nélküli gameket aztán csalódok és akkor elmondom a véleményem. Chaten gépelve amikor egyből kiadom ami van a fejemben ez nem mindig úgy jön le, ahogy szeretném (néha keserű), de játékostársaim nem szeretem szidalmazni ha tetszik nekik egy játék ami nekem nem. 4 alkalommal estem neki a 2016-os gownak, először már a legelső 5 perces séta után töröltem, következő alkalommal eljutottam a nagyon hosszú scriptelt harcig az első csávóval, aztán töröltem megint annyira untam. Harmadik alkalommal (ez pár héttel később volt) ismét nekiestem és eljutottam addig hogy romok közt draugrokkal harcolok a kölyökkel, jó volt, aztán jött egy 20 perces kinyomhatatlan videó és töröltem megint a psről.(ezek a próbálkozások ps plusban voltak 1 év alatt) 4. alkalommal valami miatt megkaptam dobozosan a gamet szülinapra (a last of us 1-el és a ratchet and clankkel) és feltelepítettem, megint nekiestem hogy oké most én élvezni fogom..a kezdő favágás utáni sétakor ismét letöröltem annyira untam.
14.
14.
Spazz Maticus
#5: Ha itt "bárki bármi negatív kritikát mond az új god of warokra, az meg lesz kövezve mivel egyöntetűen "mindenki" szerint mesterműnek számítanak" az egy szomorú dolog lenne ha előfordulna, de én semmi ilyet nem olvastam itt, csupán egy szimpla választ egy olyan meg nem indokolt állításra minthogy : "azoknak (a régi részeknek) volt még egyénisége"...

Szerintem meg : "Itt főképp az a probléma hogy" te, meg Doomsayer kolléga valamiféle kiválasztottként, és az igazság egyedüli tudójaként beszéltek arról a szimpla tényről, hogy nektek jobban tetszenek a régi részek mint az újak.

Ez rendben is volna, -mármint csak a fennti mondat utolsó része-, csak van egy olyan qrva egyszerű dolog az életben minthogy közizlés, és ezen dolog szerint fennti véleményetekkel ti vagytok kisebbségben.
Normális ember életében ilyen számtalanszor előfordul hogy vélemenye nem egyezik a többségével, én nem is értem ebben hol a probléma. Viszont a kommentjeitek alapján úgy nézem ez nektek okoz itt gondot, nem másoknak.

Attól hogy te játszottál a régiekkel, ismered a történetüket, és többre tartod az új részekénél még nem leszel több/jobb/okosabb mint a "normie"-k, csak szimplán más az ízlésed, ennyi.

A köveket itt te dobálod jelenleg "meg nem értett zseniként" szánva az egyszerűeket, nem más.

De ha Doomsayer mester szokásával ellentétben te például elmagyaráznád és megindokolnád részletesen hogy véleményed szerint "miért volt még a régieknek egyénisége az újakkal ellentétben" ami miatt az a komment született amire te reagáltál, azt szívesebben olvasnám, -esetleg vitáznek vele emberi módon- mint ezt a "mindenki hülye, csak én vagyok a helikopter" verziót... ;)
13.
13.
Doomsayer
#11: Ismét egy hulladék, kötekedős komment. Tegnap este látom újfent végigtaroltad az oldalt. Mindig szoktam agyalni ezeken a gyógyszerre ivós dumákon, mint átlagos kezdés nálad, de most már úgy érzem, hogy te ezt csinálod, utána meg feljössz ide dühöngeni.

De tök gáz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...