A CD Projekt RED továbbra is független szeretne maradni

  • Írta: aronsz
  • 2024. január 3.
  • Biznisz
Link másolása
Egyre gyakrabban találkozunk felvásárlásról szóló hírekkel a játékiparban, a The Witcher és a Cyberpunk 2077 mögött álló stúdió azonban nem eladó.

Adam Kiciński, a CD Projekt RED egyik vezetője a lengyel Parkiet online újságnak adott interjúban beszélt a cég jövőjéről, a terjeszkedési terveikről, illetve a készülőben lévő játékokról.

A stratégiai vezető egyértelműen kijelentette, hogy a jelenlegi vezetés nem tervezi a cég eladását. Úgy érzik, hogy jelenleg stabilan működnek, sőt pár éven belül még nagyobbra nőhetnek, a függetlenségük pedig szabadságot ad arra, hogy azzal foglalkozzanak, amivel szeretnének. Azt is elmondta, hogy a CDPR sem tervez felvásárlást, a jelenleg futó projektekhez van elég emberük.

Az elmúlt években a CDPR komoly terjeszkedésbe kezdett. 2021-ben felvásárolták a The Flame in the Flood mögött álló fejlesztőgárdát a The Molasses Floodot, illetve saját irodát nyitottak Bostonban. 2023 májusában azonban leépítések voltak a stúdiónál.

A jelenleg készülőben lévő játékok terén sok újdonságot nem tudtunk meg. Már 2022 októberében is lehetett tudni, hogy főleg a The Witcher és a Cyberpunk 2077 univerzumát tervezik bővíteni, illetve készülnek egy új IP-vel, ami egyelőre csak Project Hadar néven fut. Erről azonban azt mondta, hogy továbbra is a koncepción dolgoznak, a játék fejlesztési szakasza még messze van.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...