Áll a bál a Star Wars: Battlefront Classic Collection rajtja körül

  • Írta: szlav
  • 2024. március 14.
  • Hír
Link másolása
Modern újracsomagolásban tért vissza a 2000-es évek két nagy klasszikusa, a rajongók azonban készek ráborítani az asztalt az Aspyr-ra - teljesen jogosan. Komoly problémák árnyékolják a Battlefront-kollekció rajtját.

Ha azt gondoltátok, hogy a Star Wars-játékok aranykorának két legfényesebb darabját nem lehet elrontani, akkor kapaszkodjatok meg: sajnos nagyon cudar állapotban jelent meg a Star Wars: Battlefront Classic Collection. A két klasszikus lövöldét némileg modernizálva, magasabb felbontású textúrákkal és az új konzolok támogatásával adta ki újra az Aspyr, a komplett csomagért pedig 35 dollárt kértek el a játékosoktól. A valódi problémák azonban ott kezdődnek, hogy a rajtkor rengeteg hibával, közel játszhatatlan állapotban tért vissza a két cím.

Már a két játék telepítésekor a szemöldökünk felhúzására adhat okot, hogy a csomag közel 63GB szabad tárhelyet igényel a merevlemezünkön, vagyis a magasabb felbontású (de korhűen csúnyácska) textúrák jó szélesre terpeszkednek. Ennél jóval nagyobb gond viszont, hogy az első Battlefront multiplayer módját felcsapva a PC-s játékosok a megjelenéskor mindössze 3 db szerverrel találkoztak, melyeken fejenként 64 játékos foglalhatott helyet. Mondanunk sem kell, hogy a rajtkor bizonyára nem csak 192 játékost érdekelt az online fókuszú lövölde felújított változata.

Sajnos azok sem jártak sokkal jobban, akik helyet találtak maguknak a kevéske aktív szerver egyikén. A Battlefront első és második részében is fagyásokról, szaggatásról és a respawn timerek kiakadásáról számoltak be a játékosok, arról nem is beszélve, hogy mind PC-n, mind konzolokon gondok vannak az irányítással: PC-n pontatlan egérkövetésről, konzolon pedig az aim assist hiányáról számoltak be a felhasználók (az egyjátékos módokban furcsa módon nem jelentkeznek ezek a problémák). Emellett a hang is hajlamos ugrálni vagy éppen elnémulni.

Ha ez nem lenne elég, akkor a visszajelzések szerint a kampányokból hiányzik néhány átvezető videó, az eredetileg négy főt támogató osztottképernyős mód csak két játékost támogat, a repülés irányítása pedig invertált beállítást kapott, a megfordítására pedig nincs opció. A hibákat az IGN és a PC Gamer remekül összegezték.

Egy szó, mint száz: a Star Wars: Battlefront Classic Collection rajtja a beszámolók szerint nem túl rózsás, így érdemes lehet megvárni az első néhány komolyabb frissítést, mielőtt ismét megvetnénk a lábunkat a régről ismert csatatereken.

3.
3.
Ooorky
#2: Dehogynem működik az eredeti.
Az "új" Battlefront 2 katasztrofális startjakor ingyen adták gog-on az eredeti 2 részt, azóta is tolom néha bot-ok ellen.
2.
2.
Extol
Mindenki ki van akadva a 63 GB-n, de az azért annyi és nem a tizede, mert minden bizonnyal a játék már egy modernebb motort használ, korszerű API szabványokkal és magas felbontásokkal. Az eredeti program valószínűleg nem működne Win 10+ -on.
Ez persze nem magyarázza a magas árat, sem a hozzáadott munka hiányát.
Vak is látja, hogy egy nosztalgián alapuló lehúzás ez az egész.
1.
1.
Br1sk
Kár érte. Ha jól rajtoltak volna akkor sikerült volna életrekelteni a közönséget és ez jópár évig pöröghetett volna. En kb biztosra vettem hogy ez jó lesz. Így elbénázni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...