Az EA-hez igazolt Connie Booth

  • Írta: pandaril
  • 2024. március 19.
  • Homo Nobilis
Link másolása
A PlayStation meghatározó alakja 34 év után tavaly ősszel távozott, most pedig az Electronic Arts-nál kapott munkát, ráadásul igencsak fontos stúdiók és címek fejeseként kezdi itt a pályafutását.

Meglepően gyorsan elült tavaly az a hír, miszerint 34 év után a PlayStation brand egyik meghatározó, alapító tagja, Connie Booth otthagyja a japán céget. Egy ilyen karriert senki sem hagy hátra unalmában, egyből meg is indultak a találgatások, miszerint a hölgy nem ment, hanem küldték, egyes híresztelések szerint pedig korábbi csapata egy emberként állt fel és követte őt.

Az IGN friss exkluzív riportja szerint Booth nem máshol, mint az EA-nél folytatja pályafutását. A hölgy fő területe a PlayStationön belül a first-party stúdiók rendszerének kiépítése volt, így abszolút nem meglepő, hogy valami hasonlót fog csinálni az amerikai kiadónál is. Az akció-RPG műfajért felelős menedzserként olyan stúdiók munkáját fogja koordinálni, mint az EA Motive, a Cliffhanger, és a BioWare, így köze lesz majd olyan játékokhoz, mint az Iron Man, a Black Panther, a Dragon Age: Dreadwolf és a Mass Effect 4.

Booth felettese az Laura Miele lesz, akit szintén a közelmúltban neveztek ki az EA Entertainment élére. A hölgy várhatóan a PlayStationnél bevált stratégiákat fogja majd itt is alkalmazni, és egyik fő célja a BioWare felfuttatása lesz.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...