Masszív siker a Steamen a Dragon's Dogma II és a Horizon: Forbidden West is

  • Írta: zoenn
  • 2024. március 25.
  • Hír
Link másolása
Ahogy az várható volt, a múlt hét két nagyobb megjelenése a Valve platformján is tündököl: a Dragon's Dogma II a Capcom eddigi legnagyobb PC-s rajtját produkálta a hétvégén, de a Horizon: Forbidden West sem szégyenkezhet.

A gyér optimalizáció és a nem várt mikrotranzakciók ellenére a Dragon's Dogma II példátlan indulást tudhat magáénak a Steamen. A kritikusok körében elismert akció-RPG rengeteg egyidejű játékost tudhat magáénak, ami jelen sorok írása közben 228.858 felhasználót jelent a SteamDB adatai alapján.

Ez pedig a Capcom eddig legnagyobb egyjátékos címre vonatkozó debütálása a Valve platformján. Csupán két játék volt képes ennél nagyobb számot produkálni a kiadó termékei közül: az egyik a Monster Hunter World (334 ezer), a másik a Monster Hunter Rise (231 ezer), ám ezek online multiplayerrel felvértezett címek, nem pedig igazi single játékok. A Dragon's Dogma II tehát az összes eddigi Resident Evilt is lepipálta.

A múlt hét másik nagy megjelenése a Horizon: Forbidden West volt. A hétvégén felugrott a szimultán játékosszám 40.462 főre, ami bár alacsonyabb az elődjénél (ami 56 ezer játékos volt), de még így is a Sony ötödik legnagyobb rajtját produkálta a Steamen. A Helldrivers II váratlan sikerét idén bizonyára egyetlen játék sem tudja majd megszorongatni, azonban a Aloy új kalandja így is maga mögé utasította a The Last of Us: Part I-t (36 ezer).

4.
4.
crytek
#1: Ebben az iparban a siker nem a pontozásban rejlik, hanem a bevételbem az meg van és lesz is dögivel
3.
3.
Lorthirash
Jó játék a Dragons Dogma, csak csináljanak valamit optimalizálással.
2.
2.
Doomsayer
#1: A Dragon Age 2 után én sem hittem volna, hogy még egyszer bepróbálkozik a sajtó egy ilyen húzással.
1.
1.
DamonSan
6/10-es értékeléssel nem nevezném sikeresnek a játékot, és lesz ez lejjebb is, ha nem találnak ki valamit az FPS hibákra...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...