Diablo IV - pokoli jól fest a ray tracing

  • Írta: szlav
  • 2024. március 25.
  • Letöltés
Link másolása
A negyedik szezon indulása előtt jócskán megszépül a Diablo IV világa. PC-n és konzolokon is elérhetővé válnak a ray tracing-opciók, melyek valósághűvé teszik az árnyékolást és a tükröződéseket.

A Diablo IV legújabb szezonja rengeteg tartalmi újdonságot hoz, ám ezekre április elejéig még várnunk kell. Igen ám, a Blizzard azonban már holnap élesíti az 1.3.5-ös rendszámú frissítést, ami komoly grafikai újdonságokkal vértezi fel az ARPG-t: érkezik a ray tracing, részletesebb lesz az ambient occlusion és több karakter új kontaktárnyékot kap!

A ray tracing, azaz a sugárkövetés a kül- és beltéri árnyékolást, illetve a tükröződő felületeket is érinti majd. Sanctuary jelenleg is gyönyörű világát járva jóval valósághűbb, lágyabb árnyékokat láthatunk majd, melyek sokkal természetesebben szóródnak a környezeti felületekre. Emellett a víztócsákban és más tükröződő felületeken is jóval hitelesebben jelennek majd meg az olyan dinamikus modellek, mint a karakterek vagy a varázslatok. A fentiek végeredménye valahogy így fest majd: 

A ray tracing azonban csak egyetlen adaléka a valósághű árnyékolásnak. Az ambient occlusion hasonlóan fontos szerepet játszik, főleg akkor, ha a háromdimenziós tárgyak mélységérzetéről van szó. A mélyebb környezeti árnyékolás, illetve a dinamikos karakterek kontaktárnyékainak megfelelő megjelenítése szintén sokat hozzáad az átfogó látványhoz: 

A konzolosok számára pedig külön jó hír, hogy ők sem maradnak ki a fentiekből! PC-n természetesen minden újabb látványeffektet megtalálunk a ray tracing-opciók és az Ultra-beállítások környékén, Xbox Series X/S-en és PlayStation 5-ön viszont egy külön "Enhanced Visuals" opció kerül a beállítások közé. Érdemes azonban tisztában lenni vele, hogy ezzel 30 fps-es sebességre korlátozódik a játékunk.

5.
5.
DarkLord
Inkább azt oldanák meg, hogy az ember nyom egy invertory-t azt percekig megáll a játék, mire betölti...megjelenéskor nem volt ilyen probléma ez a szezon 2-től volt megfigyelhető. Most már rég játszottam vele, de , mikor utoljára szezon 3-ban nyomultam, akkor is fennállt, még mindig ez a probléma.
4.
4.
xanatos0911
#3: Igy-igy. Csak az RT be volt jelentve, hogy majd valamennyi ido elteltevel a megjelenes utan lesz csak a jatekban, szoval lehetett tudni. Az uj season es az azzal erkezo ujdonsagok azt sejtetik, hogy vegre meg jobban hallgatnak a jatekosokra, ami jo hir... az eddigi siralmas hozzaallasukat tekintve. A tarsoly pedig tarsoly, nem tarsoj. A hozza tartozo helyhatarozo rag amit keresel pedig “-ban”, nem pedig “-ba”.
3.
3.
gegory
Hát igen a végső RT BS-hez nyúlnak mert már más nincs a tarsojukba XD
1.
1.
daenath
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...