160 millió példányt adtak el a PlayStation 2-ből

  • Írta: osan
  • 2024. március 30.
  • Érdekesség
Link másolása
Gyerek- és fiatalkorunk egyik legmeghatározóbb konzoljáról most kiderült, hogy „élete során” 160 millió példány fogyott belőle, így magabiztosan vezeti a lekelendőbb konzolok versenyét, és valószínűleg fogja is még egy jó darabig.

30 év után távozott Jim Ryan a PlayStationtől és a hivatalos PlayStation Podcastben is elköszönt, ahol elmondta, hogy a PlayStation 2-ből 160 millió példány fogyott, míg piacon volt a konzol. A cég a jelenlegi masinájukat, a PlayStation 5-öt tartja annak a konzolnak, mely a legsikeresebb lesz hosszútávon, mégis még mérföldekkel van lemaradva a PlayStation 2-től.

Eddig nem volt hivatalos számadat a konzolról, nagyjából 155 millióra taksálták az eladott példányszámot, Ryan 160 milliója viszont pontot tett az i-re. Sokan a legjobb konzolnak tartják a PlayStation 2-t, számtalan remek franchise első része jelent meg rá, és sok ma már klasszikusnak számító játékkal lopta be magát a szívünkbe – közülük többet is remasterelnek manapság.

2000-től egészen 2013-ig támogatták és gyártották a konzolt, ezzel az egyik leghosszabb életűnek is elmondhatja magát. Mikor megjelent technológiai csodának, de legalábbis csúcsnak számított. Valószínűleg a rengeteg kissé kellemetlen izgulással töltött pillanatot is – az a bizonyos várakozás, hogy vajon beadja-e a kék töltőképernyőt egy lemez betétele után vagy a vöröses látvány és a hozzátartozó lesújtó hang fogad minket – pozitívan tudta magáévá tenni, hiszen generációknak jelentett kapcsolódásipontot az élmény.

4.
4.
Animejetix
Maradjunk annyiban hogy 155 milla ment el, de ehhez az kellett hogy szarért hugyért árulták már az élete második ciklusától.
Ellentétben a Nintendo Switch-vel, ami most jár kb 140 milliónál de úgy, hogy nem hogy nem szarért hugyért árulják, de még csak nem is a nyitóáron, hanem sokkal drágábban! Be sincs jelentve még az utódja, de már csak 15 millió válassza el a Ps2-től!
Szóval nem csodálom hogy kellemetlenség van a Sony háza táján....
3.
3.
TrishtanAG
#1: Ezeket egy átlag mobillal/tablettel vagy egy krumpli PC-vel remasterelheted magadnak emuval akár 4K-ban is, rajongói textúra modokkal.
2.
2.
Yanez
Nálam minden generáción akadtak feledhetetlen címek, de igen, talán PS2-n volt a legtöbb, és itt most nem csak exkluzívokra gondolok. A God of War és az MGS3 vezeti a listát, de a RE4, Black vagy a Silent Hill 4 sem utolsó élmény.

Lenne több is, de jónéhány anno kimaradt, ám szerencsére sikerült őket pótolnom! Így akár ide sorolhatnám a GoW2, MGS2 és a Shadow of the Colossus-t is.

Akkoriban a PC is pörgött nálam, így az a gen tovább gazdagította eme listámat olyan alkotásokkal, mint a Max Payne 1-2, GTA3-San Andreas, stb. Sajnos minden élményre már én sem emlékszem így hirtelen.
1.
1.
Shao Kahn
Hát igen, a playstation 2 nekem egy szép korszak volt életemben, amire minding boldogan fogok emlékezni. Csak azt sajnálom hogy a PS2 játékokat manapság senki nem akarja és tervezni remasterelni ps4-re vagy ps5-re. Pedig van néhány ps2-es cím, amit nagyon szerettem, és nagyon fognak hiányozni. Pl. Marvel ultimate alliance 1, X-men legends 1-2, Onimusha 1-4.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...