HWSW: Mostantól ketyeg az óra a TikToknak Amerikában

  • Írta: szlav
  • 2024. április 25.
  • Hír
Link másolása
A képviselőházi szavazás után pár nappal - ahogy az várható volt - a szenátus is megszavazta azt a jogszabályt, mely előírja a kínai ByteDance számára a TikTok amerikai operációjának teljes leválasztását az anyacégről. Az eladásra kilenc hónap áll nyitva, de a kínaiak jó eséllyel perre mennek majd - írja a HWSW.

A vasárnapi képviselőházi szavazást követően tegnap a Szenátus is megszavazta a Protecting Americans from Foreign Adversary Controlled Applications Act nevű jogszabályt, mely újabb próbálkozás az amerikai törvényhozás részéről arra, hogy a kínai ByteDance-től elvágja az amerikai TikTok-felhasználókat.

A 79-18 szavazati arányban átment jogszabályt várhatóan még ma aláírja Joe Biden amerikai elnök, ezzel pedig a mai naptól kezd ketyegni az óra a ByteDance számára, melynek 270 napja lesz arra, hogy vevőt találjon az összes amerikai érdekeltségére. Amennyiben a folyamat ezt indokolja, a határidő egy alkalommal, 90 nappal meghosszabbítható.

Az időzítés egyébként az amerikai nagypolitika számára akár szimbolikus is lehet, a 270 napos határidő ugyanis éppen a következő elnöki beiktatás idején, 2025. január második felében járhat le.

Hacsak nem megy perre a ByteDance, melyre elemzők szerint minden esély megvan az elmúlt évek hasonló próbálkozásainak tapasztalatai alapján. Amennyiben bírósági eljárásra kerül a sor, a kínaiak minden bizonnyal azonnal kérik majd a jogszabályban foglaltak végrehajtásának felfüggesztését is, mely a másodfokú ítéletig megakaszthatja a folyamatot.

Nem ez volt az első hasonló kezdeményezés az USA-ban, hiszen tavaly Montana állam kormányzója, korábban pedig Donald Trump is megpróbálkozott a TikTok kikényszerítésével - további részletek a HWSW-n.

20.
20.
Turoscsusza
Valaki vilagositson mar fel, nem kovettem mi tortenik. A cikk azt irja hogy a kinaiaknak vevot kell talaljank, magyaran el kell adni az ameriaknak,mert ra vannak kenyszeritve. Ez gondolom azt jelenti hogy az adataidat az amerikaiak kezelik,adjak tovabb es nem a kinaiak.

Persze lehet tevedek es ez csak egy ujabb osszeeskuves elmelet, mint az alantabb hozzaszolo teveszmeje.

Lesz es marad a tik-tok csak kesobb az amerikaiak kezeben lesz es majd onnan kapjuk a propagandat.
19.
19.
Kamukaze
#18: Pedig igazán elolvashatnád mindet, hamár a te meg én és a mi pénzünkből finanszírozzák őket. Az M1 hiradó nézését is javaslom esténként, az meg főleg kihagyhatatlan.
18.
18.
zoli12i
#11: Az oké, hogy magamnak tilthatom ezt a sok sz*rt, egy darabig. De a tudat vagy inkább a tény attól még ott lesz, hogy pl. a kormányunk száz milliárdokat költ el ezeken a platformokon. Konkrétan a pofámba tolt propagandát naponta kell tiltanom.
Ezt nemzetközileg kellene szabályozni, hogy ilyen célokra ne használhassák a közösségi platformokat.

És most csak egy példát írtam a sokból...
17.
17.
Kamukaze
#16: Gyárthatnak tartalmakat a Youtube-ra és a pornóoldalakra, mint minden normális ilyennel foglalkozó ember.
16.
16.
Feri899
Megdöbbenve olvasom a kommenteket.... Töröljék el stb...
Szerintetek mi lesz akkor az influncerekkel, digitális tartalomgyártókkal??? Mit képzeltek, miből veszik majd a kenyeret? Még a végén el kéne menniük valami értelmes munkát végezni? Szívtelenek vagytok :(
15.
15.
Spazz Maticus
#13: Á, ez így nem jó, mert nincs odaírva hogy melyik melyik...XD.
14.
14.
Extol
Épp ideje megszabadulni a kommunista megfigyeléstől és agymosástól a szabad világban
13.
13.
Doomsayer
#11: Ez is megmaradt, ez a térképes oldal, úgyhogy csak tudományos infót találok most a facebook-omon:

Tudtátok, hogy Egyiptom a való életben kisebb, mint az Egyesült Államok, Oroszország és Kína együtt???

5dPz4mU.jpeg
12.
12.
crytek
#11: Pedig pont ezek adják a fész savát borsát. Az ilyen olyan cikkek alatti human szájkarate... az észbontók sehol sincs pár emberhez képest (pedig az ugye direkt megjátszott showműsor) :)
És sokan nem tudják elképzelni hogyan lehetséges pl a sokéves 2/3.. hát ott annak a szellemi szintek a kommentekben. Engem sem érdekel nagyon sok dolog ez nem titok,de röhögni nagyon szeretek és fészen aztán töménytelenül lehet
11.
11.
Doomsayer
#10: Mondjuk erről jut eszembe, hogy egyelőre még saját magának egész jól tudja szabályozni az ember a facebook-ot. Mondjuk én amikor egyszer-egyszer megpörgetem, az 90%-ban a gép előtt van. És ugye minden post jobb felső sarkában van az a 3 pont, és az ebből nyíló menü alján az, hogy jelentés, szundi, szb és XYZ profiljának tiltása.

No így ezen a módon az összes propagandagépezet minden oldalának minden cikkét, oltás, háború, Matyar Péter, Orbány, Torgyán, Tyurcsán, Antal Jósef, Csurka Itsván, Borisz Jelcin, Plutyimir Vlatyin és minden egyes szart nyomató oldalt egyesével tiltottam.

Minden woke-os szart, mint IGN, Disney, Netflix, Youtube, GameStar HU és DE, Kotaku és minden hasonlót film, játék, vagy életmód kategóriában egyesével tiltottam.

Mindent, ami nem tetszett, mint pl elektromos autó reklámmal foglalkozó oldalak és ilyesmik egyesével tiltottam...

És mi maradt? Mondjuk a mókusok megmaradtak, mert aranyosak és hát néha rányomok, hogy tetszik... De ott is elkezdtek jönni a mesterséges intelligenciávan készített mókusos képek, úgyhogy az összes műmókusos kecseg oldalt is tiltottam... XD Engem nem lehet átverni és csak az igazi mókusokat szeretem lol!

...

Persze ezt hülyén írtam most meg, hogy ne legyen dark a téma, de lényegében így csak az maradt meg fecebook-on, ami engem érdekel. Jó kis zenék, érdekes cikkek, rally, full eredeti mókusok minden színben... stb. És megmondom őszintén, hogy egy pár nap kaszálással teljesen elfogadhatóvá és élvezhetővé vált így a facebook. A legfontosabb híreket meg így is megkapom és megtudom, de az ilyen népszórakoztatási / néplázító / összeugrasztó és néplefoglaló figyelemelterelő hülyeségeket már nem, mert tiltva vannak.
10.
10.
zoli12i
Törölni kéne mindenhol.
Aztán lehetne szabályozni a FB-t is elég keményen. Mondjuk, hogy politikai célokra és propagandára (szélső jobbos és balos woke szarokra) senki ne tudja felhasználni.
Szerintem szépen lassan bebizonyosodik, hogy népbutító hatásai vannak ezeknek a platformoknak.
9.
9.
Spazz Maticus
#8: Na pont az ilyen elméletek miatt dolgoznak hosszútávon azon hogy eltűnjenek. XD...

És igen, nem szó szerint hanem csak a jelenlegi formájukban, mert egy normálisan működő ilyen platform hasznos is lehet.

Az meg hogy amerikában már látják még az alt-right-os "Trumper-ek" is, hogy ez egyébként komoly nemzetbiztonsági kérdés is, az egy másik történet.
Egyébként itt európában is az, csak itt "kicsit lassabban" mennek ezen dolgok felismerései.

8.
8.
MikeHock
Ti min vagytok?

Nem fogják ELTÖRÖLNI, pusztán amerikai kézben akarják tudni ezt az agybutító szart és nem kínaiban. :D
7.
7.
Matt8888
#1: Egye tudok érteni

(btw tök jó volna kapni értesítést pl emailben, ha valaki válaszol a másik kommentjére itt GK-n <3)
6.
6.
Spazz Maticus
#1: Vannak végre egyre inkább erre utaló jelek, próbálkozasok nem csak amerikában, európában is.
Az a baj hogy a demokratikus országokban a politikusok igen lassan ismerték fel ezen nyomorult közösségi platformok kevés előnye melletti rendkívül kártékony társadalmi, közösségi hatásait, egy részük pedig ugye a szélsőjobb és baloldalon még aktívan (ki)használja is ezeket...

De pl. Zuckerberg kongresszusi meghallgatásai, ezen cikkbeli törvényjavaslatok, az EU-ban közössegileg nemrégiben átvert (és persze egyedül csak általunk vétózni próbált...XD) digitális szabályozásokról/kiskorúak védelméről szóló törvények végre azt mutatják talán, hogy ezeknek a népbutító, propagandát/ostoba összeesküvéselméleteket terjesztő/támogató, kultúraromboló szutykoknak meg vannak számlálva a napjaik.

A felmérések által kimutatott évtizede tartó globális közösségi IQ csökkenés, és az ezzel járó mind politikai, mind tudományos, mind kultúrális szélsőségek nagyrészt ma már bizonyíthatóan nagyrészben ezeknek köszönhetőek, és mielőbb tűnnek el, annál jobb...
5.
5.
Merőkanál
Egy Időrabló hülye alkalmazás .
4.
4.
Kamukaze
3.
3.
huster14
Remélem a többi régió is megpróbálja követni USA példáját és eltörlik a Föld színéről ezt a moslék platformot. Egy mérgező fertő az egész, rendkívül manipulatív és korrupt szenny. Csatlakozhat hozzá a Facebook is.
2.
2.
Trottenbauer
#1: Van benne valami.Nem bánnám ha menne utána a Facebook is.
1.
1.
Kamukaze
Bár csak globálisan lehetne felégetni ezt a digital zombimaker szutykot.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...