Nem egy vadonatúj platform lesz a Nintendo Switch utódja

  • Írta: zoenn
  • 2024. május 8.
  • Hír
Link másolása
"Következő Switch-modellként" hivatkozik a Nintendo az új konzoljára, amiből az következik, hogy nem lesz szó markáns platformváltásról. A masina bizonyos szempontból hasonló lesz a jelenlegi Switchhez.

Tegnap óta tudjuk, hogy a jelenlegi pénzügyi évben mutatkozik be a Nintendo következő konzolja, amely a legfrissebb hírek szerint nem egy teljesen új rendszer lesz. Valójában nagyon hasonló lesz, legalábbis bizonyos szempontból a jelenlegi Nintendo Switchhez.

A kiotói vállalat befektetőinek tartott meetingen arról kérdezték a Nintendo elnökét, Shuntaru Furukawát, hogy vajon egy vadonatúj rendszerről lesz szó, vagy az eredeti Nintendo Switchez hasonló dologról.

"A következő Switch-modell a megfelelő mód annak leírására." - fogalmazott Furukawa.

Szóval, voltak már árulkodó jelek arra, hogy nem teljesen új platformról van szó, hiszen a masina visszafelé kompatibilis lesz a jelenlegi Switch-játékokkal, ami hasonló architektúrára utal. A szóbeszédek szerint a gép jobbára Samsung-komponensekből épül fel, illetve a Joy-Conok is mágneses technológiával csatlakoznak majd. Minden jel szerint újra egy hibridkonzollal lesz dolgunk, amely dokkolt állapotban akár a 4K felbontást is támogatni fogja.

1.
1.
Doomsayer
Hát megmondom őszintén, hogy eléggé kíváncsi vagyok arra a 4K-ra, mert még a DLSS 4K-nak is elég nagy a hardverigénye egy ilyen kézi motyóhoz mérten. Az viszont, hogy handheld dolog marad a gép, nekem nem annyira meglepő az után, hogy korábban sem volt ez idegen a N-tól, illetve a mostani gép is sikeres volt - nameg ugye látjuk, hogy milyen lavinát indított el a Steam Deck...

Az az igazság, hogy ha valahogy visszafelé kompatibilis lesz a gép és nem csak a digitális (vedd meg újra) módon, hanem a fizikai "kazettákkal" is működni fog és a régebbi cuccokat nagyobb FPS, illetve felbontásban lehet rajta tolni, mint ahogy az emulátorban, akkor az már nekem réges rég eladta a gépet.

Továbbá jó játékokat várnék az új generációra is, mert a Wii U könvytára már kimerült az összes Switch-es sikercím képében. Minden esetre vannak aggasztó jelek a remaster-stratégiát nézve, hiszen az új Paper Mario TTYD még gamecube-on is nettó 60 fps volt, de Switch-en már csak 30 ¯\_(⊙_ʖ⊙)_/¯

Minden esetre most úgy gondolom, hogy az első pillanatban veszem az új gépet és hát remélem, hogy nem béta crash félresikerült szériákkal kezdenek, hogy aztán hallgathassam a gamer testvéreimtől a gyűlöletet, hogy úgy kell nekem, mert minek vettem meg.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...