Csupán az aksi üzemidejében javult az új Asus ROG Ally

  • Írta: zoenn
  • 2024. május 10.
  • Hardver
Link másolása
Nem az igazi Asus ROG Ally 2-t jelentette be a tajvani vállalat, hanem csak egy revíziót, amely jobb akkumulátor-üzemidővel és szerelhetőséggel bír. Az Asus ROG Ally X teljes bemutatója június 2-án várható.

Sajnos még várni kell a tényleges ROG Ally 2-re, hiszen tegnap este csak a handheld PC frissített, 2024-es modelljét jelentette be a tajvani gyártó. Az Asus ROG Ally X akkumulátora jobban bírja az elődjénél, és fekete színben is választható lesz. A teljes bemutatkozásra június 2-án kerül sor.

Az ROG Ally X ugyanazt az AMD Z1 Extreme lapkakészletet tartalmazza, mint az eredeti, a 7 hüvelykes, 48-120 Hz-es LCD kijelzője is változatlan marad, azonban az akkumulátor üzemideje az ígéretek szerint 30-40 százalékkal fog nőni. Mivel az aksija nagyobb, így a ROG Ally X valamivel nehezebb lesz a jelenlegi modellnél. Több memóriát is kapunk az eredeti 16 GB RAM-hoz képest.

Kiszúrta a képen valaki a fekete színű modellt?

Emellett a kéziszámítógép könnyebben szerelhetőbb lesz, mivel cserélhető, újratervezett joystick-modulokkal rendelkezik. Az M.2 2280 SSD bővítőhelynek hála a külső gyártók SSD-it is egyszerűbben telepíthetjük, ha növelni szeretnénk a gép tárhelyét, ez mindenképp előrelépés a jelenlegi M.2 2230-as slothoz képest. Az SD-kártyaolvasó ugyanúgy megtalálható lesz rajta.

Sokoldalúságban tehát javult a ROG Ally X, amely továbbra is remekül használható asztali számítógépként, amikor a dokkolóállomáshoz csatlakoztatjuk, illetve egeret és billentyűzetet is rádughatunk.

2.
2.
crytek
Mondtam én hogy lesz majd itt hamar valami soc...

https://videocardz.com/newz/nvidia-and-mediatek-reportedly-working-on-pc-and-gaming-handheld-socs
1.
1.
Doomsayer
Most nem mondom, hogy rossz dolog a több revízió meg facelift, de igazából csak annak jó, akinek nincs még ilyenje. Pl Steam Deck esetében is az új OLED modell felezte - harmadolta a Steam Deck LCD árát, a 64 gigás modellnek meg kvázi nullázta az értékét. (úgy értem, hogy ha használtan akarod eladni)
Persze ebben a konkrét esetben azért nem egy LCD vs OLED szintű különbség van, de mégis ez a cucc egy órás akksival van és ott gondolom minden perc számít.

Amúgy visszatérve a témához, a többi handheld PC gyártó nem lépte meg azt a blamát, hogy egy darab USB csatlakozót tettek a gépre, mint ahogy a Steam Deck-en van és amiért az a kézi játékon kívül semmire sem jó.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...