Alaposan leépítik az Immortals of Aveum stúdióját

  • Írta: szlav
  • 2023. szeptember 15.
  • Biznisz
Link másolása
Nincs minden rendben az Ascendant Studios háza táján. Csupán hetek teltek el azóta, hogy piacra került a stúdió első játéka, a vezetőség azonban máris megválik a fejlesztők felétől.

Nagy ambíciókkal és az Electronic Arts hátszelével érkezett az Immortals of Aveum, amely a hagyományos, sztoriközpontú FPS-ek stukkereit látványos varázslatokra cserélte. Habár a játék ígéretesnek tűnt, sajnos úgy néz ki, hogy nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket: az Ascentant Studios vezetősége máris ajtót mutatott a cég dolgozóinak a mintegy 45 százalékának.

A durva leépítések hírét Bret Robbins, a stúdió elnök-vezérigazgatója közölte egy nyílt levélben. Az üzenetből a pontos okok nem derülnek ki, Robbins csupán annyit ír le, hogy nehéz döntés volt megválni a dolgozók felétől, majd az úriember azzal a lendülettel be is jelentette, hogy a stúdió úgy mérnököket és Unreal Engine 5-ben jártas művészeket keres.

Hogy némi kontextust adjunk az Immortals of Aveum "sikereinek": a játék PlayStation 5-ön, Xbox Series X/S-en és PC-n jelent meg, a SteamDB adatai szerint pedig az utóbbi platformon mindössze 751 fős csúcsot számlált az egyidejű játékosok mércéje - ez a megjelenését követő napon történt, jelenleg pedig mindössze 60-70 steames játékos kolbászol Aveum világában.

3.
3.
delphijos
Ezt a játékot elképesztő rosszkor adtak ki. Csak YT gameplay-t láttam belőle, szóval semmi vélemény, de egy BG3, Starfield mellett még ha más stílusú játék is egyszerűen elsikkadt. Gyakorlatilag hallani se nagyon lehetett róla megjelenés előtt., de mindenképp nagyon a radar alatt maradt. Így nem sok esélye volt még ha jó is. És ez nem a fejlesztők hibája.
2.
2.
crytek
Trailerek alapján pedig nem rossz game. Én majd nekiugrok ha elémkerül majd..
1.
1.
Doomsayer
Wow, azt hittem, hogy ennél sikeresebb lett ez. Nem próbáltam és videót sem néztem a digital foundry-n kívül, de azt hittem, hogy ennél szebb, meg jobb ez a játék. Mondjuk az igaz, hogy engem sem érdekelt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...