Nem fáj a hardvereladások csökkenése a Microsoftnak

  • Írta: zoenn
  • 2024. április 26.
  • Biznisz
Link másolása
A Microsoft harmadik pénzügyi negyedévére vonatkozó üzleti jelentéséből kiderült, hogy a játékok streamelési ideje és a konzolhasználati idő rekordokat döntött az elmúlt időszakban, a részleg bevétele 51 százalékos növekedést mutatott fel.

Az Xbox hardvereladásainak jelentős csökkenése ellenére az Activision Blizzard felvásárlása érezhető löketet adott a Microsoft játékrészlegének: a harmadik negyedévben rekordbevételre tett szert a vállalat. A 2024. március 31-én zárul három hónapos időszak során 51 százalékkal növekedtek a játékbevételek az előző év azonos időszakához képest - a forgalom rekordösszegű, 5,45 milliárd dollárt tett ki.

Az Xbox tartalom- és szolgáltatásbevétele 62 százalékkal nőtt az Activison 61 pontos nettó hatásának köszönhetően, viszont a hardvereladások 31 százalékos csökkentést mutattak éves szinten.

A Microsoft 2023 októberében fejezte be az Activison Blizzard felvásárlását, így többek közt olyan frencsájzok kerültek birtokába, mint a Call of Duty, a World of Warcraft, a Starcraft, a Diablo és az Overwatch, és az ügylet már most pozitív hatással bírt a vállalat pénzügyi eredményeire. A vezérigazgató, Satya Nadella kiemelte, hogy a megszerzett IP-knek köszönhetően a legutóbbi negyedévben rekordok születtek játékstreamelési órákban, konzolhasználatban és havi aktív eszközökben.

A Diablo IV volt az első Activison Blizzard-játék, amely bekerült a Game Pass szolgáltatásba március 28-án, és bizony ráharaptak az előfizetők: több mint 10 millió órát játszottak az akció-RPG-vel az első tíz napban, ami "az egyik legnagyobb first party Game Pass-debütállás" lett.

Nadella a Call of Duty: Modern Warfare 3 folyamatos sikerét is hangsúlyozta, a játék nemcsak új játékosokat vonzott, hanem megtartotta a frencsájz hű rajongóit is. A hírek szerint a Microsoft a júniusi Xbox Summer Showcase-en leplezi le az új Call of Duty-t és a Gears 6-ot.

3.
3.
crytek
#2: Szerintem senki se gondolta , hogy a MS ennyit fog szüttyögni meg húzni az időt.
Mondjuk másfelől érthető. Mert a Bethesda címeket könnyű volt betenni mivel azokkal idézőjelben már a kutya se játszott így nem volt mit veszíteni. De viszont a codokat azért még veszik meg tolják azért mindkét konzolon, így nyilván még szeretnének némi zseton szerezni mielőtt odavetik a filléres előfizetőknek... bár ennek meg a frissebb diablo 4 ellentmond.
Mondjuk azért régi címeket igazán betehettek volna pl Prototype meg ilyesmik.. ami ma már nem nagy cucc ,de tolni jó volna vele megint
Vicces hogy ezer éve várok már ezekre és mégis ez a pár hónap már a legnehezebb :)

2.
2.
Ca$Hman
Kivételesen egyétértek Crytekkel, jelenleg ugyanott vagyok Activision címek terén, mint a PS5ös haverom, mindkettőnknek fizetni kell ugyanúgy, szal én mint user szart se értem a felvásárlással.... Ezért kár volt a nagy hype, ha sokra nem megy vele a felhasználó.
1.
1.
crytek
Aztán remélem ezen a showcase-en csiripelnek a többi acti-blizz game passba érkező címről.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...