Nyugdíjba vonul a Forza Horizon 4

  • Írta: szlav
  • 2024. június 26.
  • Gyászhír
Link másolása
Mindössze hat évvel a megjelenése után véget ér a Forza Horizon 4 pályafutása. A játék visszavonul a digitális piacról és az Xbox Game Pass szolgáltatásából, így érdemes addig beszerezni, amíg lehet.

Az elmúlt évek egyik legnagyszerűbb versenyjátéka, a Forza Horizon 4 is visszavonul a piacról, éppen úgy, ahogy a széria korábbi epizódjai is tették. Az ok egyszerű: járműveket, zenéket vagy egyéb márkákat érintő licenc-szerződések lejárta áll a háttérben, melyeket a Microsoft nem hosszabbít meg a partnereivel. Ennek értelmében pedig a játék 2024. december 15-én lekerül a digitális platformokról, beleértve a Steamet, a Microsoft Store-t és az Xbox Game Pass előfizetéses könyvtárát is.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a játék elérhetetlenné válna majd a továbbiakban. Július 25-én elindul a Series 77 utolsó fesztiválszezonja, amely augusztus 22-én véget ér. Ez után a Festival Playlist menüje inaktívvá válik, így az ehhez köthető achievementeket is eddig lesz lehetőségünk begyűjteni. Ennél kellemetlenebb hír, hogy a tegnapi naptól, azaz június 25-től lekerültek az online piacterekről a Forza Horizon 4 külön magvásárolható DLC tartalmai. Ezeket mostantól csak a Deluxe és Ultimate kiadásokkal együtt szerezhetjük be, egészen december 15-ig, amikor is ezek is távoznak a piaci listákból.

Jó hír viszont, hogy aki a decemberi időpontig megvásárolja a játékot digitális formában, az a későbbiekben is szabadon játszhat majd a Forza Horizon 4-gyel, beleértve az összes multiplayeres funkciót is (ugyanez érvényes természetesen a lemezes változatokra is). Érdemes azt is tudni, hogy aki eddig Xbox Game Pass előfizetéssel játszott, de a korábban vásárolt DLC-t a játékhoz, az a közeljövőben megkapja a Forza Horizon 4 teljes digitális változatát is - erre egy üzenetben kapott kóddal csaphatnak majd le az érintettek.

1.
1.
memoryman
Na akkor megpörgetjük egy picit, amíg még game passból elérhető.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...