A Sony felújított PS5-öket kezd forgalmazni

  • Írta: Luchiano
  • 2024. szeptember 12.
  • Hír
Link másolása
Alig vagyunk túl a nagy PS5 Pro-s bejelentésen, a Sony pedig egy másik irányban is nyit a hardver eladások terén: általuk jóváhagyott, tesztelt PS5-öket fog piacra dobni a cég.

A sokáig titkolt PS5 Pro végre bemutatkozott, és bár szép számokkal támasztották alá a teljesítményben mutatkozó erőfölényét az eredeti PS5-höz képest, mégis a leginkább fontos számadat, az ár (800 euró), sokak számára lehet ijesztő.

A mai nap híre, hogy a Sony a legújabb konzolja mellett a "kistesót" sem engedi el, és más gyártók (például Apple) mintájára hivatalosan ellenőrzött, tesztelt, felújított PS5 konzolokat fog forgalomba hozni, egész baráti áron, tervezetten 399 dollárért / 389 fontért (lemezes változat). Emellett a DualSense kontrollerek is elérhetőek lesznek használt/felújított változatban.

Egész pontosan még nem derültek ki a részletek, például, hogy Magyarországon lesz-e lehetőség megvásárolni a régi gépeket. A hivatalos direct oldalon nem lehet hazánkat kiválasztani és a külföldi felületek leírása alapján, csak országon belül szállítják házhoz a rendelt termékeket. Ez persze nem jelenti azt, hogy lemaradnánk a lehetőségről, hiszen még nem indult el az értékesítés, az említett oldal egyelőre "nem elérhetőnek" listázza a termékeket.

Érdekes lépes a Sony-tól (főleg az időzítése) a refurbished koncepció elindításának, hiszen így saját maguknak is konkurenciát állítanak. A javított PS-ek nagyjából fele annyiba kerülnek, mint a Pro, biztosak lehetnek a dolgukban, ha egyszerre teszik elérhetővé mindkét verziót. Vagy megpróbálják a sokszor látott beszámítási akciókat felhasználni az erősebb hardver terjedésére.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...