Kiderült, bekerül-e a Game Passbe a Call of Duty

Lapértesülések szerint a Microsoftnál nincs egyetértés abban, hogy a jövőbeli Call of Duty-játékok bekerüljenek-e a Game Pass katalógusába. A vita már egy jó ideje folyik, az ügy végére most Sarah Bond tett pontot.

Egy harmadik Jurassic World-játékot is készít a Frontier Developments

A Jurassic World Evolution első és második része után is visszatér a frencsájzhoz a stúdió, bár azt nem tudjuk biztosan, hogy az új játék a parkmenedzser harmadik része lesz-e, vagy más műfajban próbálnak szerencsét.

Csupán az aksi üzemidejében javult az új Asus ROG Ally

Nem az igazi Asus ROG Ally 2-t jelentette be a tajvani vállalat, hanem csak egy revíziót, amely jobb akkumulátor-üzemidővel és szerelhetőséggel bír. Az Asus ROG Ally X teljes bemutatója június 2-án várható.

Demót kapott a Banishers: Ghosts of New Eden

Három hónappal a teljes változat megjelenése után próbálhatjuk ki a Banishers: Ghosts of New Eden-t, hiszen megérkezett a szellemvadászós anyag demója. Az első komplett küldetést játszhatjuk végig benne.

200 milliót bukott a Warner az Öngyilkos osztagon

Valódi öngyilkos bevetés volt a Suicide Squad: Kill the Justice League a Warner Bros számára. A kiadó arra számított, hogy évekig tejel majd a live service cím, de a játék egyelőre csak 200 millió dolláros veszteséget okozott.

Törlik az X-integrációt a Nintendo Switch-ről

Júniusban élesedik a frissítés, amelyet követően már nem tudnak a konzoltulajok közvetlenül megosztani tartalmakat a közösségi oldalon. A dolog mögött a platform API-költsége állhat

A Sea of Thieves uralta az európai PS5 letöltéseket áprilisban

Észak-Amerikában viszont a Helldivers 2-t töltötték le legtöbbször. A PlayStation 4-es játékok terén egyáltalán nem meglepő módon a Fallout 4 vitte el az első helyet.

Túl a 100 millió eladott példányon a Monster Hunter franchise

A Capcom régóta futó szörnyvadász sorozata csatlakozott a kiadó másik nagy húzónevéhez, a Resident Evilhöz abban a tekintetben, hogy túllépte a 100 milliós eladási mérföldkövet.

Magyar játék az Epic Games Store mostani ajándéka

Már elérhető az a két ajándék, amit a héten kapunk ingyen az Epic boltjában, viszont érdekes módon a következő cím vagy címek egyelőre ismeretlenek, csak egy sejtelmes páncélajtót látszik.

A Helldivers 2 játékosai megszavazták az új fizetős Warbandet

Az Arrowhead CEO-ja X-en kérdezte meg a játékosokat, hogy mennyire lenne problémás, ha a közelmúlt eseményei után egy új fizetős Warband kerülne a játékba, a visszajelzés meglepően pozitív volt.

Matt Booty: "Kisebb, presztízst teremtő játékokra van szükségünk"

Állítólag ezt nyilatkozta az Xbox Game Studios feje egy nappal azután, hogy bezárták a Tango Gameworkst. A stúdió által fejlesztett BAFTA-díjas Hi-Fi Rush rendezője is reagált erre.

Peter Jackson új Gyűrűk Ura-filmet készít

A Warner Bros. Discovery negyedéves pénzügyi jelentésében hivatalosan is bejelentette, hogy rendező új filmet készít Középfölde világában, az első ilyen film Gollamra fog fókuszálni.

Mark Hamill szinkronizálja a MultiVersus Jokerét

A május végén újrainduló játékban újra ismerős hangokkal érkezik majd Batman és Joker párosa. Hamill és Conroy már “összecsaptak” a Batman: A rajzfilmsorozatban, valamint a Batman: Arkham-játékokban.

Öt új játék érkezik a Netflix kínálatába

A streamingóriás már egy ideje mobiljátékokat is kínál az előfizetőknek, májusban pedig újabb öt cím érkezik a már elérhető programok mellé. A játékok egy hét eltolással lesznek majd elérhetők.

Ma este jelenthetik be az ASUS ROG Ally utódját

Még egy éves sincs az ASUS kézi gamer PC-je, de úgy tűnik, hogy a vállalat máris valami újdonság leleplezésére készül. Nagyon úgy fest, hogy már úton van a ROG Ally következő, izmosabb változata.

További leépítések várhatók a Microsoftnál

Csupán napokkal azután, hogy a vállalat négy játékfejlesztő stúdiót is bezárt, a Bloomberg értesülései szerint újabb leépítések vannak a láthatáron, ahogy a Microsoft tovább próbálja csökkenteni a költségeit.

HWSW: Már M4 chippel jön az eddigi legvékonyabb iPad Pro

Az Apple az M4 chip mellett új iPadeket mutatott májusi eseményén, alig hat hónappal az első M3-as MacBook Pro, és két hónappal az M3 chippel frissített Mac Book Air után. A frissítéssel már adós volt, hiszen 2022 óta nem jelentett be új táblagépeket - írja a HWSW.

Háromméteres szobrot nyerhetnek az Elden Ring fanok

Ehhez nem kell mást tenni, csupán készíteni egy előzetest a játékhoz, amelyek közül aztán a legjobbat egy hatalmas szoborral fogja díjazni a Bandai Namco. A fődíj mellett pedig van lehetőség további nyeremények begyűjtésére is.

Nem hoz elég bevételt az előfizetéses modell

Egy elemző állítása szerint az előfizetéses rendszerek nem igazán képesek jelentős növekedésre, ami a nemrég bejelentett stúdióbezárásokat is megmagyarázhatja.

Az EA megint a játékon belüli reklámok bevezetésén gondolkodik

Korábban már próbálkoztak a rendszerrel, ám akkor nem aratott osztatlan sikert. Épp ezért most a tervek szerint “sokkal átgondoltabb módon” fogják megközelíteni a dolgot.

Sonic Rumble – mobilos battle royale-játékot jelentettek be

A SEGA bejelentette a Sonic Rumble-t, egy mobilos battle royale-játékot, melyben majd 32 fős meccsek várnak ránk és kedvenc Sonic-karaktereinkkel győzedelmeskedhetünk – vagy épp maradhatunk alul – ellenfeleinkkel szemben.

Bajban van a next-gen Perfect Dark?

Eddig is csak csupa rossz hírt lehetett hallani a projektről, de egy nemrég megjelent podcast-beszélgetés során kiderült, hogy rosszabb lehet a helyzet, mint azt eddig gondoltuk. Annyira rossz, hogy kell még egy fejlesztőcsapat, hogy összeálljon a játék.

Új küldetése van a Helldivers II játékosainak

A PSN-fiókok és a negatív „review bombing” után most ismét összefognak a Helldivers II játékosai, ezúttal magával az Arrowhead stúdiójával mennek szembe, hogy egy korábban kirúgott közösségi menedzsert juttassanak vissza pozíciójába.

Nintendo World Championships: NES Edition - bejelentették a speedrun-kihívások tárházát

Több, mint 150 kihívás vár ránk 13 játékban a Nintendo legújabban bejelentett retro-játékgyűjteményében. Kifejezetten speedrun-kihívásokra fektették a hangsúlyt, így érdemes lesz elővennünk majd a legjobb formánkat.

Bővül a Marvel Rivals karakterrostája

Az ingyenes csapatalapú lövölde nemrég zárt alfatesztet tartott és természetesen az adatbányászok nem bírtak magukkal, így a már bejelentett 19 karakter mellé még további 20 kiderült, köztük olyan meglepetések, mint Squirrel Girl vagy Jeff the Landshark.