Májusban érkezik a The Witcher 3 modszerkesztője

Megjelenési dátumot kapott a CD Projekt Red hivatalos modszerkesztője a The Witcher 3: Wild Hunthoz, és már nem is kell sokáig várni, még ebben a hónapban megjelenik Steamen.

A játékosok menteni próbálják a Helldivers II értékeléseit

Miután a Sony bejelentette, hogy eltekint a PlayStation Network fióktól, amelyet pár nappal korábban kötelezővé tettek, elkezdtek érkezni a pozitív értékelések a játékra és már majdnem sikerült is átbillenteni a mérleget.

Újabb előzetest kapott az F1 24

Itt az újabb Deep Dive előzetes, ezúttal a pályák és a pilóták vannak fókuszban. Megkapjuk a 2024-es szezon összes helyszínét és pilótáját, illetve izgalmas újdonságok is érkeznek.

2023 legsikeresebb filmje: a Super Mario Bros.: A film

A tavalyi év legnagyobb animációs filmje jócskán visszahozta a gyártási költségeit. Tette mindezt úgy, hogy egy mezőnyben indult az Oppenheimerrel és a Barbie-val.

A Hades II egyetlen nap alatt megdöntötte elődje rekordját

A héten egy rövid technikai teszt után elstartolt a Hades II. A játék rendkívüli népszerűségét jól mutatja, hogy egyetlen nap alatt megdöntötte az elődje által felállított egyidejű játékosrekordot, nem is kicsivel.

Hatalmas bezárások a Microsoftnál, oda az Arkane Austin és a Tango Gameworks is

A Microsoft alaposan átszervezi a Bethesda Softworks égisze alá tartozó stúdióit. Az átszervezés tragikusnak is nevezhető, hiszen annak egyszerre négy fejlesztőstúdió esett az áldozatául, köztik a Hi-Fi Rush és a Redfall csapatai is.

Még ebben a pénzügyi évben bemutatkozik a Switch utódja

A Nintendo megerősítette, hogy a jelenleg is zajló, 2025. március 31-én záródó pénzügyi évben rántja le a leplet az új konzolról. Júniusban egy újabb Nintendo Directet tartanak a kiotóiak, de abban még nem esik szó a Switch utódjáról.

A Remedy törölte a Project Kestrelt

Sajnos dugába dőlt a Remedy Entertainment Tencentel közös multiplayer-fókuszú játéka, hogy a stúdió más játékokra tudjon összpontosítani. A fejlesztőket áthelyezik más projektekhez, nem lesznek elbocsátások sem.

Egy délkelet-ázsiai szigeten játszódik a Resident Evil 9?

Ízlelgessük csak a címben szereplő állításokat! Bizony, Dusk Golem visszatért a legfrissebb Resident Evil-pletykákkal, aki szerint a folytatás egy fiktív városban játszódik egy délkelet-ázsiai szigeten. Amit állítólag Szingapúrról mintáztak.

Kezdetét vette az Apex Legends 21. szezonja

A Respawn battle royale játéka továbbra is él és virul, tegnap már a 21. szezon vette kezdetét. Az Upheaval egy új hőssel és az átdolgozott Broken Moon térképpel erősít, de az igazi változások a motorháztető alatt érhetőek tetten.

Már egy éve nem kapott új karaktereket a Redfall

Pedig a Hero Pass tulajdonosai joggal várják, hogy új hősökkel induljanak vámpírvadászatra, de ez egy évvel a megjelenés után sem történt meg. Hiába állt látványosan földbe a Redfall, az ígéreteket teljesíteni kell.

Ilyen egy durva ébredés a Luigi’s Mansion 2 HD-ben

Lehetséges, hogy a Switch már életciklusának végén jár, de azért a Nintendo igyekszik minden hónapban valamilyen nagyszerű first party címmel elkápráztatni a rajongókat. Júliusban a Luigi’s Mansion 2 HD lesz porondon, egy új előzetest kaptunk róla.

Game Passbe landol a Sniper: Ghost Warrior Contracts 2 is

Nem csupán a Lords of the Fallen érkezik a Game Pass szolgáltatás katalógusába, hanem a CI Games másik korábbi sikercíme, a Sniper: Ghost Warrior Contracts 2 is. Leghamarabb május második felében.

Bemutatkozott a LEGO Star Wars: Rebuild the Galaxy

Darth Jar Jar is színre lép a legújabb LEGO Star Wars animációs filmben! A Rebuild the Galaxy is klasszikus "Mi lenne, ha..." sztori, ami a feje tetejére állít mindent, amit a Star Wars-ról eddig tudtunk.

Elstartolt a Hades II korai hozzáférése

Miután a múlt héten befejeződött a technikai teszt, máris megjelent a Hades II korai hozzáférésű változata a Steamen. A 30 eurós játék már most sincs híján a tartalomnak, az új előzetestől tutira megjön hozzá a kedved.

El Paso, Elsewhere – az alkotó izgatott a TV-adaptáció miatt

A tavaly megjelent neo-noir akciójátékból TV-adaptáció készül, ennek örömére pedig az alkotó megosztotta, hogy mi inspirálta a játék elkészítésében, és hogy mi a véleménye magáról az adaptációról.

The Pixel Pulps Collection - old-school vizuális novellák érkeznek konzolokra

Klasszikus ponyvahorrorokat kapunk a három játékból álló kollekció képében, melyet jelengenerációs konzolokra jelentettek be. Természetesen videó is érkezett, érdemes megnézni!

Novembertől nem fogja támogatni a Beat Saber a Meta Quest 1-et

Novembertől megszűnik a Beat Saber további támogatása a Meta Quest 1-en. A játék továbbra is használható lesz, azonban az online funkciók, mint a mulitplayer vagy a ranglista nem lesznek elérhetők.

Több információ is kiderült az elkaszált Donkey Kong-játékról

A Vicarious Visions stúdiója – őket manapság már Blizzard Albany néven ismerhetjük – kemény 6 hónapig dolgozott egy Donkey Kong-játékon, amit végül a Blizzard elkaszált. Most több információ is kiderült a projektről.

Helldivers II - köpenyen a negatív értékelések

A PSN-botrány hatalmas lejárató kampányt indított el a játék ellen Steamen, melyre az Arrowhead fejese a tőle megszokott módon reagált és próbálta elviccelni a dolgot egy új köpeny ötletével, ami a rajongóbázistól érkezett.

Májusban veszi kezdetét a Realm of Ink korai hozzáférése

Kiderült, mikor próbálhatjuk ki a Realm of Inket, sőt egy játékmenet-videót is kaptunk, melyben az egyik főellenséggel küzd meg Red, a főhősünk. Izgalmasra sikeredett a trailer, érdemes megnézni!

Már Gray Zone Warfare-t is megkörnyékezték a csalók

Ahol multiplayer van, ott csalók is lesznek, tartja a dakota közmondás, viszont most egy kicsit beleláthatunk abba, hogy hogyan is működnek, gondolkodnak a csalásokat készítő, forgalmazó cégek.

Nem kell PSN-fiók a Ghost of Tsushima PC-s portjához

Viszont ha a Legends névre hallgató co-op játékmóddal szeretnénk ritkítani a mongol hordát, ahhoz már szükséges a fiók megléte és a Steammel való összekapcsolása.

Érdekességek a Warhammer 40K: Space Marine II kiszivárgott művészeti albuma alapján

A szeptemberben érkező játékhoz tartozó művészeti anyag látott napvilágot, ami alapján a szemfüles rajongók kiszúrták, hogy a játék PvP-móddal is érkezik, amelyben Astartes az Astartes ellen küzdhet majd.

Mortal Kombat 1 - így harcol Homelander

Hamarosan a The Boys torz Supermanje, Homelander is belibben a Mortal Kombat 1 csataterére. Egy rövid előzetesben láthatjuk akció közben a legújabb DLC-ként érkező karaktert.