Akimbot - bejelentettek egy új sci-fi akció-kalandjátékot

Egy futurisztikus világ, melyben csak robotok léteznek. Egy törvénykívüli masina és a segédje a világmegmentéséért küzdve, miközben robotok végeláthatatlan hada állja útjukat. Egy galaxisokon átívelő non-stop kaland. Bemutatkozott az Akimbot.

„Éheznek” a fejlesztők az MI használatára

Legalábbis az Electronic Arts vezérigazgatója így látja a helyzetet. Szerinte nagy szükség van arra, hogy mesterséges intelligenciával felgyorsíthassák a fejlesztési folyamatokat és ezzel hatalmas pozitív eredményeket tudnának elérni.

Jövő márciusban jelenhet meg a Dragon Age: Dreadwolf

Lapértesülések szerint még ebben a fiskális évben meg fog jelenni a következő Dragon Age-játék, vagyis legkésőbb 2025. március 31-ig számíthatunk rá – legalábbis a pénzügyi adatok azt mutatják, hogy a stúdió így számol.

A Ghibli-filmek ihlették a Starsand Islandet

A Studio Ghibli filmjeinek látványvilága és hangulata köszön vissza a Creativision Studio új életszimulátorában, melyben egy paradicsomi szigeten levetkőzhetjük a valóság terheit és élvezhetjük a békét és a szépséget.

Júniusban jön Switchre a Gothic Classic Khorinis Saga

A THQ Nordic az első két klasszikus Gothicot gyűjteményes formában is megjelenteti Switchre, amiből csak dobozos verzió lesz. A két játék együtt több mint 100 órányi tömény játékidőt kínál, és még a polcon is remekül mutat.

Nem egy vadonatúj platform lesz a Nintendo Switch utódja

"Következő Switch-modellként" hivatkozik a Nintendo az új konzoljára, amiből az következik, hogy nem lesz szó markáns platformváltásról. A masina bizonyos szempontból hasonló lesz a jelenlegi Switchhez.

A jövő héten Budapest Comic Con!

Izgalmas lesz a jövő hétvége, hiszen a fővárosban újra megrendezésre kerül a Budapest Comic Con! A főleg képregény- és filmrajongókat célzó kétnapos esemény rengeteg programmal és sztárvendéggel várja a látogatóit.

Az eredeti Let is Die-funkciói is bekerülnek a Deathverse: Let it Die-ba

Még mindig folyamatban van a Deathverse: Let it Die újrafejlesztése, a Supertrick Games egy könnyed hangulatú fejlesztői naplóban árulta el, hogy régi Let it Die elemei is bekerülnek a játékba.

13 percig pörög az Arena Breakout: Infinite

Lefelé ível az Escape from Tarkov, az így megüresedő helyért pedig nem csak a Gray Zone Warfare küzd. A mobiljátékból nagy PC-s címmé avanzsáló Arena Breakout: Infinite már bétázik, mellé pedig érkeztek friss látnivalók.

HWSW: Évek óta dolgozik saját AI-processzorán az Apple

Az Apple a nagy technológiai óriáscégek közül mostanra szinte az egyetlen, mely nem jelentett be valamilyen házon belüli, mesterséges intelligenciához kapcsolódó szoftveres vagy hardveres fejlesztést, ez azonban nem jelenti azt, hogy a háttérben ne dolgozna a vállalat ilyen megoldásokon - írja a HWSW.

Az Arkane Lyon fejese is kritizálta a Microsoft vezetőségét a testvérstúdió bezárása miatt

"Kibaszott gyomrosként" jellemezte nyilvánosan az Arkane Lyon főnöke, Dinga Bakaba a Microsoft döntését, amely az Arkane Austin csapatának bezáráshoz vezetett. A szakember nem rejtette véka alá szokatlanul őszinte véleményét.

Az EA az eddigi legnagyobb Battlefield-csapatot rakta össze

Az Electronic Arts vezérigazgatója, Andrew Wilson elmondta, hogy a jövőbeni Battlefield-játékokat a frencsájz történetének legnagyobb csapata fejleszti, amely egy újabb hatalmas élő szolgáltatást épít. Kérdés, hogy ez jó lesz-e nekünk.

A Destiny 2 három DLC-je is ingyenesen játszható a The Final Shape megjelenéséig

A Bungie június 3-ig minden játékos számára ingyenesen elérhetővé tette a The Witch Queen, a Beyond Light és a Shadowkeep kiegészítőket, pluszban a Destiny 2 elmúlt négy szezonjának tartalmait. Ha valami kimaradt, most pótolhatod.

Túl sok a szuperhősfilm, a Marvel csökkenti a termelést

Évi kettő, maximum három filmre, illetve két sorozatra fogja korlátozni a Disney a Marvel-filmek számát, mondta el a vállalat vezérigazgatója, Bob Iger. Egyesek szerint azonban ez valójában nem jelent nagy változást.

Májusban érkezik a The Witcher 3 modszerkesztője

Megjelenési dátumot kapott a CD Projekt Red hivatalos modszerkesztője a The Witcher 3: Wild Hunthoz, és már nem is kell sokáig várni, még ebben a hónapban megjelenik Steamen.

A játékosok menteni próbálják a Helldivers II értékeléseit

Miután a Sony bejelentette, hogy eltekint a PlayStation Network fióktól, amelyet pár nappal korábban kötelezővé tettek, elkezdtek érkezni a pozitív értékelések a játékra és már majdnem sikerült is átbillenteni a mérleget.

Újabb előzetest kapott az F1 24

Itt az újabb Deep Dive előzetes, ezúttal a pályák és a pilóták vannak fókuszban. Megkapjuk a 2024-es szezon összes helyszínét és pilótáját, illetve izgalmas újdonságok is érkeznek.

2023 legsikeresebb filmje: a Super Mario Bros.: A film

A tavalyi év legnagyobb animációs filmje jócskán visszahozta a gyártási költségeit. Tette mindezt úgy, hogy egy mezőnyben indult az Oppenheimerrel és a Barbie-val.

A Hades II egyetlen nap alatt megdöntötte elődje rekordját

A héten egy rövid technikai teszt után elstartolt a Hades II. A játék rendkívüli népszerűségét jól mutatja, hogy egyetlen nap alatt megdöntötte az elődje által felállított egyidejű játékosrekordot, nem is kicsivel.

Hatalmas bezárások a Microsoftnál, oda az Arkane Austin és a Tango Gameworks is

A Microsoft alaposan átszervezi a Bethesda Softworks égisze alá tartozó stúdióit. Az átszervezés tragikusnak is nevezhető, hiszen annak egyszerre négy fejlesztőstúdió esett az áldozatául, köztik a Hi-Fi Rush és a Redfall csapatai is.

Még ebben a pénzügyi évben bemutatkozik a Switch utódja

A Nintendo megerősítette, hogy a jelenleg is zajló, 2025. március 31-én záródó pénzügyi évben rántja le a leplet az új konzolról. Júniusban egy újabb Nintendo Directet tartanak a kiotóiak, de abban még nem esik szó a Switch utódjáról.

A Remedy törölte a Project Kestrelt

Sajnos dugába dőlt a Remedy Entertainment Tencentel közös multiplayer-fókuszú játéka, hogy a stúdió más játékokra tudjon összpontosítani. A fejlesztőket áthelyezik más projektekhez, nem lesznek elbocsátások sem.

Egy délkelet-ázsiai szigeten játszódik a Resident Evil 9?

Ízlelgessük csak a címben szereplő állításokat! Bizony, Dusk Golem visszatért a legfrissebb Resident Evil-pletykákkal, aki szerint a folytatás egy fiktív városban játszódik egy délkelet-ázsiai szigeten. Amit állítólag Szingapúrról mintáztak.

Kezdetét vette az Apex Legends 21. szezonja

A Respawn battle royale játéka továbbra is él és virul, tegnap már a 21. szezon vette kezdetét. Az Upheaval egy új hőssel és az átdolgozott Broken Moon térképpel erősít, de az igazi változások a motorháztető alatt érhetőek tetten.

Már egy éve nem kapott új karaktereket a Redfall

Pedig a Hero Pass tulajdonosai joggal várják, hogy új hősökkel induljanak vámpírvadászatra, de ez egy évvel a megjelenés után sem történt meg. Hiába állt látványosan földbe a Redfall, az ígéreteket teljesíteni kell.