Nem jelenik meg Indiában a Fallout 3

  • Írta: fojesz
  • 2008. október 26.
  • Érdekesség
Link másolása
A Microsoft a napokban jelentette be, hogy kulturális okok miatt inkább nem adja ki Indiában a Fallout harmadik részét - persze hivatalos magyarázat még most sincsen.
A Microsoft a napokban jelentette be, hogy kulturális okok miatt inkább nem adja ki Indiában a Fallout harmadik részét - persze hivatalos magyarázat még most sincsen.



A találgatások viszont megindultak, a Blend Games okfejtése például a következő: miután a játékban szereplő erőszak vagy drogok nem szolgálhatnak magyarázatként (a GTA, a Postal és a Bioshock például mindenféle fennakadás nélkül megjelenhettek), az ok valószínűleg a Brahmin névre hallgató, a sugárzást kapott kétfejű tehén, amelyet kabalaként használnak a játékban szereplők - ráadásként állítólag szét lehet őket lőni.  Nekünk ez nem különösebben nagy szenzáció, viszont mégis emiatt dönthetett úgy a Microsoft, hogy inkább nem várja meg a betiltást és ki sem adja a játékot Indiában, miután a hinduizmusban a tehén (azaz Brahman) szent állatnak számít.
23.
23.
zuluvadasz
Hát látszik h sok ész jár ide mit szólnátok hozzá ha a magyarokat aláznák egy játékban? kíváncsi lennék mit szólnátok hozzá
22.
22.
endorphyn
fojesz, a Brahman nem egyenlo a tehennel. A tehen neve inkabb a "go". Van egy tehenfaj, amit brahmannak hivnak es azsiaban oshonos de ez a fajra es nem magara a tehenre utal. A brahman egyeb irant az "onvalo" -ra utalo szankszrit kifejezes amit hasznalnak ennek a tehenfajnak is az elnevezesere. De azt hiszem, hogy ez nem egy biologiai oldal, szoval nem huzlak vele.:)
21.
21.
endorphyn
10# Nem csak egy van, hanem sajnos egyre tobb. Legalabb nyolcrol tudok csak Delhiben. Igaz, a Big Mac-et Maharaja Mac-nek hivjak es nem arulnak szarvasmarhahust.
20.
20.
Naridar
Nagy az isten állatkertje és alacsony a kerítés...
16.
16.
huszti
tudtátok hogy magyarországon az MS betiltja a Far Cry 2-t, emrt Zebrát lehet benne ölni és ennek Győzike nem örül?
16.
16.
huszti
na így kb ez a véleményem :O
15.
15.
Krekk
Aramisznak igaza van, tényleg félreértitek! A Microsoft nem adja ki. Ezekszerint PS3ra viszont lesz? o.O az a konkurenciának jó csak, meg a warezosoknak, igazából nem értem én ezt a dolgot. Vagy modnjuk egy sima cenzúrás se sok munka, mivel ez a tehén csak egy kis diszelem.... Biztos van valami más ok is, csak azokat mi civilek nem látjuk...
14.
14.
Aramisz93
HÉHÉ! Sokan félreértitek a hírt! India nem tiltotta be. A Microsoft már ki se adja Indiában! Egyáltalán nem biztos, hogy az indiaiak tiltakoztak volna, persze benne van a pakliban.
12.
12.
westZsolt
Vallási oko, érthetőő, pl ha Buthát kéne agyon lőné egykét ország annak se őrűlne szal ez érthető :D
10.
10.
Stack
7# Új Delhiben van egy darab
9.
9.
piiarr
fallout 3 mikor jön pc-re ??:O
8.
8.
Glek
7: :D:D:D:D:D Ez szép volt.



Az LBP mit takar? Little big planet??? Nah ne... :D
7.
7.
dzsiádzsó
Én kifejezetten a Brahminek kiritására szenteltem az időt. találtam is egy csordát mind1szállig lemészároltam őket vááááá.



Gondolom akkor MC donald étterem sincs indiába : (
6.
6.
pinksheep
5: Az LBP esete után? Szerinted a fallout 3ban is Korán idézetek vannak ? OMG :D:D Az indiaiaknál szent állat igy nagyjábol érthetö de élöt én is csak Megatonban és kint láttam de ahogy "véletlenül" rálöttem rámtámadt mindenki .
5.
5.
Petike x
Szerintem csak beijedtek a LBP esete után.



Mondjuk eleve rossz ötlet olyasmit beletenni egy játékb ami myíltan gúnyolja mások vallását. (mert ez annak hangzik)
4.
4.
Optimus Prime
Megértem az indiaiak vallását, de ez a kifogás kicsit szánalmas. Fogadok, ha sok játékot kiveséznék rengeteg okot talál egy-egy ebe, hogy mit hol ne adjanak ki.
3.
3.
Glek
LOL... :D:D:D:D Erre csak ennyit tudok mondani. :D
2.
2.
rol88
azéert nem játszik olyan nagy szerepet a játékban a brahmin. én élve még csak Megaton városában láttam. de ha azt kinyirod akkor téged is kinyirnak.viszont van egypár döglött példány is a pusztában.de azzal se csinálhatsz semmit.
1.
1.
Nazgul44
Édes istenem emberi hülyeség ez a javából.Mármint az Indiaiak részéről...ez szánalmas xD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...