Csernobil is bejárható a The Farm 51 VR-játékában

  • Írta: zoenn
  • 2015. december 3.
  • Bejelentés
Link másolása
A lengyel The Farm 51 bejelentette, hogy VR-játékot készítenek Chernobyl VR Project címmel, melyben az 1986-os atomkatasztrófa helyszínét és Pripjaty városát járhatjuk be. A srácok fotórealisztikus látványt ígérnek.

A Chernobyl VR Projectben Csernobilt és Pripjaty városát járhatjuk be virtuálisan. A The Farm 51 csapata 3D-ben szkennelte be a katasztrófa helyszíneit, így soha nem látott részletességgel elevenedik meg előttünk a vészjósló ukrán táj.


A történet szerint egy dokumentumfilmes stáb egyik tagját irányítjuk, akit azért küldtek az ukrán városba, hogy megfejtse a tragikus esemény titkait, és segítsen a túlélőknek megtalálni a családi hátrahagyott emlékeket.

A The Farm 51 csapata alapos kutatómunkát végzett, több napot töltött el a városokban, így soha nem látott részletességgel jelennek meg előttünk, köszönhetően a 360 fokos fotogrammetriai és sztereoszkopikus kameratechnológiának.


A VR-játék több szemüveget támogat, már biztos, hogy Oculus Riften, PlayStation VR-on, Vive-on és Samsung Gear VR-on is élvezhetjük valamikor a jövőben.

5.
5.
kamgecam
#4: Nem tudom.Személy szerint játékok (meg zenék)terén mindenevő vagyok.
Jöhet akció,kaland,jrpg,platformer,fps,rpg,interaktív,sétáló,bármi, csak legyen jó, igényes és minőségi cucc.
4.
4.
#3: Szerinted annak aki igazabol jatszani szeret mert errol szolna a dolog, hogy jatszunk,
azt ez meddig fogja lekotni?
Fel, egy ora max.
3.
3.
kamgecam
Ez de durva! O_O
Már össze van gyűjtve és félre van téve a pénz egy PsVr-re.Az első játék ami tuti kell rá már meg is van!(mert én az idiótábbja közé tartozom...) =)
2.
2.
Kb ennyi "jatekra" szamitok az osszes vr jateknal.
A 0 tartalmat majd kompenzalja a vr az (idiotabjanak).
Aki tenyleg jatszani akar majd tolhat platformereket mert az fps-ek egy nagy kalap szarok lesznek.
1.
1.
hedzsooo
Én óriási -vagy éppenséggel olykor igen szűk- tereket szeretnék majd VR-eszközzel bejárni, mint pl. egyiptomi, v. azták, maja piramisok, sziklatemplomok, aztán óriási cseppkőbarlangok, stb. ... Akkor érdekelne, ha valóban valósághű lenne, hogy úgymond felkészülhessek 1 valódi látogatás előtt arra, hogy kb. mi fog fogadni egy adott helyen/környezetben. Amolyan realisztikus, igazi szimulációja lenne 1-1 adott, létező helynek. Csernobilba azonban nem tervezek menni, így nem is igazán érdekel. Ez csak 1 ötlet persze arra, hogy mit lehetne ebből a VR-ből még kihozni, ezernyi más érdekes projektet is bizonyára lehetne rá programozni még, játékokat is természetesen.

Talán ez sem lesz rossz, de félek, hogy sok ilyen első generációs VR játéknak nem lesz se 1 jó játékmenete, sem 1 jó története, mert csak pusztán a szép külsővel/grafikával, + a VR-technológia támogatásával próbálják majd eladni az ilyen játékot nagyrészét...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...