HWSW: Szemmozgás-követő céget vett az Oculus

  • Írta: fojesz
  • 2017. január 2.
  • Hardver
Link másolása
Új felhasználói interakcióra ad lehetőséget, és a VR-szemüvegek tekintélyes hardverétvágyából is visszavehet a Facebook szárnyai alatt dolgozó Oculus új szerzeménye, a The Eye Tribe technológiája - írja nagytestvérünk, a HWSW.

A tavalyi év egyik komoly eredménye, hogy végre piacra kerültek a VR-úttörők, az Oculus és fő riválisa, a HTC Vive. Az Oculus azonban késve megjelenő kontrollere miatt lemaradásban volt - ebből szeretne rögtön előnyt faragni a cég egy új felvásárlással, amely az immerzív VR-vezérlést célozza.

Az Oculus, pontosabban a céget tulajdonló Facebook ugyanis felvásárolja a tekintetkövetéssel foglalkozó The Eye Tribe vállalatot. Az ismeretlen összegért bekebelezett cég technológiája több tekintetben is hasznos lehet a VR-headset fejlesztők számára, azzal nemcsak a virtuális környezettel való interakció reformálható meg, de a VR-szemüvegek erőforrása is csökkenthető, a fejlesztők továbbá a megoldással rengeteg hasznos információhoz juthatnak hozzá.

A technológia hasznosításáról a HWSW cikkében olvashatsz bővebben!

5.
5.
kergabi83
#4: Sokan leírták a VR-t, pedig nagy tévedésben vannak. Én kb úgy látom, hogy a VR robbanás kezdeti pillanatában vagyunk. Persze mentségükre szóljon hogy ez Magyarországon/vidéken nem feltètlen látszik kristály tisztán. Külföldön szó szerint a csapból is a VR folyik. Németországban a napokban egy komoly áruházlánc 165ezerért kínálta az oculust, a vive 220ért ment. Pl. A Steamen kb naponta van fent új VR témáju program. Ami érdekes még, hogy a media markt példáúl egy saját VR demó kamiont épített 2016-ban és a cég által kiadott nyomtatott anyagok fele kb a VR-ról szól. Van egy tucat kb az asztalomon... :D
A poén meg az, hogy ma készülök megírni èletem első VR programját unityben, ami amellett hogy tök ingyenes, özön oktatóvideóval rendelkezik már ma is a neten.
4.
4.
Extol
Érdeklődéssel figyelem a VR fejlődését. Ez az eszköz számos téren hozhat áttörést, nem csupán a szórakoztatásban
3.
3.
arcadia
2.
2.
Formula1fanatic
Na ez már valami, ezzel egy újabb lökést adhatnak a VR-nak.
1.
1.
mestermagyar
Tudjátok, szerintem az Oculusban ugyan benne lesz mint ilyen cuki extra, de inkább esélyes az, hogy a facebook ott fogja használni, ahol webkamerához férhet hozzá. Szerintem arra a legjobb, hogy meghatározza mit nézel sokáig, és ezzel kifinomultabb reklámalgoritmust teremtsen.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...