Miyamoto-nak nincs ideje FPS-t készíteni

  • Írta: zoenn
  • 2012. június 14.
  • Videó
Link másolása
A Zelda, a Pikmin és a Mario atyja új terepen is kipróbálná magát - nevezetesen a belső nézetű lövöldözős játékok piacán, de elmondása szerint túl elfoglalt ahhoz, hogy a szándék ténylegesen megvalósuljon. Érdekes lett volna egy Nintendo által kreált FPS - maga a műfaj ott lesz a Wii U palettáján.

"Valójában szeretnék FPS-t készíteni, de nincs rá időm" - nyilatkozta nemrégiben a Nintendo kreatív szakembere, Shigeru Miyamoto a Kotaku magazinnak. Az öreg mester elmondta, leginkább a sajátos 3D-s perspektíva indította el fantáziáját, ahol a térben szét tudunk nézni és belső nézőpontból felfedezni. Egyelőre jegelnie kell a témát, mert túl elfoglalt.

Ellenben leszögezte, hogy a Wii U-n számíthatunk FPS-ekre, és a giroszkóppal felszerelt Game Pad-en egyedi módszerrel irányíthatjuk a lövöldözős címeket. A tényleges játékmenet a TV képernyőjén zajlik, míg a tabetkontrolleren kiegészítő funkciók nyílnak meg számunkra. Mindezt két emberrel végezve "nyilvánvalóan hatalmas fun". Az biztos, hogy a ZombiU hatalmas sikerrel számíthat a leendő Wii U-tulajok körében.

A Nintendo nyilatkozata szerint a Microsoft SmartGlass megoldása csupán egy apró betekintést nyújt a Wii U által ténylegesen nyújtott élménybe. A cég elnöke, Satoru Iwata egy másik interjúban elárulta, hogy nincsenek technikai akadályok a free-to-play játékok előtt Wii U-n. Lemezes és digitális formában is megjelenhet egy-egy produktum, a fejlesztők pedig akár a mikrotranzakciókra is berendezkedhetnek. Iwata elmondta, jelenleg ők nem terveznek belső fejlesztésű F2P játékot.

6.
6.
chirke
:DDDDDDDDDD p3ti..ez őrület!! sírva röhögök :DD
4.
4.
Jinbobo
nem olvastam el teljesen a hírt. Tehát jönne a Mario fps kinézetbe? :)
Megnézném Mariot ahogy shotgun-nal szedi le a teknőcöket:)
2.
2.
p3ti
Biztos hintázott a bőrszékében hogy : kéne csinálni vmi FPS-t ... majd 10perc múlva gondolt még1et hogy : csináljon a fa**om , úgyis gazdag vagyok :)
1.
1.
DON GONDOCS
Kell egy Wii-u, ezek a nintendo-s játék gépek, nagyon jók lettek (3ds/dsi).
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...