Bemutatkozott az Xbox IllumiRoom

  • Írta: fojesz
  • 2013. január 10.
  • Bejelentés
Link másolása
A Microsoft Research kutatói bemutatták az Xbox IllumiRoom nevű fejlesztést, ami arra hivatott, hogy a játékos teljes szobájából játszóteret csináljon, miközben összemossa a virtuális és a valódi környezetet.

Emlékszünk még a Microsoft szeptemberi szabadalmára, ami a játékos szobájából játszóteret csinált volna? Nos, a koncepció valóban létezik, az IllumiRoomot éppen most mutatta be a Microsoft Research, ami a látottak alapján igen meggyőző módon segíti a játékost abban, hogy az beleélhesse magát az éppen játszott programba.

Ahogy a videón is látható (a felvételen semmilyen spéci effektet nem alkalmaztak), a rendszer képes arra, hogy a játékot a tévé képernyőjén túl is kiterjessze: a játéktér nem ér véget a készülék kávájánál, a falon mindenféle fény, effekt vagy éppen a  kibővített látótér jelenik meg, hogy fokozza a játékélményt. Az IllumiRoom főszereplője természetesen a Kinect (itt a PC-s típussal dolgoztak), ami feltérképezi a szoba adottságait, ezen felül egy projektor is szükségeltetik hozzá, elvégre valamivel ki is kell vetíteni a látványelemeket.

A projekt egyelőre a Microsoft kutatóinál létezik, azt még nem tudni, hogy a Microsoft élesben bevetné-e, és ha igen, melyik Xboxban alkalmazná a fejlesztést. Mindenesetre az április végi ACM SIGCHI konferencián megint bemutatják az IllumiRoomot, akkor állítólag többet is megtudunk majd róla.

40.
40.
Xtras
27: nem tudom akkor minek vettél projektort?! én már a másodikat fogyasztom el, állandóan be van szinte kapcsolva, azon filmezek, azon tv-zek, azon játszok...villanyszámla nem vészes, izzót még nem cseréltem, pedig ez is nálam van 2 éve. Az előző, amit elajándékoztam még mindig megy, és abban sem kellett cserélni izzót. Persze, nem olcsó egy izzó, mert lehet az akár 40e Ft is, de nem ki birod 3-4 évente?
38.
38.
zoldmanoka
Ez egy hatalmas kamu, úgy mint a kinect ( volt kinectem, nem kell nekem esni, hogy nem ismerem ). Kérdésem : milyen alapterületű és burkolatú, festésű, külön játékszoba kell hozzá, hogy működjön ? Már csak azért, mert azt a kinectnél se propagálták túlzottan, hogy min 2-3 méterről működik, ja meg hogy eléggé pontatlan és a táncos játékokon túl gyakorlatilag használhatatlan. Remélem a microsoft majd fog árulni hozzá egy játékszoba építő kit-et is + lovét hozzá hogy mindenki elköltözhessen egy nagyobb lakásba vagy házba.
37.
37.
sebtapasz
nekem a hóesés volt a legfaszább benne, de odabasz! :)
36.
36.
Scoo
#28: Egy film átlagosan 1,5 órás míg egy játék, azaz egy darab játék, ha rövid is 10 óra!!!!

Ha napi 3 órát játszol (ami nem valami sok) 1000 nap alatt elfogy az izzó. Két és fél év és máris vehetsz újat.

Na megnéztem, az üzemideje egy top led izzónak 20000 óra. az mondjuk már egész jó. Az 2000 játék :D
Ha napi 3 órát játszol akkor 6666 nap múlva cserélhetsz izzót. Ha hat órát akkor 3333 nap, ami még így is majdnem tíz év.
Oké, meghajlok a számok előtt :)

De legalább belátom hogy nincs igazam. Más kérdés hogy magamnak kellett utánanéznem a számoknak, mivel adatokkal sose támasztja alá senki se a mondandóját, még ha igaza is van.
35.
35.
kharami
Full fehér falon szerintem kurva jó lehet!XDD
34.
34.
DevilGamer
Biztos drága lesz, de azért jó cucc.
33.
33.
giga321
Hát elég zavaró így ahogy nézem de idő után biztos megszokja az ember. Én nem költenék rá.
32.
32.
Josiix
Fasza cucc lesz, en imadom a Kinectet is es biztos vagyok benne hogy tudjak mit csinalnak, es egy jo dolgott fognak le tenni az asztalra!
29.
29.
dBLOOD
Remélem az erre készített játékok is olyan szintűek lesznek, mint a dbz kinekt meg a star wars kinekt! :D
28.
28.
Grabowsky30+
#25: Vegyél egy gyertyát meg egy könyvet az keveset fogyaszt és tönkre se megy! Ez nem lekezelés inkább egy vicc, de komolyan ha sírsz hogy sokat fogyaszt minek vetted??? Nekem is van projektorom, de még soha nem jutott eszembe, hogy azért ne nézzek egy filmet meg rajta, mert hú 43,50 Ft-al több lesz a villanyszámlám, és emelni fogja 0,75fokkal a szoba hőmérsékletét és elhasználok 2órát a 3000ből akkor ha elfogy akkor legalább 60-70ezret ki kell adnom új égőkre! Ne haragudj, de számomra egy baromság amit írtál! :)
25.
25.
Scoo
Van projektorom, de ritkán használom. Miért? Mert magas az áramfogyasztása, rengeteg hőt ad le, valamint egy bizonyos idő után megdöglik benne az izzó és annak a pótlása nagyon drága. Így számomra ez már most felejtős.

Valamint azt magyarázzák el hogy hogyan érik el a projektornál, hogy a tv-re ne vetítsen semmilyen képet, még fényt se.

VR sisakot, VR sisakot és harmadjára is VR sisakot a népnek!!! Annak jóval több értelmét látnám.
24.
24.
s912
#23: Így van.. Marketing.. Várjátok meg, hogy mi "sül ki" belőle..
21.
21.
s912
#19: De a 42-43mp-nél lévő vibrálás akkor sem "real".. legalábbis nagyon effekt szaga van.. A többit simán "elhiszem"..
19.
19.
mysterion
11.
11.
rossitibi
Előbbre lennének ha csinálnának normális 3d-s játékot szerintem.Mert ami most van az valami borzalom! Igaz az nem csak az xboxot érintené.De az ötlet nem rossz!
10.
10.
Grabowsky30+
Az ötlet szerintem jó, csak kíváncsi leszek a kivitelezésre és nem utolsó sorban az árra! Ez ugye nem lehet egy beépített cucc hiszem a hátunk mögül kell vetíteni, vagy ez csak maga a technológia és a vetítést egyénileg kell megoldani? A legalapabb mini projector is 60ropi szóval kíváncsian várom, hogy ez hogy fog kinézni!
9.
9.
jonyjok33r1991
Hát ez szerintem akkor lenne az igazi ha sima fehér fal lenne körülötte.
8.
8.
salamon.andras77
Ez kisse nevetseges, szoval a nagy fejlesztes egy projektor? Ha annyira nagyban akarom tolni a jatekokat akkor veszek egy sima projektort vga portal aztan rakurom a boxra. Azonkivul igy tvlvel egyutt nagyon irritalonak tunik, a gameplaybol kb alig lehet normalisan latni valamit. Inkább foglalkoznanak azzal, hogy az uj xboxnak jo starja legyen, es ne gyulladjon ki 2 ora jatek utan.
7.
7.
DON GONDOCS
Azért ez mégis jobb fejlesztés mint a kinect.
6.
6.
Pain
Inkább a VR sisak/szemüveg.
5.
5.
Lacek896
Szerintem nem rossz ötlet. Csak a bútorok miatt zavaró leginkább. Másik hogyha ez beépítve és nem későbbiekben bővíthető funkcióként jelenne meg pl. a következő konzol generációban akkor nem valami óccsó mulatság lesz.
4.
4.
laptopos
hát ez valami baromi jó...végre valami igazi újítás.Ebből lehet beszerzek majd egyet,ha jól megy a szekér.
3.
3.
Animejetix
Epi epi epi epi epilepszia veszély... Fuck yeah :)
2.
2.
randall13
Fuh, ez engem még így videón keresztül is zavart :\
1.
1.
Killerbee
Sok funkcionális haszna nem igen van. A projektor árából inkább nagyobb tv-t vennék.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...