Felvásárolta a Level-5 Keiji Inafune csapatát

  • Írta: fojesz
  • 2017. június 13.
  • Biznisz
Link másolása
A Comceptnek sok ígéretes játéka volt, de egyik sem ért el átütő sikereket. A Level-5 vette át a csapat munkatársait, az oszakai stúdió első fejlesztése egy mobilokra készülő projekt lesz.

Az E3-mal párhuzamosan fontos üzleti hír érkezett Japánból: a Famitsu számolt be róla, hogy a Level-5 felvásárolta Keiji Inafune fejlesztőcsapatát, a Comceptet. A 15 fős stúdió innentől kezdve Level-5 Comcept néven működik tovább, és Oszakában székel majd, első projektje pedig a 2018-ban megjelenő mobilos Dragon Colonies lesz.

Inafune 2010-ben alapította a Comceptet, és bár jó pár sikervárományos projektjük volt, egyik sem lett átütő siker. Kapásból egy törölt 3DS-es játékkal indítottak, míg a Yaiba: Ninja Gaiden Z és a Mega Man szellemi örökösének szánt Mighty No. 9 katasztrófa volt, holott utóbbit elképesztő várakozások előzték meg - erről tanúskodott a Kickstarter-kampány is.

A ReCore sem tudott kiemelkedő eredményeket felmutatni, a legjobb fogadtatást talán a PlayStation Vita-exkluzív Soul Sacrifice kapta. Inafune a bejelentés után jelezte, hogy a tokiói főhadiszállást be fogja zárni, azonban a még futó projektek mellett kitart - az nem világos, hogy a Red Ash-ből lesz-e valami.

1.
1.
McDuff
Mai napig nem értem, hogy keveredtek ezek a Microsoft házának tájára...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...