Rajongói remake-eket állított le a Capcom

  • Írta: pandaril
  • 2022. december 28.
  • Gyászhír
Link másolása
A kiadó az eredeti Resident Evil és a Code: Veronica nem hivatalos, rajongói remake-ek munkálatait állíttatta le jogi úton.

A remake-eket Briins Croft és Matt Croft, illetve DarkNemesisUmbrella készítették, a Code: Veronicából még egy demót is megjelentettek 2021-ben, azonban a Capcom idén decemberben kezdett el érdeklődést tanúsítani a projekt iránt, és mint kiderült, nem pozitív célzattal.

A fejlesztők elismerték, hogy a Code: Veronica assetjei és modelljei a hivatalos Capcom remake-ekből származtak, ami remek alapot szolgált a projektek támadásához. A másik lehetséges támadási felületet az szolgáltathatta, hogy bár maga a kész játék ingyenes lett volna, a fejlesztők elfogadtak PayPal és Kofi adományokat, igaz, a fejlesztők tagadták, hogy a kiadó hivatalos megkeresésében erről szó esett volna.

A rajongókat főleg a Code: Veronica törlésének híre érintheti rosszul, mivel az első Resident Evillel szemben ezt a részt nem tervezi remake-elni a Capcom.

9.
9.
crytek
#8: Rajongói demo... teljes game sose fog megjelenni.Mondják már az is csodának vehető hogy ez a demo elkészülhetett
8.
8.
sumblinker
Az első részhez is készült rajongói remake (a Gamecube verziót nem számítva):

https://youtu.be/LZtkQdLM1rc
7.
7.
Heldengeist
Sajnos az ilyen rajongói remake-eknek csak akkor van esélyük, ha titokban készülnek el és a megjelenéskor több csatornán keresztül árasztják el vele az internetet. Akkor már lehetetlen volana elásni.
6.
6.
GAMEROD
Mert az első részt tervezik remakelni? Annak örülnék. Mondjuk mindegyik jó lenne a RE5 előtti időkből, amiből még nincs remake. Zero, Code Veronica, Outbreak 1-2. Ha annyi multiplayeres próbálkozás volt, akkor az Outbreak simán eladható lenne a többivel ellentétben.
5.
5.
Kamukaze
#3: Már vártalak te szerencsétlen
4.
4.
hedzsooo
Verszemet kaptak, val'szeg keszitik mar/majd a hivatalos remake-t, elo a penztarcakat... ;) A Capcom (is) ilyen volt mindig is. :-)))

Vannak kiadok/jatekfejleszto studiok akik megfernek/kifejezetten akar orulnek is a rajongok altal keszult tartalmaknak (Mod, overhaul, vagy akar pl. remake,v. uj jatek de ugyanabban a vilagban jatsszodik, stb.), akar a teljes jatekoknak is de Capcom nem errol volt hires korabban sem.
3.
3.
crytek
#1: Aki buta az vessen magára. Sosem készült el szinte egy ilyen project sem..bolond is aki ilyenbe belekezd.

Nem mellesleg ez bőven egy burkolt Code Veronica Remake bejelentés :) Végre. Az alap irányítása egy moslék így ha ezt is RE2 irányítással készítik végre lehet is vele játszani majd
2.
2.
sumblinker
Ugyanígy járt anno a Tomb Raider Anniversary 2. része is. :/
1.
1.
Kamukaze
Jöhetnek a károgók, hát mert hogy ez az üzlet.. Szerintem akkor is köcs*gök! Ráadásul még meg is várják, hogy egy adott stádiumba érjen a project. Én személy szerint kifejezetten örültem volna neki, mert az egyik kedvenc részem volt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...