A Sony attól fél, hogy a Microsoft szabotálja a Call of Dutyt PlayStationön

  • Írta: zoenn
  • 2023. március 9.
  • Hír
Link másolása
A japán konzolgyártónak továbbra sem tetszik az, hogy a Microsoft fel akarja vásárolni az Activision Blizzardot, szerinte elképzelhető, hogy a Call of Duty szándékosan rosszabbul fog futni a jövőben PlayStation platformokon.

A Sony új dokumentumokat nyújtott be az Activision Blizzard tervezett felvásárlásával kapcsolatban, melyben aggodalmát fejezte ki az Egyesült Királyság versenyhivatalának a Call of Duty esetleges szabotálása miatt. A japánok szerint az üzlet nyélbe ütése után a Microsoft szándékosan olyan Call of Duty-portokat adhat ki PlayStationre, amelyek rosszabbul futnak majd, mint Xbox platformokon.

A Sony amiatt aggódik, hogy PlayStationön hibáktól fog hemzsegni a Call of Duty, amiket ugyan a Microsoft orvosolni fog, de szerinte a frissítések túl későn érkeznek meg, emiatt a játékosközösség elveszítheti a PlayStationbe vetett bizalmát. A gyártó tehát attól fél, hogy mivel az ő platformjaikon rosszabb teljesítményt nyújt a lövölde, a játékosok úgy döntenek, hogy Xboxra váltanak emiatt.

És ez még nem minden! A Sony olyan portokat vizionál, ahol "korlátozzák, lerontják vagy egyszerűen nem fektetnek kellő energiát a PlayStation többjátékos élményébe", figyelmen kívül hagyva az adott platformra jellemző funkciókat. Szerintük ha a játék a Game Passbe is bekerül, az ronthatja annak esélyét, hogy a jövőben a saját PlayStation Plus szolgáltatásán keresztül kínálja a Call of Dutyt.

A Microsoft válaszában visszautasította kritikákat, garanciát vállal az Xbox és a PlayStation közti egyenlőségre, és arra is, hogy a Call of Duty elérhető legyen több mint 150 millió játékos számára más konzolokon és felhőalapú streaming platformokon amint az ügylet lezárul. Egy másik nyilatkozatban pedig kitért arra is, hogy a jövőben azon is dolgoznak majd, hogy a lövölde natívan fusson Nintendo Switchen is, hiába van korosodó hardver alatta.

37.
37.
norbi27
#36: "Szerintem az elmúlt 5 évben nem láttam vidd végig a játékot acsikat 20% felett, röhejes"

Nemrég fejeztem be az Ori and the Will of the Wisps gamet és talán 33% vitte végig, pedig nem könnyű.
36.
36.
crytek
#35: "Ugyanakkor sok játék mire GP-be kerül, már 10x volt akciós..."

Szerencsére én nem tartozok a "jaj azonnal toljam végig mert csak" emberek csoportjába.
(És akkor most egy jó nagyon hazudtam is mivel hiába fogy bármiből 20 millió jó ha 2-3 végigviszi őket..ezért én rohadtúl nem is értem ezt a vedd meg paraszt teljes áron ömlengést..Én játszani veszem a játékokat hogy VÉGIGVIGYEM őket. Nem 5 percet tolni azt dobom a fenébe.Szerintem az elmúlt 5 évben nem láttam vidd végig a játékot acsikat 20% felett, röhejes)

Ezért überjó a pc hogy léteznek bundlek. 2500 játékom van + ott a ps plus premium ami hozzáad még rengeteget na és ugye a game pass.. Az ezer éves címeket se fogom soha letolni mindet mert annyi van. Pont ezért nem is érdekel hogy jaj azonnal toljam le mert csak dolog.. én pl GTA5-re is mióta várok...majd egyszer eljut hozzám is
35.
35.
delphijos
#32: Én egy szóval nem mondom hogy nem éri meg a GP -nagyon is - de ez:

"mivel ha csak 3 játékot tolok le havonta akkor is 5000 miközben a 3 game 0 day ára 90k körül lett volna"

azért erős csúsztatás. Ha egy játék nem MS "érdekszféra" akkor azért a 0 day GP megjelelenés esélye minimális. Ha meg valószinű jó game, és "garantált" a siker, akkor meg szinte 0.Nem mondom hogy sose fordul elő, de erre számítani... Ez kétféle megközelítés. Ha valki olyan játékos hogy KONKRÉT játékkal akar játszani MEGJELENÉSKOR, és az a game nem MS , akkor azért ne arra készüljön hogy 0 day GP lesz a játék. Aki tud várni, és "mindegy" mikor tud egy játékkal játszani, annak aranybánya a GP. Ugyanakkor sok játék mire GP-be kerül, már 10x volt akciós...
34.
34.
crytek
#33: Soha nem írtam ilyet amit mondasz. Nekem nem a mennyiség kell nekem játék kell és hogy ne kelljen a pénzem felesleges égetni
Ha a game passba csak 50 game lenne és csak havi 2-3 újdonság kerülne bele akkor is fizetném. Mivel mi a fenének fizessek valamiért 30 ezret ha letolom/elfelejtem havi 556-2250Ft-ért? Lehet másnál ez életcél vagy létfontosság vagy alap neveltetés vagy tudja a fene ,hogy mindig költsd el a pénzed mindenféle baromságra.. Hát nálam ez sose volt és sose lesz így.
Többször leírtam nekem egy game nem egy vallás egy istenhit hogy áldozzak felé. Másnak ezekszerint az :)

Az nvidia miért volt monopol helyzetben? Az nem monopol hogy jobb VGa-kat gyártott és ezerszer nagyobb mint az amd.. monopolba akkor lenne ha ő lenne az egyetlen a piacon
33.
33.
csoki0619
#32: A növekvő bevétel nincs összefüggésben a színvonal növekedéssel, lásd Netflix.
Főleg ha monopol helyzetet alakítasz ki, lásd Nvidia, Intel hosszú évekig.

De felesleges a vita, alapjaiban gondolkodunk másképp dolgokról, én a minőséget előrevalóbbra tartom a mennyiségnél, nálad ez nem feltétel, csak minél többet kapj minél kevesebbért.
32.
32.
crytek
#31: Baj van az erőben... bevételről hadoválsz később meg minőség romlást akarsz most akkor melyik lesz dönts már el.Ugyanis ha szart adsz el nem lesz bevételed se főleg gáz ha az a cél. Szerintem te se hiszed el amiket leírsz,de poénnak jók.
Nem a 556ft-ért vagyok oda.Sonynál ez 2250/hó azaz a 4x-ese. Én a játékokért vagyok oda hogy nem kell csilliárdokat költenem rájuk. Ha 5000 lesz a havídíj akkor is fizetni fogom mivel ha csak 3 játékot tolok le havonta akkor is 5000 miközben a 3 game 0 day ára 90k körül lett volna.

"Hány MS exkluzív minőségi játékot kaptunk" Kettőt kérlek. És? Ezért vesz meg mindenkit akit tud hátha mások képesek több jó címet letenni az asztalra.
31.
31.
csoki0619
#30: Itt a felvásárlásról volt szó, ne tereld el a témát. Kutyát se érdekli, h a Gamepass melyik fejlesztőn mennyit segített, főleg számok hiányában ez csak filozófálás. Az MS próbál bekebelezni minden jól menő franchise-ot, mert ehhez értenek. Ha valami pénzt termel, mit csináljunk? Vegyük meg, facsarjuk ki belőle a legtöbbet, ha meg már nem termel, beszántjuk és sóval szórjuk be(Nokia, Mixer, Kinekt stb.). Én nem akarok elfogult lenni, de a Sony-ban bár becsülöm, h próbálkoznak. Hány MS exkluzív minőségi játékot kaptunk az új generáció megjelenése óta és mennyit lökött ki magából a Sony?

Nem fogsz te se, mi se és az ipar se jól járni, ha hagyjuk, h ezek a gigacégek alakítsák a játékipart. Te most oda meg vissza vagy a GP-ért, ódákat zengsz róla,mert ez neked egy megtestesült álom, h 300 forintért kapsz több ezer játékot. Azzal azért tisztába vagy ugye, h ez a bőven mínuszos, veszteséges időszaka a Gamepassnak és azért próbálnak maguk alá vonni mindent is, mert ha elérik h csak náluk játszhass bizonyos neves címekkel, akk még talán majd elkezd bevételt is generálni az egész, és onnantól kezdve jöhetnek a szigorítások, az áremelések, a romló minőség.
30.
30.
crytek
#29: De ez nem millió dolog. Ez egy szolgáltatás. Itt most nem azon kell agyalni hogy jaj mmo legyen a game single helyett azt hátha 1 hét után a kutya se lézeng a szervereinken meg ilyenek.
Mire kijön egy game már tonnányi cikk video akármi van róla. Ezek a cégek nem vakok egyik se. Látják hogyan reagál a nép a játékaikra..lásd a rockstady moslékja tolják mert nagy a hőzöngés..de hiába az jobb már nem lesz mert az alapoktól elkúrták. És tudnak dönteni hogy ez most kasszasiker lesz akkor már az első héten eladhatunk 2-6 millió db-ot ..vagy ha nem olyan jó akkor agyalhatnak lehet jobb ha a ms ad nekünk előre 10-15millió $-t és egy dekát se kellett ehhez eladnunk ( ami amúgy egy nulla a játékiparban mert 60$-os cím esetében 250000db eladás..ezt kb bármi jó cím tudja már előrendelés alatt is) És itt a lényeg a ms szerintem senkinek soha nem adott többet ennyi pénznél..és ezen is látható hogy ez a szám hihetetlenül jelentéktelen össze mind $-ilag mind pedig eladási db számban MÉGIS beteszik a cumot akár über cégek is..
29.
29.
delphijos
#28: Na látod, erről beszélek. Nem is figyelsz mit mond az ember. Azok a “nagy tudású” emberek se jósok meg jövőbelátók. Most soroljak fel egy csomó dolgot - csak a gaming üzletben, de ha messzebb megyünk még millió van - amibe egy valag pénzt pumpáltak aztán nem jött be ? Egy csomó cég bukott bele olyan döntésekbe amik végül nem bizonyultak jónak. Persze, egyik se “direkt” akar kiszúrni magával, persze. A másik meg az hogy nem azt mondtam hogy ez a CÉGEKNEK lesz rossz - én se láthatom hova fut ez ki - de hogy a játékok minőségének nem tesz jót hosszú távon az biztos. Ugyanúgy mint a video streaming. Futószalagon készül egy CSOMÓ a film / sorozat, hogy VÁLASZTÉK legyen. Aztán ami egy kicsit nem sikeres, kapja a kaszát.
28.
28.
crytek
#27: Én ezt nem így látom. Mint korábban sokszor írtam ez az ipar a pénzről szól te is tudod ,látod hiszen le is írod.
Hidd el ha nem lenne ebben pénz SENKI se csinálná. Direkt bukást saját cége bezárását a game pass miatt egy db cég se tennék kockára. Nem bolondok ezek nálunk ezerszer nagyobb tudású emberek dolgoznak ezen akik tudják miért éri ez meg.

Itt van pl a friss Atomic Heart. Új cég első játéka ráadásul orosz amit most trendből gyűlölni kell.. Ők ezt nagyon jól tudják így betették ide ha a játékuk totál bukás lesz meg meghurcolják őket akkor is az az összeg már a zsebben amit a MS fizetett nekik a game passért. Hogy ez mennyi sose tudjuk meg ,de hogy nekik megérte az biztosra vehető.
A saját címekkel meg még egyszerűbb mivel az te csináltad mindent tudsz fillérre pontosan mi mennyibe fájt. Ott van pl a Forza 20 millióan probálták ki..ha ebből csak 7 millió az eladás a többi game passba tolja akkor is bőségesen visszahozott minden pénzt már.. sőt azóta a 20 millából lehet még megvette több is mint 7 a game pass mellett és még ugye évekig piacon lesz vehetik mégtöbben.
Egyszerűen nem látom annak értelmét hogy valaki látja hogy az első berkott játékomon nagyot buktam a game pass miatt (ilyet gyak senki se mondott eddig) de a következőt is belerakom.

Ez "parasztosan" olyan mint a piramisok jók szépek misztikus jó róluk beszélni azt a mai emberiség kb azt tudja biztosan hogy követkből épültek minden más csak humbug meg találgatás amiben valaki vagy hisz vagy ne. Nos a game pass is ilyen annyit tudunk VAN és bárki aki akarja beteheti a cuccot ha a ms elég zsetont ad..ennyi többet ennél sose fogunk tudni hacsak nem engedik meg valakinek a ftos összeg közlését és nyilvánosságra hozatalát.
27.
27.
delphijos
#21: Én nem szoktam személyeskedni. Azzal sincs gond ha leirod a véleményedet. De azért néha nem ártana hogy ha valaki reagál, akkor odafigyelnél mit mond, mert nem biztos hogy “baszogatni” akar Én már megpróbáltam rávilágítani, hogy az ilyen felvásárlások azért aggályosak, és azért vizsgálják őket, mert több forog kockán minthogy nem jön a COD PS-re. Ha ez nem lenne, mára 3-4 megacég kezében lenne kvázi minden. ( már így is vannak olyanok, akik gyakorlatilag “bármit” megtehetnek, és persze ilyenkor meg ezért megy a sírás ) És elhiheted hogy nem lenne jó. Persze, ben e van az is hogy a kormányok is tartanak ettől , de hosszú távon mi se járnánk jól. Még igy is szinte esélytelen egy jó ötlettel / termékkel a piacon maradni, mert felvásárolnak, és a terméked vagy eltűnik ( van hogy a konkurencia megszüntetése csak a cél ) vagy egész más lesz belőle. És a nagy dinoszaurusz cégek óhatatlanul “lassabbak” , van egy csillió részleg, vagy nem törődnek eléggé valamivel, vagy akár egy tollvonással becsukják. És egyáltalán nem kizárólag az MS-ről van szó, de ha visszanézel csak neki hány ilyen esete volt… és a játékiparban ugyanúgy nem számíthatsz jobbra. Ne csak rövid távon nézd…. Mint ahogy maga a GP szerű előfizetéses “library-k” se biztos hogy hosszú távon nem teszik majd tönkre a minőséget. Hiszen itt elsősorban a mennyiség a lényeg. Egyszerűen nem éri meg nagy költségvetéssel csinálni EGY játékot és betenni ide, amikor abból a pénzből készülhet ÖT.
26.
26.
crytek
#25: Pásztor vagy hogy terelsz?
25.
25.
honest guy
#24: Mindeki szembe megy veled az autópályán, ugye?

:D
24.
24.
crytek
#23: Nem kell pánikolni meg magyarázkodni. A kommentjeitek magukért beszélnek. A vak is látja hogy only kötekedni meg szémélyeskedni akartok csak. Amikor szóba se kerül semmi ami miatt állítólag utálnak sokan akkor is ez van szóval ja
23.
23.
honest guy
#21: "napi személyeskedést nehogymár kihagyjátok"

Brühühühü. Megint báncsák a kis krájteket....
Ezerszer le lett írva, hogy nem a véleményeddel van baj. Vagy direkt úgy csinálsz, mintha nem értenéd mi a baj a parasztkodásoddal, vagy tényleg ennyire fogyatékos vagy.
22.
22.
csoki0619
#21: De akk kinek írod ide? Ne reagáljunk rá, meg ne személyeskedjünk, ne is vegyük figyelembe, de akk kinek íródnak ezek az összetett gondolatok? Magadnak?
21.
21.
crytek
#20: Kiirom amit gondolok, erre jöttek létre a világon mindenhol a komment szekciók. Bár lehet neked ez újdonság.
Abszolút nem kötelező senki írására kommentelni, de ugye mindig meg kell tenni mert a napi személyeskedést nehogymár kihagyjátok
20.
20.
csoki0619
#19: Azért van ott a neved minden cikk alatt, az összes portálon, mert téged senki nyomora, véleménye nem érdekel? Akk ezek az agymenések kinek íródnak?

Attól, h te egy öntelt kis buckalakó vagy, attól még a világ sokkal összetettebben működik. Ettől függetlenül leírhatod minden cikk alá, h mennyire k.b.szottul szeretsz ingyen élni, szíved joga, csak aki K.rvának áll az ne csodálkozzon, ha megba...ák. (lehet moderálni) :-)
19.
19.
crytek
#18: Ebben az iparban nem is kell többet látni, mintsem minél több játékot lehessen csapatni minél olcsóbban.

Bár szó se róla lehet neked más számít de én csak magamat nézem más nyomora valahogy nem érdekel
18.
18.
delphijos
#12: Bele ne menjetek ebbe a témába Crytek-el. Hiábavaló fáradozás lenne. Kb. egy 13 éves gyerek szintjén annyit lát hogy “minden jön háromszázé’ GP-be”
17.
17.
zoli12i
#16: Bethesda címekre is ígérték, hogy mindenre jönnek…
MS sok mindent ígérget, aztán mindig máshogy lesz.
16.
16.
crytek
#15: Pont ezt mondja a MS is hogy hülyék lennének nem kiadni a szajrét oda. Csak a debil sony hiszi azt hogy a ms nem akarja ezt.
15.
15.
zoli12i
#10: MS-nek lesz mi miatt izgulnia, mivel a cod játékosok majdnem fele PS konzolon van…
14.
14.
Parano1d
#10: Az eladások jelentős része PS-en történik, ha nem jelenne meg oda a játék, az MS-nek ugyanannyira fájna.
13.
13.
crytek
#12: Biztos földhöz verne engem... Nekem a lényeg ne kelljen megvenni szóval lehetne 5000/hó is.. Akkor is fizetném
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...