Több mint 8,4 millió példányban kelt el a Horizon: Forbidden West

Link másolása
A Guerrilla Games ma ünnepli a 20. születésnapját: megosztott néhány adatot a legismertebb videójáték-sorozatáról, a Horizon-franchise-ról.

A mai napon lett 20 éves a Guerrilla Games: a PlayStation hivatalos weboldalán egy blogbejegyzésben emlékeztek meg a neves évfordulóról. Ebben a rövid írásban szó esett a 20 év alatt fejlesztett videójátékokról, többek között a Horizon-franchise eladási számai és az elért mérföldkövei is terítékre kerültek. Aloy kalandjaival már világszerte rengeteg játékos megismerkedett, így a közölt adatok nem érhetik váratlanul az olvasót, de az tény, hogy lenyűgöző teljesítményt produkáltak. 

2023. április 16-ig több, mint 32,7 millió darabot adtak el a Horizon-játékokból összesen. Ezen kívül még több millióan játszottak velük a PlayStation előfizetéses szolgáltatásain és egyéb akcióin keresztül is. Például elérhetőek voltak a PlayStation Plus-on és a Play at Home-on vagy a Sony 2020-as megmozdulása alkalmával is, amikor a világjárvány miatt tettek elérhetővé ingyenesen videójátékokat a karanténban ragadt embereknek. 

A Horizon: Forbidden West eddig "csak" 8,4 milliós eladási számokat produkált, amivel még mindig eléggé le van maradva a 2017-es Horizon: Zero Dawn-hoz képest. Ez utóbbi már átlépte a 20 millió eladott példányszámot, azonban ehhez a játék PC-s portja is nagyban hozzájárult. 

E számok mellett azt se felejtsük el, hogy készülőben van a franchise élőszereplős Netflix-sorozata is, ami egy újabb játékoshullámot juttat majd el a címekhez. 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...