Földönkívüliekkel és iszonyatos árakkal ünnepel a Star Citizen

  • Írta: pandaril
  • 2023. június 19.
  • Hír
Link másolása
A hivatalos meg sem jelent játékban most ünneplik az első kapcsolatfelvételt egy idegen civilizációval, aminek apropóján most is vaskos összegeket hagyhatunk a fejlesztőknél.

Ha valaki azt hallja, hogy Star Citizen, akkor sok minden eszébe juthat. Lehet ez a már több mint egy évtizede tartó fejlesztés, vagy az a tény, hogy a játék elkészítése eddig több pénzt emésztett fel, mint a GTA V, a Red Dead Redemption 2 és a Cyberpunk 2077 fejlesztési költségei együttvéve, hogy a még nagyjából belengetett megjelenési dátum teljes hiányát ne is említsük.

Most pedig az ünneplés miatt lehet hallani a Star Citizenről. Az in-game lore szerint az emberek a Davien rendszerben találkoztak először egy idegen civilizációval, akikkel hamar békemegállapodást is kötöttek, ennek a kapcsolatfelvételnek az ünnepe az Alien Week. Bár az idegenek személyesen még nem jelentek meg a játék jelenlegi, támogatók által játszható változatában, a hajóik már elérhetők, és az ünnepi hét során általában kedvezményesen megvásárolhatóak is. Az idei ünnep során azonban most különböző kozmetikai festéseket vásárolhatnak az adakozók a már meglévő hajóiknak.

Persze, megvehetők az idegen űrhajók is, ha beszámítjuk a meglévő hajónkat, akkor valamivel olcsóbban. A legolcsóbb, már a játékban lévő hajó a Banu Defender, ez "csak" 250 dollár, 200, ha beszámíttatjuk a korábbi hajónkat. 650 dollárért a miénk lehet a Banu Merchantman, igaz, ez a jármű még nincs a játékban. Az abszolút kezdőknek van még ezen felül egy start pack, ami csak 132,6 dollár, ami azért is jó vétel, mert a hajó mellé jár még a festés is. A fenti csomagokban csak a hajót kapjuk.

Természetesen a Star Citizen abszurd árai és a költségei eleinte kritika, ma már inkább gúny tárgyát képzik a nem hívó játékosok körében, azonban a tény, hogy több mint 580 millió dollárt szedett össze a Cloud Imperium Games, nem akármilyen teljesítmény.

15.
15.
Heldengeist
#14: Az a baj, hogy a marketing/hype teljesen felülírja az emberek értékérzetét. Rengetegen költenek rengeteg olyasmira, amire néhány éve egy fillért sem adtak volna. Legyen az Messi, vagy egy digitális űrben repülő digitális luxusapartman, amikről elvárnánk, hogy játékkal értelmes időbefektetéssel feloldható legyen és ne a félkarún kelljen megnyerni vagy valódi pénzzel megvenni.

Nyilván úgy pazarolja valaki az erőforrásait, ahogy akarja, nekem is volt streaming előfizetésem, de a kérdés az, hogy tényleg akarja-e vagy belehajszolják.
14.
14.
delphijos
Természetesen én sem költenék ilyesmire, de ettől függetlenül nem értem ezt a fajta “háborgást”. Persze, ha valaki teszem azt a gyerekétől vonja meg a kajapénzt az gáz, de amúgy meg mindenkinek a maga pénze. Lehet hogy valaki semmi mással nem játszik csak ezzel. A való életben az emberek nem költenek vagyonokat haszontalan dolgokra ? Egy FIFA-ban nem hagynak egy csomó pénzt hogy egy Messi-t vagy tudom is én kit nyissanak ? És ugyanezt minden évben. Ez van, fogyasztói társadalomban élünk , az emberek felesleges dolgokra költik a pénzüket. Ez -főleg nekünk- talán sokkal furcsább… Sose próbáltam a játékot, nem tudom jelenleg milyen állapotban van, de valamit csak nyújt ezeknek az embereknek.
13.
13.
GAMEROD
Régóta is készül, plusz egy virtuális világba épeszű embert nehéz lesz rávenni hogy észnélküli összegeket fizetgessen. Ráadásul úgy, hogy ha lelövik előbb vagy utóbb a szervereket akkor megy minden a kukába. A következő lépés mi lesz? Ha megsérül a játékban egy hajó, akkor szintén pénzért lehet majd mejavíttatni, ha totálkáros lesz akkor pedig újat kell venni? Vagy már így is van?
12.
12.
hedzsooo
#11: Nincsen belole meg beta sem, tovabbra sem, tessek mar elhinni hogy meg mindig Alpha (Alfa) verzioi vannak a SC-nek...

Amugy meg ja, ezert sem ertem en sem akik USA dodoban koltottek mar benne tobb ezret is siman.... De hat nagy az a bizonyos allatkert ugye, aki meg hasznot huz az ilyen emberekbol, elad barmit nekik, azt is vhol megtudom persze erteni.
11.
11.
Doomsayer
Láttam erről egy bétázós gameplay videót, méghozzá olyat, hogy valaki megmutatta a limitált példányszámon belül is limitált színű luxus space yachtját, ami (nem tudom) egymillióba, vagy félmillióba került forintra átszámolva. Több emelet, uszoda, billiárd, bár, szállás, satöbbi, satöbbi, kb úgy kell elképzelni, mint egy amerikai milliomos házát, csak űrhajó és vagy 20 ember biztos elfér rajta. Jól nézett ki egyébként, vagy valami...

De itt szerintem tényleg az van, hogy az emberek úgy veszik ezeket a presztizs játékbeli tárgyakat, hogy megmutogathassák, hogy nekik van, neked meg nincs, mint ha nem játékbeli tárgy lenne, hanem valódi. És ha a haverja vagy és játszol vele együtt, akkor mehetsz vele az ő hajóján és dícsérgetheted. Vagy nézheted a youtube-on a videót, mint én és mondhatod, hogy jól néz ki, vagy valami.

Az a para, hogy itt egy kicsit már az is túltolja, aki eladja, de aki megveszi, az rettenetesen túltolja, mert itt még arról sincs szó, hogy halmozza a földi javakat, hanem csak arról van szó, hogy halmozza a nagy büdös semmit. Mi több, ez rendes tékozlás és akkor már találna az ember mást is, amire elköthetné a pénzét. Ott van pl a France Mutombo alapítványa (afrikaert.hu), ahol havi 5000 Ft-ért vállalják egy nincstelen kisgyerek etetését és iskoláztatását, akinek így sokkal több esélye van arra, hogy önellátó felnőtté tudjon válni. Vagy hasonlók. Lehet, hogy ettől nem lesz űrhajód, de ez a pénzed nem veszik el, hanem csak gazdagabb leszel tőle.
10.
10.
BrockSamson
Mindenki arra kolti a penzet, amire akarja, de ha most jelenne meg a jatek, es tegyuk fel olcso lenne, akkor is vonakodnek megvenni, mert tudnam, hogy egyesek mar honapok/evek ota grindolnak benne es/vagy valos penzert vasarolnak hajokat (tehat elonyt). Ha ok megjeleneskor kulon szerverre kerulnenek az naluk csapna ki a biztositekot, ha viszont osszeeresztik oket az uj jatekosokkal, akkor lenyegeben egyfajta felsobb kasztkent uralkodnanak a jatek vilagaban. Nem tul csabito gondolat.
9.
9.
Spazz Maticus
#8: Pre-order, évekig játékok bétában persze full árazassal,+ alfa/béta-teszternek használt játékosbázis, haszontalan skin-ek, egyeb csillivilli pénzért, online boltok, fizetés játékon belül, nyilvánvaló ptw tartalmak, megjelenések előtti reklámok kamu tartalommal, downgrade-ek, stb, stb...

Az első mondatod tökéletesen igaz. Én ezek arányáról beszéltem a gamertársadalmon belül.

Hogy szerintem kicsit kezd magas lenni...XD
8.
8.
crytek
#7: Hülyíteni csak az eleve hülye embereket lehet. Az meg nem a játékipar hibája ha valaki alapból debil ők szimplán csak kihasználják ezt.
7.
7.
Spazz Maticus
Egy normális ember számára ez a játék már régóta a vicc kategória kellene hogy legyen, valójában szerintem leginkább ez a Star Citizen "saga" a játékostársadalom számára inkább egy rendkívül kínos jelenség, egy igazi tükörkép, amibe belenézve el kellene gondolkodni.
Ez egy hatalmas felkiáltójeles felhívás a játékgyártók felé hogy :
Hülye idióták vagyunk ! Önérzet, hosszútávú memória, és önüralom nélkül ! Ide nekünk minden szar PR-fogást, hype-ot, reklámot, megveszünk mindent !

El is indult a jó része ebbe az irányba. A SC "fáklyaként" mutatja az utat nekik, mennyire lehet behülyíteni sokakat a felhype-olt semmikkel...
6.
6.
hedzsooo
#4: Azert minimum a fele szerintem csak az alapjatekot vette meg, + de kb. az 50%-a tamogatoknak szerintem is atesett a lo tulso oldalara. Vannak pl. FB-on is SC csoportok, aztan ott tobb tag is irja rendszeresen, hogy eppen milyen hajora koltott a meg el nem keszult jateknal tobb szaz dodot..., akar tobb alkalommal is. Szoval akar mar tobb ezer dollart is beletolt. Meg akar olyan hajokba, jarmuvekbe, amik meg keszen sincsenek, semmilyen formaban nincsenek meg a mostani alfa/korai-verziojaban a Star Citizennek. :))) Kicsit nehez nekem is elhinnem h barmennyire legyenek gazdagok, ne lenne jobb helye a penznek, na de ez van, roviden
5.
5.
DragonBleacPiece
ilyen hulladékokat pénzelnek ,a World of Darkness bezzeg megbukott
4.
4.
sasncore
Durva, igazi függők pénzelik, ki tudja hány hozzátartozó család szív az ilyen szar emberek miatt.
3.
3.
crytek
Starfield itt lesz nekünk az legalább elkészül(t) a mi életünkben. Ez kb annyival lesz több hogy szebb meg aprólékosabb. Engem is csak a single része érdekelne.
Elképzelni se tudom azt miért nem adják ki
2.
2.
Extol
Nem sok értelme van, ez kb egy NMS az elit részére. Ha nem ismerem nem is fáj az ára se a játék hiánya
1.
1.
hedzsooo
Brutalis projekt szerintem is! Azert abban bizom hogy megelem meg legalabb az egyjatekos mod teljes verziojanak a megjeleneset, mert a Squadron 42-t azert tolnam nagyon szivesen mar. Mivel leginkabb az erdekelt engem a legelejetol fogva is, az MMO SC helyett, amire ugy sem lenne rendesen idom. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...