Az Activision felvásárlásával Game Passre kerülhetnek a régi Transformers-játékok

  • Írta: szlav
  • 2023. július 30.
  • Hír
Link másolása
Legalábbis ennek örülne a legjobban a Hasbro. A hetedik konzolgeneráció idején számos sikeres Transformers-játékot küldött piacra az Activision- Ezek a címek hamarosan szintén a Microsofthoz kerülnek.

Szép és jó a Call of Duty, de az FPS-franchise csak egy apró részét képezi annak a kincsesládának, ami a Microsofthoz kerül, ha lezárul az Activision Blizzard King felvásárlása. Nem sűrűn kerülnek szóba például az Xbox 360-as éra Transformers-videojátékai, melyeket rendszerint szintén az Activision küldött piacra.

A sokak által már elfeledett címek közt olyan jóságok (és kevésbé ütős címek) találhatók, mint a Transformers: The Game, a Transformers: War for Cybertron, a Transformers: Fall of Cybertron, a Transformers: Dark of the Moon vagy a Transformers: Rise of the Dark Spark. Ezek java már rég nincs forgalomban a digitális piactereken, illetve lemezes formában is úgy kell kutatni utánuk. Ezen a Hasbro nagyon szívesen változtatna.

A robotból autóvá alakuló játékfigurákat és a hozzájuk köthető komplett IP-t birtokló vállalat képviselői a San Diego Comic Conon válaszoltak a rajongók kérdéseire, itt pedig szóba kerültek a régebbi Transformers-videojátékok is. A vállalat emberei elárulták, hogy nagyon örülnének neki, ha az Activision felvásárlásával ezek a címek is új életre kelhetnének az Xbox Game Pass könyvtárában.

Igen ám, de ez még a Hasbro jóváhagyásával sem olyan egyszerű művelet, mint ahogy azt elsőre gondolnánk. A beszélgetés során ugyanis kiderült, hogy az Activision szakemberei jelenleg nem tudják, hogy pontosan melyik régi merevlemezeken porosodnak a játékok restaurálásához és az online támogatás felélesztéséhez szükséges fájlok. Bármennyire is ciki, ez a jelenlegi helyzet.

A Hasbro emberei tehát jelenleg abban reménykednek, hogy a felvásárlás véglegesítésével a Microsoft és az Xbox szakemberei átfésülik majd az Activision régi archívumait és szervergépeit, ők ugyanis nagyon örülnének neki, ha újra az előtérbe kerülnének ezek az egyre nehezebben hozzáférhető címek.

13.
13.
zsocc-nrg
#10: A Wolfenstein-t tényleg visszapakolhatnák a digitális piacterekre, imádtam ezt a játékot
12.
12.
Heldengeist
#11: Nem, azért tűnt el, mert a konkrét játék jogai az Activisionnál maradtak, a franchise jogai meg mentek a Bethesdához. Az ActiBlizz felvásárlással viszont a Microsofthoz kerül minden.
11.
11.
crytek
#10: De az volna nem véletlen tűnt el a süllyesztőben.
Időszámításunk előtti játékot meg pláne nem fognak visszarakni :)
10.
10.
Heldengeist
#9: Nem lenne felesleges, Wolfensteinből meg csak egy van, aminek szimplán Wolfenstein a címe.

Wolfenstein
9.
9.
crytek
#6: Enemy Territory: Quake Wars felesleges lenne , Wolfi melyik nincs fent steamen?
Remélem minden is jön steamre majd starcraft warcraft stb
8.
8.
gegory
Azért a Transformers: War for Cybertron és a Fall of Cybertron egyik legjobb TF játék és elégé gáz, hogy lekell kalózkodnia ha játszani akarna az ember vele. Főleg a mocsok kapitalista Activisionnek fáj a legjobban ez ;)
6.
6.
Heldengeist
Le vannak szarva. Sokkal jobban érdekel, hogy ha az Activision és a Bethesda is náluk van, visszakerül-e Steamre az Enemy Territory: Quake Wars és a Wolfenstein.
5.
5.
Asshya
Kb. mint halottnak a csók, annyit ér pár robotautós játék (ismét óvoda színvonal) GPnek off!
4.
4.
hedzsooo
Anno megvettem mindet Steamen, igy nalam szerencsere jatszhatoak, tenyleg van 1jopar egeszen jol sikerult TS jatek az utobbi 1-2 evtizedbol. Azt hiszem, h most csak a Devastation erheto el Steamen. War + Fall of Cybertron van meg meg nekem Steamen, mindketto kiraly
3.
3.
hedzsooo
#1: Kar, hogy ide nem lehet betenni a kommentekhez kepeket az aranykopeseirol... FB-on mindig azt csinaljak, nagyon jok! XD
2.
2.
crytek
Éreznek bennük akkora előfizető csalogató erőt hogy a licenszeket megújítsák?
Én erősen kétlem.

De jó volna mert van 1-2 atomjó Transformers game a sok hulladék között
1.
1.
Obi Wan Kenobi
Crytek milyen boldog lesz, hogy végre megengedheti magának, hogy 10-15 éves játekokkal játszhasson :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...