Újabb kihívót kap a Steam Deck a Lenovo jóvoltából

  • Írta: zoenn
  • 2023. augusztus 1.
  • Pletyka
Link másolása
A Lenovo is beszáll a PC-s a hordozható játékgépek piacára. Lapértesülések szerint a Lenovo Legion Go névre keresztelt handheld a Steam Deckkel és az Asus ROG Ally-jal veszi fel a kesztyűt.

A Windows Central jelentései szerint a Lenovo is saját handheld PC-vel készül Legion Go névvel, és habár a konkrét részletek még nem világosak, annyit tudni, hogy a készüléken Windows 11 fog futni, biztosítva a zökkenőmentes kompatibilitást a legtöbb játéknál. A kütyüt várhatóan az AMD legmodernebb, Phoenix processzora hajtja majd.

A konkrét megjelenési dátumot és az árat még nem hozták nyilvánosságra, illetve a Liliputing korábbi szivárogtatása szerint nem a Legion Go az első próbálkozás a gyártónál a hordozható játékgépek esetében: az a Legion Play volt, egy Android-alapú, felhőalapú játékra kihegyezett masina, amelyet végül soha nem adtak ki.

A pletykák szerint a Legion Go egy 8 hüvelykes képernyővel érkezik, azaz valamivel nagyobbal, mint a versenytársaié, hiszen a Steam Deck és az Asus ROG Ally 7 hüvelykes kijelzővel szerelték. A nagyobb képernyő hangsúlyos fegyvertény a Lenovo mellett.

A handheld erejét az AMD Phoenix 7040-sorozatú chip adja, amit az energiatakarékossága miatt dicsérik, így hosszabb akkumulátor-üzemidőre számíthatunk. A szakértők szerint a Microsoft a jövőben jelentős támogatást nyújt a handheld masinák gyártóinak, ennek első kedvezményezettje a Lenovo lehet. Emellett a Dell és az Alienware, valamint más nagy gyártó is bemutathatja saját megoldását a közeljövőben.

3.
3.
Br1sk
nekem bejön ez a trend. jövő tavasszal tervezek beruházni. addig még jöjjön csak pár hogy ki tudjam választani a legjobbat
2.
2.
markoci555
"hosszabb akkumulátor-üzemidőre számíthatunk"
2 helyett 3 óra? Nekem ez a fő indok, hogy nem ruházok be egy ilyenre
1.
1.
crytek
Nem utazok sehova.
Otthon ugye ott vannak a "nagygépek"
Szóval számomra haszontalan jószágok maradnak örökre

(az ember azt hinné minden létező kütyübe amd van de ez valahogy sose látszik meg a cégen érdekes)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...