A Take-Two vezetője szerint reális az 50 dollár a Read Dead Redemption portjáért

  • Írta: pandaril
  • 2023. augusztus 9.
  • Biznisz
Link másolása
Meglátása szerint változatlan formában kiadni egy 13 éves játékot egy 10 és egy 6 éves konzolra ezen az áron jó döntés, próbálta megvédeni, hogy miért nem rendes remaster készül a játékból.

Valószínűleg senki sem gondolta, hogy a héten a Rockstar Games 2010-es játékától lesz hangos a fél videójátékos sajtó, pedig úgy fest, hogy a klasszikusnak számító cím körüli "botrány" igen csak felkavarta a közösséget. Eleve a bejelentés is sokkoló volt, és látszólag nincs ember, aki szerint jó húzás kiadni egy ilyen idős játékot változatlan állapotban, ráadásul pont PlayStation 4-re és Nintendo Switch-re. Persze, lehet érvelni az egyes platformok mellett és ellen, ugyanakkor érthetetlen, hogy miért maradt ki a PC a portolásból. De ha el is engedjük a konzolok kérdését, az árat már sokkal nehezebb lesz igazolnia bárkinek is.

Strauss Zelnick, a Take-Two vezérigazgatója az IGN-nek nyilatkozva azonban megpróbálta megvédeni döntésüket. Véleménye szerint az 50 dollár egy "gazdaságilag pontos" ár, és remek bundle ajánlat is egyben, hisz az alapjáték mellett annak zombis DLC-je is a csomag része. A remaster/remake kérdés kapcsán egy igen homályos választ adott, amit igyekszünk megfelelően visszaadni:

"Ez függ a kreatív csapat elképzeléseitől, és ha nincs nekik egy erőteljes víziójuk, hogy mit is kezdjünk a játékkal, akkor azt az eredeti formájában adjuk ki, már csináltunk ilyet, bizonyos esetekben pedig remasterelhetjük vagy remake-elhetjük a játékainkat, szóval ez teljesen az egyes címektől függ, hogy hogyan érzünk velük és a platformmal kapcsolatban, és hogy milyen lehetőséget biztosít a fogyasztóknak."

32.
32.
rafael13
#31: kérlek ne, az ilyen embernek nem való állat, mert csak rajta élné ki a frusztrációját...
Ritkán olvasgatok itt kommenteket, de szerintem ez így is marad
31.
31.
Obi Wan Kenobi
Szegény Crytek megint nekiáll triggerelni embereket mert szüksége van a szociális interakcióra. Mondjuk ennyi erővel elmehetne örökbefogadni egy kutyát is.
30.
30.
delphijos
#29: Fú bakker de rém hüly@ vagy. Legyen itt a vége.
29.
29.
crytek
#28: Tehát ami engem nem érint mint olyan mert nem veszem meg nincs a kezembe soha nem is fogok vele interakcióba kerülni ne mondjak véleményt?

Boltba is ha látok olyan árut ami penészes hiába nem fogok érte pénzt adni mert penészes cuccot biztos nem veszek attól még van róla véleményem és keresek egy melóst hogy hé te azt onnan el kéne takarítani...
Ez mindig így van volt és lesz is.
28.
28.
delphijos
#26: Legyen véleményed, de ne arról hogy ez 50-ért "fasza" meg "jól csinálják" ha eszed ágában sincs adni érte ennyit. Ha vega vagyok, ne arról legyen véleményem hogy szerintem jó áron adja a húst az Aldi. Ne csak azt hangoztasd állandóan hogy jogod van a véleményedhez, hanem legyen annyi benned, hogy olyanról mondasz véleményt ami legalább releváns. Nem kell rendezőnek lenni hogy véleményt mondj egy filmről, de ilyenről nem kell. Elég szomorú hogy ezt magyarázni kell, és a véleményedhez való "jogodat" szajkózod.
27.
27.
zoli12i
#25: De ne válaszolj neki, mert ezzel csak etetted. Vágyik a figyelemre.
26.
26.
crytek
#25: Te miért hiszed azt, mi volt az a mozzanat az életedben az a dolog ami miatt azt hiszed hogy valakinek pénzt kell kiadni azért hogy lehessen véleménye? Ezt a tv be hallottad vagy hol láttad? Komolyan kérdezem.
25.
25.
delphijos
#23: Ja, hát az teljesen egyértelmű mindenki számára ezer éve hogy semmiféle következetesség nincs benne. és kb. egy óvodás szintjén mozog. Itt is az bosszantott fel, hogy beírja hogy ez igy milyen f@asza, közben meg pontosan tudja hogy nem adna érte pénzt. ( Nemhogy ennyit ) Akkor maradjon csöndben, és várja a bundle-öket.
24.
24.
MikeHock
#21: Ez a véglény abból táplálkozik, hogy eteted. Engedd el és megunja.

A cikkhez: szerintem is szégyen, hogy a nagy beharangozás meg teaselés után még csak nem is remaster a dolog, ez így édeskevés, pedig én védeni szoktam a Rockstart általában. :D
23.
23.
MikeHock
#9: Ez a gyerek a M:TG cikk alá leírja, hogy a kártyák nem érnek szart se, miért annyit ér, amennyi oda van írva, itt meg, hogy minden annyit ér, amennyit az egyén hajlandó érte fizetni.

Önmaga paródiája ez az arc, őszintén mondom, hogy sokkal jobb volt a kommenteket olvasgatni, amíg pár hétig offon volt. :D
22.
22.
crytek
#21: Miért sírnék hogy drága? Mióta a trió létezek nekem mindegy mi mennyi :) Nem fizetek érte szóval felőlem 2000$-t is mutathatna az árcédula, de ez gondoltam már rég leesett. De ezekszerint nem
21.
21.
delphijos
#20: Reszelheted itt a fingot, de ha már a főnöknek kell magyarzkodnia hogy "szerintünk jó ez" akkor az mindent elmond. És nincs szükség játékok felsorolására, itt nem az a kérdés hogy a játék MINŐSÉGE megüti a mércét, hanem az hogy egy 13 éves játékot gyakorlatilag változtatás nélkül kiadják ennyi pénzért. A Dead Space remake ég és föld az eredetihez képest, és még az is túl volt árazva. A GTA-k is JÓ játékok, de ott is szégyen volt a remaster kiadás. Nincs kétségem hogy a "kiéhezett" játékosok miatt ez is pénzügyi siker lesz (sjnos, mert ez megerősíti a kiadókat hogy ennyi is elég ) de nem fogok tapsikolni ahogy te teszed. Ja, és utána meg sírsz hogy milyen drága a játék, és te a bundle / ingyenes verziókat várod. De ehhez meg sorfalat állsz azzal a felkiáltással hogy "jön másik platformra".
20.
20.
crytek
#19: PS4-re ami = ps5 megjelenéssel és Switchre tehát 3 új platformra.. és igen jó mivel minden ennyi vagy drágább ami nagy cím és olyan.
Most nem kezdek el játékokat hozni mik jelentek meg és mekkora moslékok és drágábbak voltak.

Megvételről nem beszéltem, én beszerzésről beszélek a kettő nem ugyanaz..én tudom mi a sorsa a játékoknak így fizetni nem pálya értük
19.
19.
delphijos
#16: "mivel én szeretem a régi címeket ezt is beszerezném ha jönne pc-re"

Szóval, kiadják ezt 50 DOLLÁRÉRT 2023-ban PS4-re, és szerinted ez azért tök jó,és fasza gyerek a Rockstar mert ha PC-re jönne megvennéd ???? Aztak....
18.
18.
sisxgame
2023 ban már tényleg sok ez az 50$. Akkor kellett volna kiadniuk amikor a last of us remasteredet, úgy kb 2013-14 környékén. Akkor nem lett volna gond hogy nem felújított kiadás és vitték is volna mint a cukrot. Switchre is az LA Noir ral egy évben kellett volna kiadniuk.
Viszont az utóbbi miatt valószínűleg én is meg fogom majd venni, ugyanis nagy handheld fan vagyok és még nem játszottam vele soha, szóval végül is logika ide vagy oda engem megvettek kilóra a switches verzióval.
17.
17.
Hoki György
Heh, "remek bundle ajánlat is egyben, hisz az alapjáték mellett annak zombis DLC-je is a csomag része", bizony, csak épp nincs benne az egész multiplayer rész a maga 20 millió dlcjével, ami megalapozta kb az egész Rockstar multis jövőképét.

Amúgy meg, miért venné meg az ember, amikor már nem kell erős vas hozzá, hogy egy emulátor szépen elfuttassa az eredetit - valószínűleg upscale jobb minőségben, mint amit kapni fogunk. Fog fogyni, mert csak a Red Dead, de vannak akik már csak elvből sem fogják kiadni rá a pénzt. Ha pedig bukik a mutatvány, jönnek az akciók, és végül jöhet egy pc port is, hogy megmentse az egészet. Volt már ilyen párszor.
16.
16.
crytek
#14: Az hogy mi valid meg mi nem számodra az nem az én bajom. Ez az én véleményem, mivel én szeretem a régi címeket ezt is beszerezném ha jönne pc-re pedig itt van fent az xboxomon. Az hogy nem ad ki valamire teljes ára még várhatom és akarhatom.
Bár lehet nálad ez az akarat is pénzbe kerül,mert nem értem a kombinációs jelleget
15.
15.
Kratoska
#11: "Érdekes, hogy pont Te akadsz ki a felháborodásunkon, aki mást se tud ide kommentelni, minthogy egy ezrest se ad ki egy játékra."

Ilyen kezdő skizofrén lehet a srác.
14.
14.
delphijos
#1: Általában én szoktam mondani ezekre hogy nem kell panaszkodni,nem kell megvenni,főleg ha már játszott vele az ember. Nade egy ilyen port, ráadásul egy már javában leköszönönő platformra ? A PS5 is már 3 éve kint van, a PS4 pont 10 éves, és ide kiadni ezt 50-ért ? Amikor egy BG3 meg 60... Ne viccelj már hogy ez korrekt....

Ja,és ez meg:

"Rockstar jól csinálja. Bár több cég is hozna ki régi címeket más gépekre és vagy csak újra kiadja"

Bakker, nem egy 10 éves konzolra adjon ki valamit olyankor amikor már épp készülnek kidobni az emberek.... Másrészt meg magyarázod itt hogy ez milyen fasza, aztán meg a büdös életben nem adnál érte 50-et...piszkosul valid a véleményed.
13.
13.
zoli12i
Max 10$-t ér ez a kiadás ebben a formában.

Közben crytek pörög már megint a hülyeségeivel.
12.
12.
crytek
#11: Annyi meg annyi game van ami ma jelenik meg és halvány közelébe sincs annak a minőségnek élménynek amit ezt a game képvisel és 60-70$.
Akit érdekel és még nincs meg neki meg fogja venni.
Rockstar jól csinálja. Bár több cég is hozna ki régi címeket más gépekre és vagy csak újra kiadja.
11.
11.
Feri899
#1: Azért "kamillázunk" ennyien, mert mi fizetünk a játékokért, nem arra várunk, hogy bekerüljön a gp-be/ps plusba. Érdekes, hogy pont Te akadsz ki a felháborodásunkon, aki mást se tud ide kommentelni, minthogy egy ezrest se ad ki egy játékra.
Ez a kiadás ilyen formában színtiszta lehúzás, 4-5 ezer forintnál nem ér többet. Az megint más kérdés, hogy sajnos sokan meg fogják venni. Számomra mérhetetlen csalódás az, amit a Rockstar művel az elmúlt két évben.
10.
10.
Nothing
Naná, hogy szerinte reális. Mégis mit kellett volna mondania? Az igazat, hogy ritka pofátlan húzás az egész?

Zseniális játékokat köszönhetünk a Rockstar-nak, de a vezetőségre nagyon ráférne már egy jókora pofáraesés.
9.
9.
crytek
#8: Akkor jó mert ez nem remaster hanem sima port :)
És minden annyit ér amennyit az egyén hajlandó érte fizetni. Ezért pedig sokan fognak fizetni... egyébként ultimate vicces hogy többségben az sír akinek ezer éve megvan a game..

#:6. Dehogy vagy egyetlen....nem hogy a világon de ezen az oldalon se..
8.
8.
gyerecske
Egy remake megérne ennyit, de egy remaster nem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...