Tudni fogjuk, hogy melyik játék támogatja a PlayStation-kontrollereket a Steamen

  • Írta: zoenn
  • 2023. szeptember 7.
  • Hír
Link másolása
Októbertől a fejlesztők világos feltüntethetik majd a Valve boltjában, hogy a játékuk támogatja-e a DualShock és a DualSense kontrollereket, hiszen ezek használata évről-évre növekszik a Steam-felhasználók körében.

Októbertől végre világosan is látni fogjuk, hogy egy adott játék natívan támogatja-e a DualSense  és a DualShock kontrollereket. Az erre utaló ikon világosan megjelenik majd az adott cím bolti oldalán és a könyvtáradban is. Könnyebb lesz ezekre keresni a böngészőben, és egyértelműen kiderül, hogy milyen mértékű támogatásról van szó. Például, hogy a PS5 vezérlőjének haptikus visszajelzése is a repertoár része.

A Valve blogbejegyzése szerint folyamatosan növekszik azon játékosok száma, akik a PlayStation 4 vagy a PlayStation 5 kontrollerét is használják a PC-s játékaikhoz. Már 87 millióan kipróbálták ezt, és ezek 27 százaléka részesíti előnyben a Sony megoldásait, ami nagy ugrás a 2018-as 11 százalékhoz képest.

A fejlesztőket most arra kérik, hogy egy kérdőív segítségével értékeljék a játékaik DualSense vagy DualShock kompatibilitását, és ezek eredményei útmutatásként szolgálnak majd a játékosok számára. A Valve még nem osztotta meg a Steam következő frissítésének pontos dátumát, annyi biztos, hogy "hamarosan".

4.
4.
crytek
Inkább a sony támogatná már nálunk a ps plus felhős appot pc-n.
3.
3.
csongor1996
#1: Manapság szerintem mindenben megoldható lenne a kontroller, legfeljebb valami külső programmal.
2.
2.
Parano1d
#1: Amennyire emlékszem nekem nem volt gondom az irányítással egérrel, a játék minőségével sokkal inkább. Azért manapság más sokkal jobban figyelnek erre, de még van hová fejlődni.
Amire nem figyelnek, hogy PS-en kb semmilyen játék nem támogat Egér-bill-t, csak a COD, ami gáz, figyelembe véve, hogy maga a konzol támogatja már.
1.
1.
Shao Kahn
Ezen a téren nekem a PC-s Dragon age 2 a legrosszabb emlékem. A játék nekem csak pc-n volt meg. Billentyűzettel játszhatatlan volt, a kontrollert pedig nem támogatta. Milyen boldog lettem volna, ha kontrollerrel játszhatok vele!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...